Rukomet

Tračak nade za Atletico: "Postoji uvjerenje da bi Madrid morao imati prvoligaški klub"

Sportnet • četvrtak, 11.07.2013.
Tračak nade za Atletico: "Postoji uvjerenje da bi Madrid morao imati prvoligaški klub"

Predsjednik glavnog španjolskog državnog vijeća za upravljanje sportom Miguel Cardenal ponudio je nadu da se rukometni klub Atletico Madrid ipak neće ugasiti. Nakon sastanka u Madridu izjavio je kako postoji zajedničko uvjerenje da Madrid treba imati rukometnog prvoligaša.

Nakon što je čelnik madridskog Atletica Domingo Díaz de Mera Lozano u utorak šokirao sportsku javnost viješću da klub prestaje s djelovanjem zbog teške financijske situacije, čini se kako tračak nade za opstanak velikog kluba ipak i dalje živi.

Predsjednik glavnog španjolskog državnog vijeća za upravljanje sportom (CSD) Miguel Cardenal održao je u srijedu sastanak u Madridu i ostavio odškrinuta vrata da Atletico i sljedeće sezone nastupi u prvoligaškom društvu. Najavio je sastanak s čelnikom Atletica kako bi "rekonstruirao situaciju".

"Postoji zajedničko uvjerenje da bi bilo iznimno važno da Madrid i dalje ima rukometnog prvoligaša", izjavio je Cardenal na konferenciji za medije nakon sastanka s predsjednikom Španjolskog rukometnog saveza Franciscom Blazquezom, te predstavnicima lige Asobal i Udruge igrača.

Državni tajnik za sport najavio je skori sastanak s Domingom Diazom de Mera Lozanom. "Želim iz prve ruke saznati što ga je navelo na takvu odluku i kakve su mogućnosti da klub i dalje nastavi funkcionirati, ali ne mogu ponuditi jamstva da će se nešto promijeniti", ogradio se Cardenal.

Lozano je izjavio kako je odluku prelomio nakon blokade računa kluba, koji poreznicima duguje oko milijun eura, a Cardenal je najavio uvođenje mehanizama kojima će se nadzirati financijsko zdravlje klubova i spriječiti ili predvidjeti šokovi poput iznenadnog gašenja Atletica.

"Sve strane dogovorile su da će do 31. srpnja potpisati protokol o implementiranju financijske kontrole poput one koja postoji u nogometu i koja postiže rezultate", kazao je Cardenal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2013. u 15:00
    bilo bi dobro da spase tako veliki klub
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2013. u 14:09
    bila bi stvarno sramota da glavni grad ostane bez kluba..drzim palceve...
    Obrisan korisnik