Nogomet

Video: Šahtar uz golove Srne i Eduarda do pobjede u velikom derbiju protiv Dynama

Branimir Korać • nedjelja, 04.08.2013.
Video: Šahtar uz golove Srne i Eduarda do pobjede u velikom derbiju protiv Dynama
Foto: Duje Bonačić

Već na samom početku sezone u Ukrajini, u četvrtom kolu tamošnjeg prvenstva, sučelili su se Šahtar i kijevski Dynamo. Šahtar je u Donecku potvrdio naziv najbolje ukrajinske momčadi slavivši 3:1...

Već četvrto kolo donijelo je prvi ovosezonski dvoboj Šahtara i kijevskog Dynama. Momčad iz Donecka željela je pod svaku cijenu potvrditi status najbolje ukrajinske momčadi, nastaviti stopostotan niz na početku sezone i svladati najvećeg rivala.

U tome su i uspjeli, slavili su 3:1 uz važnu ulogu hrvatskih reprezentativaca Darija Srne i Eduarda da Silve koji su se upisali među strijelce.

Već u drugoj minuti Srna je doveo Šahtar u vodstvo i to iz slobodnog udarca koji je izborio Douglas na rubu kaznenog prostora. Srna je odličnim udarcem poslao loptu u mrežu Kovala i na najbolji način otvorio utakmicu.

Međutim Kijevljani su se uspjeli brzo oporaviti od primljenog pogotka. Već u osmoj minuti uspjeli su poravnati i to golom Belhande kojeg je u 16 metara odlično pronašao Gusev.

U nastavku poluvremena pogodaka nije bilo, a najbliži njemu bio je ponovno Srna koji je u 45. minuti ponovno prijetio iz slobodnog udarca, međutim lopta je pogodila vratnicu.

Na poluvremenu je u igru ušao Eduardo umjesto Dmitrija Grečiškina i vrlo brzo se Lucescuu isplatila ta izmjena. Šahtar je u 52. minuti izveo brz napad, Tyson je na drugoj vratnici proigrao Eduarda koji rutinski pogađa za 2:1 momčadi iz Donecka.

Točku na i stavio je u 85. minuti Teixeira iz još jednog brzog napada koji je predvodio Fred, ujedno i asistent kod ovog pogotka.

Od hrvatskih igrača u oba sastava, nastupili su samo oni iz Šahtara i to Srna svih 90 minuta te Eduardo u drugih 45 minuta.

Ukrajinsko prvenstvo, četvrto kolo:
Šahtar - Dynamo (K) 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2013. u 23:14
    svaka čast srna i eduardo!!
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG04.08.2013. u 22:58
    lijepi golovi, Eduardo ga je zabio samo za Štimca
    Lovro-ZG
  • Sensation04.08.2013. u 21:36
    srna je odigrao rutinski. uz naravno fantastican gol. eduardo me odusevio. zabio, vracao se puno, jednostavnim dodavanjem ubrzavao igru, svuda ga je bilo..miran u svakoj situaciji, mogao zabiti i drugi.. nadam se da ce dobiti ove sezone vecu minutazu. djeluje odlicno
    Sensation