Košarka

LeBron James jednoglasno u prvoj postavi NBA sezone

Ivor Krapac • četvrtak, 23.05.2013.
LeBron James jednoglasno u prvoj postavi NBA sezone
Foto: EPA

Poznati su članovi najboljih postava NBA sezone. U izboru novinara koji prate ligu dominirao je LeBron James, koji je svoje mjesto među najboljih pet zaslužio jednoglasno. Uz najkorisnijeg igrača sezone, u tom društvu našli su se i Chris Paul, Kevin Durant, Kobe Bryant i Tim Duncan...

Iako mu to nije uspjelo u biranju MVP-a, u kojem je došao do priznanja s jednim suprotnim glasačkim mišljenjem, odabir članova najbolje petorke NBA sezone nije donio baš nikakvu dvojbu da je LeBron James posljednjih mjeseci pokazao najviše u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. LeBronu je pripalo svih 119 glasova novinara koji su se izjašnjavali o članovima prve petorke.

Uz najboljeg igrača Miami Heata, koji brani naslov, u najbolju petorku odabrani su i Chris Paul (Los Angeles Clippers), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) i Tim Duncan (San Antonio Spurs). Kobe Bryant je 11. put odabran u prvu petorku sezone, čime se na vrhu vječne ljestvice izjednačio s dosadašnjim samostalnim rekorderom Karlom Maloneom.

U drugu petorku odabrani su Tony Parker (San Antonio Spurs), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Carmelo Anthony (New York Knicks), Blake Griffin (Los Angeles Clippers) i Marc Gasol (Memphis Grizzlies). U trećoj petorki su se, pak, našli Dwyane Wade (Miami Heat), James Harden (Houston Rockets), Paul George (Indiana Pacers), David Lee (Golden State Warriors) i Dwight Howard (Los Angeles Lakers).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2013. u 15:55
    curry je u potpunosti zasluzio biti u petorki...odigrao je odlicnu sezonu...a lebron je jednostavno najbolji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2013. u 02:00
    tu je s razlogom.. jednostavno je..
    Obrisan korisnik
  • nikola121224.05.2013. u 23:46
    ne kuzim minuse,ja ozbiljno pitam. covjek je cijelog zivota biran ko forward u ove ekipe.
    nikola1212
  • Obrisan korisnik24.05.2013. u 15:47
    Vidi se pristranost u izboru po čemu je to Howard zaslužio biti u izboru!Daleko bolje je odigrao recimo Garnett a isto me zanima zašto nema Ronda do ozljede čovjeka sa najboljom statistikom od svih playeva.Usput je sigurno među tri najbolja u ligi!
    Obrisan korisnik
  • bubici24.05.2013. u 14:26
    Oprosti, ali čovjek je dolje napisao 1990.
    bubici