Nogomet

Hrvati izgubljeni u "prijevodu", sredina potpuno zakazala

Piše:Mišo Gulić • petak, 07.06.2013.
Hrvati izgubljeni u "prijevodu", sredina potpuno zakazala
Foto: Davor Sajko

Kada u 90 minuta na svom terenu u vrlo važnoj utakmici uputite svega jedan jedini udarac u okvir gola i kada usto protivnik zabije iz jedine svoje šanse, onda je jasno da nitko ne može dobiti osobito dobru ocjenu...

Stipe Pletikosa: Hrvatskoj jedinici sasvim sigurno primljeni gol ne ide na dušu, no nažalost bila je to i jedina opasnost pred njegovim golom, stoga je uistinu teško dati i neku konkretniju ocjenu njegovog nastupa.

Dario Srna: Hrvatski kapetan je u prvom dijelu bio vrlo prodoran, međutim, svaki pokušaj centaršuta završavao je redovito u nogama i tijelu najbližeg škotskog braniča. Nes(p)retnu asistenciju za gol teško je uzeti za zlo. Drugi dio utakmice dosta suzdržaniji, kao da se ispuhao u prvom dijelu, a i ono što malo dobrih ofenzivnih akcija imale su jednak završetak kao i one iz prvog dijela.

Gordon Schildenfeld: Bez vidljive greške, vrlo dobar u skoku, ali teško će to nekom izvući osmijeh na lice. Jedan od boljih Hrvata večeras, ako se to uopće može i reći nakon neočekivanog poraza.

Josip Šimunić: Rekli bismo da je to bila rutinirana partija starog lisca, ali teško je bilo ne vidjeti kako mu je strijelac Snodgrass uspio ostati sam u srcu kaznenog prostora i to u trenutku kada mu je on bio najbliži. Ostaje dodati i da je bio prilično nervozan.

Ivan Strinić (do 70.): Učinak Ivana Strinića također nije bio na razini da zasluži pozitivnu ocjenu. I dok je ofenzivno u dva navrata još uspio i proći, doduše bez konkretne asistencije, defenzivno je opet bilo podosta propuha na njegovoj strani, no problem je to s kojim smo nažalost već računali.

Ivan Rakitić: U prvih pola sata kao da nije ni postojao na terenu, no s vremenom do odmora se dizao, ali jednako kao i njegovi suigrači bio je neopasan. Jednak je bio i nastavak, trudio se jest, ali sve skupa smo očekivali više. Pred kraj susreta disao na "škrge".

Mateo Kovačić: Potpuno nevidljiv u prvom dijelu kao zadnji vezni, naprosto se vidjelo da ta pozicija nije za njega. Također je mogao i bolje reagirati kada se Maloney sjurio prema hrvatskom kaznenom prostoru, lako je otresen i vrlo loš u duelu. Jedan dobar potez pred kraj prvog dijela i jedan dobar udarac u 69. minuti s 20 metara ipak je presiromašan učinak u odnosu na ono što se očekivalo od prvotimca milanskog Intera.

Sammir: Prvi dio silno loš, s dosta alibi-poteza u veznom redu, dok je u drugom ipak bio nešto bolji. Gotovo je nevjerojatno što je uspio promašiti u 36. minuti kada je, umjesto u prazan gol, loptu s 18 metara poslao visoko prema sjeveru.

Ivan Perišić (do 56.): Bila je ovo jedna od najlošijih partija Ivana Perišića u dresu reprezentacije. Prilično neopasan po gol gostiju, dojam je i izgubljen u "romb" formaciji . Treba naglasiti da u suradnji s Kovačićem nije uspio zaustaviti Maloneyja koji se sjurio do 20 metara od hrvatskog gola, što se ispostavilo kobnim.

Mario Mandžukić (do 88.): U prvom dijelu bez prave lopte i bez ikakve prilike. U nastavku dosta konkretniji, a pamti se njegova prigoda iz 61. minute kada nije uspio ugurati oštru loptu u mrežu s metra udaljenosti, a bolje sreće nije bio niti u 63. nakon vrlo atraktivnih, ali neopasnih škarica. Nije to večeras bila ni sjena "ubojice" iz Bayerna.

Ivica Olić: Kratko i jasno - žrtva loše sredine. Večeras neupotrebljiv i potpuno nevidljiv.

Eduardo (od 56.): Ne može se reći da svojim ulaskom nije unio živosti u napad, a upravo je on uputio prvi i jedini hrvatski udarac u okvir vrata, vjerovali ili ne, u 65. minuti. Trudio se, često odlazio po loptu u sredinu, ali naprosto nije imao raspoložene suigrače za nešto više od dobrog dojma.

Nikola Kalinić (od 70.): Neprimjetan u 20 minuta vremena koliko je dobio od izbornika "na poklon".

Kranjčar (od 88.): Nedovoljno za bilo kakvu ocjenu. Sigurno bi i on sam volio da uopće nije niti ušao.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 19:04
    takoder sve drugo je suvisno...
    Obrisan korisnik
  • markoli08.06.2013. u 11:07
    zašto je šimunić trebao popratit igrača koji je bio u offside poziciji.. ?
    markoli
  • Mihalj08.06.2013. u 10:58
    nije stvar zadnjeg veznog. stvar je da je štimac opet izmišljao toplu vodu. ovaj put smo igrali nekakav kao romb, valjda da to paše sammiru jer on može samo na jednoj poziciji igrat. tako je zapravo kovačić igrao def. veznog što on zapravo nije. umj. da smo počeli standardno, s vukojevićem recimo i... [više na forumu]
    Mihalj
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 10:35
    ja neznam zašto vi računate da će zadnji vezni nešta napraviti u utakmici u kojoj se protivnik brani 90 minuta... bokovi i napadači su debelo podbacili, kovačić i sammir su odigrali sasvim korektno...kao i šifo i šimunić koji su bili najbolji od svih naših igrača... rakitić, srna, perišić, strinić... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Byserabya08.06.2013. u 10:20
    Udarac Kovačića se ne računa jer je bilo suđeno zaleđe...
    Byserabya