Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 08.08.2013, 17:30 h, Žilina, Stadion MŠK Žilina
Suci: Antonio Damato, Lorenzo Manganelli, Claudio La Rocca i Domenico Celi (svi Italija)
Žilina
Žilina
Jaroslav Mihalik 89'
1:1(0:0) Rijeka
Nikola Pokrivač 50'
Rijeka

Rijeka i dalje nastavlja u Europi, Žilina prekasno proradila

Ivan Pavić • četvrtak, 08.08.2013.
Rijeka i dalje nastavlja u Europi, Žilina prekasno proradila

U uzvratnoj utakmici protiv Žiline Rijeka je uspjela proći neugodne Slovake. Prvo poluvrijeme razočaralo je sve koji vole nogomet, bilo je to jedno od onih poluvremena kada se zapitate: "Tko sve danas igra nogomet?". Ipak, drugim poluvremenom igrači su se iskupili, a ono što je najbitnije Rijeka je uspjela prva zabiti pogodak i stekla nedostižnu prednost za momčad Žiline...

Žilina
Žilina
Rijeka
30
Martin Dubravka
2
Tomaš Hučko
(do 82')
5
Serge Akakpo
10
Tomaš Majtan
12
Viktor Pečovsky
17
Robert Pich
(do 67')
19
Denis Vavro
20
Michal Škvarka
23
Jaroslav Mihalik
29
Jakub Paur
(do 67'+')
45
Ernest Mabouka
Pričuvni igrači
 
Babatounde Bello
67'+'
 
Matej Jelić
67'
 
Ricardo Nunes
82'
Trener
Adrian Gula
89
(do 20')
99
(do 60')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek

U trećoj minuti je Žilina došla i do svoje najbolje prilike u prvom poluvremenu. Pich je ubacio loptu u šesnaesterac gostiju gdje Škarabot kasni s reakcijom, a u gužvi nakon toga lopta dolazi do Majtana koji upućuje udarac prema Vargiću, ali udarac je bio neprecizan.

Od prilika Žiline treba izdvojiti udarac glavom Picha nakon ubačaja Mabouke, ali Vargić nije imao problema s hvatanjem lopte. Također, u 24. minuti je kapetan Rijeke Knežević napravio neoprezan prekršaj blizu desnog ruba šesnaesterca i dobio žuti karton, a iz slobodnog udarca pokušao je Hučko, ali nije bilo potrebe za intervencijom Vargića.

Do kraja poluvremena igralo Rijeka je uspjela malo smanjiti pritisak domaćih igrača, a najbolju priliku Rijeka je imala u 47. minuti kada je Tomečak ubacio za Benka koji s 15 metara puca prema vrataru Žiline Dubravki, ali Slovak lijepom obranom spašava svoju mrežu.

Nakon prilično nezanimljivog prvog poluvremena, drugo je počelo izvrsno za Rijeku. U 50. minuti Kvržić, koji je zamijenio ozlijeđenog Jugovića u prvom poluvremenu, uspio je proći dvojicu igrača Žiline na desnoj strani te dodati loptu do Sharbinija, a Anas prosljeđuje do Pokrivača koji s više od 20 metara iz prve prizemnim udarcem pogađa mrežu domaćih za vodstvo Rijeke.

Nakon pogotka opet je uslijedilo razdoblje igre bez pravih prilika, Rijeka je čuvala veliku prednost, a Žilina je tek u posljednjih deset minuta utakmice stvorila prilike vrijedne spomena. U 79. minuti Mabouka je ubacio neugodnu loptu s desne strane prema vratima Rijeke koja je u visokom luku išla pod vratnicu, ali Vargić uspijeva odbiti loptu u korner. Već iduću minutu Majtan se našao neometan na deset metara i glavom pucao prema vratima Rijeke, ali Vargić je bio na pravom mjestu.

u 85. minuti Jelić je prošao po lijevoj strani i nabacio loptu u šesnaesterac Rijeke gdje iz prve puca Škvarka, ali Vargić sa sjajnim nastupom nastavlja te odlično brani udarac domaćeg igrača.

Da ne prođe sve baš mirno za Rijeku pobrinuo se Mihalik u 89. minuti. Bello je primio loptu na desnoj strani te krenuo prema vratima Rijeke. Vargić je izašao, a Bello dodao povratnu loptu za Mihalika kojem nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu.

U naguravanju nakon gola, drugi žuti zaradio je Knežević te će Rijeka u idućoj europskoj utakmici krenuti bez kapetana. Ipak, uspjeli su Riječani izdržati pritisak Žiline u četiri minute sudačke nadoknade i plasirati se u četvrto pretkolo, korak do ostvarenja sna svih riječih navijača.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka2:1Žilina
Hajduk0:1Dila Gori
Žilina1:1Rijeka
Dila Gori1:0Hajduk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2013. u 11:42
    Forza Fiume !
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH09.08.2013. u 12:43
    Pa i bila je prije koju godinu Žilina na megdanu ali od glatkog prolaza Hajduka nije bilo ni g.
    ALGHAZANTH
  • chepo09.08.2013. u 07:36
    Treba napomenuti da Rijeka u 4. pretkolu može izvući sljedeće klubove: VfB Stuttgart (GER), FC Spartak Moskva (RUS), PAOK FC (GRE), FC Chornomorets Odesa (UKR), Real Betis Balompié (ESP). Po meni su najbolji izbor Grci ili Ukrajinci, sa ostalima će Rijeka teško.
    chepo
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 03:57
    previše ste se ufurali i digli,zato vam ja želim u ždrijebu Swensea,da vas malo spusti na zemlju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 01:43
    Dobro nemoze se reci da hajudk nie imao srece sa zdrijebom...nije to bas neka sila, ali ipak treba priznati da je ta Dilla tvrd orah sto su uostalom I pokazali, ne samo kontra hajduka vec I protiv danaca. No svaka cast Rijeci vidi se da ce u dogledno vrijeme biti konkurent za naslov dinamu, I nadam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik