Nogomet

Tudor: "Igra Dile tjera ljude sa stadiona, no njima se to pokazalo kao dobro"

S Poljuda:Vedran Babić • četvrtak, 01.08.2013.
Tudor: "Igra Dile tjera ljude sa stadiona, no njima se to pokazalo kao dobro"
Foto: Duje Bonačić

Usprkos prvom ovosezonskom porazu, u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige, Hajdukov trener Igor Tudor i dalje je optimističan uoči uzvrata te nema što zamjeriti svojim igračima...

"Momcima moram čestitati. Dila je pokazala da je ozbiljna i organizirana momčad s kvalitetnim pojedincima, iako mi se njihov način igre ne sviđa. To je igra koja tjera ljude sa stadiona i ja nisam pristalica takvog stila. No njima se to pokazalo kao dobro", izjavio je Igor Tudor.

"Ne mogu se oteti dojmu da je nemoguće da oni u tri utakmice koje smo gledali nisu primili ni gol, a mogli su ih primiti 5-6. Nadam se da će nam se propuštene prilike iz ove utakmice vratiti u uzvratu. Oni su prvo poluvrijeme dobili iako ga nisu zaslužili. Zašto tako ne bi bilo i u uzvratu."

Hajduk je imao 19-2 u udarcima te 67-33 u postotku posjeda lopte, no na uzvrat putuje bez postignutnog pogotka.

"Igrači su još mladi, bit će utakmica kada će stvarati šanse, a neće zabiti. Bit će i utakmica kada će zabiti bez šansi. Takav je nogomet."

Tudor je u susret krenuo bez Anđelkovića i Kouassija, koji nisu bili ni na klupi.

"Mi nemamo toliko široki kadar da možemo rotirati sve igrače. Dva koja nikad ne mijenjam danas su nedostajala, Anđelković i Kouassi. To je naš hendikep. Andrijašević se vraća nakon duge pauze i normalno da nije pravi. Mi ga čekamo da ponovno počne raditi razliku. Mislio sam da će se manje nedostajati nedostatak ove dvojice igrača, ali nadam se da će biti spremni za uzvrat. Idemo tamo sa šansama za prolaz."

Odlično ispunjen stadion (oko 25.000 navijača), kao da je ponovno bio teret, a ne poguranac Hajdukovim igračima.

"To se ponajviše odnosi na mlađe igrače. Meni je žao, ali njima treba 10-15 utakmica pred punim tribinama da počnu igrati opušteno. S vremenom je to ipak išlo na bolje. Atmosfera je bila za pet. Žao mi je što nismo izvukli remi, ali nemam što zamjeriti svojim igračima. Njihovi igrači u obrani su odlični, nije lako protiv momčadi koja se skupi na 20 metara. Tu vam treba klasa više."

Trener pobjedničkog sastava, Giorgi Devdariani, očekivao je tešku utakmicu te da će njegova momčad igrati na kontre. Također, odao je priznanje Hajdukovoj momčadi.

"Puno su zreliji nego što smo očekivali. Mladi su, ali imat će puno uspjeha u daljnjem radu. Znali smo kakva nas atmosfera čeka i da će Hajduk igrati napadački. Pokušavali smo usporiti tempo i dočekati njihove pogreške. U Hajdukovoj se igri vidi trenerska ruka."

Devdariani je primijetio kako u Hajdukovoj momčadi nije bilo igrača s brojem 7 (Anđelković) i 77 (Kouassi), a pohvalio je i izvedbu dvaju obrambenih igrača Maloče i Milovića.

Usprkos minimalnoj pobjedi i to bez primljenog pogotka, Devdariani smatra kako još ništa nije riješeno.

"Uzvrat će biti težak. Ako Hajduk želi zabiti gol, onda će morati napasti. Večeras smo riješili tek pola posla, to sam rekao i igračima u svlačionici poslije utakmice."

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka2:1Žilina
Hajduk0:1Dila Gori
Žilina1:1Rijeka
Dila Gori1:0Hajduk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.08.2013. u 22:03
    Koji ste vi seronje popljivali bi i svoji majku prije smrti fuuj,Mlad trener koji radi na nečem za razliku od Štimaca i Jurčiča.Mladi igrači koji tek trebaju stasat,sram vas bilo što bi trebali igrat kao dortmund pih jebote.Kada pročitam ovakve komentare drago mi je da su nam momčadski sportovi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.08.2013. u 14:59
    alibi-plačipičko tudore.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.08.2013. u 13:17
    nema tu kvalitete. pogotovo u sredini terena. caktaš nije mogao sve sam... i kišu treba dati vremena...
    Obrisan korisnik
  • Luminarc02.08.2013. u 13:01
    Nisam stigao pogledat utakmicu, al po komentarima je ocito da je Dila igrala antinogomet. Ipak, cilj opravdava sredstva, i Tudor bi trebao vise snimat tu igru nego se zalit na nju. Jer mogu si zamislit kakav ce tek bit bunker u Gruziji kad ovi imaju pozitivan rezultat, tak da se moze pripremit na... [više na forumu]
    Luminarc
  • Obrisan korisnik02.08.2013. u 13:00
    bitan je rezultat Igore...
    Obrisan korisnik