Nogomet

Slaven Belupo na Poljudu izaziva sreću, Zadar protiv Dragovoljca želi zadržati mir

Sportnet • nedjelja, 18.08.2013.
Slaven Belupo na Poljudu izaziva sreću, Zadar protiv Dragovoljca želi zadržati mir
Foto: Duje Bonačić

U nedjelju se igraju još tri utakmice u najvišem nogometnom rangu, a najviše je pažnje privuklo gostovanje Slaven Belupa kod Hajduka, pošto je bivši Hajdukov trener Ivan Katalinić secirao u medijima današnju momčad Bilih...

Nakon žestokog ritma četvrtak-nedjelja kojim je Hajduk gazio od početka sezone, odgođena utakmica protiv Lokomotive i reprezentativna pauza trebali su Splićanima donijeti potrebnu "regeneraciju" uoči nastavka sezone. U nedjelju na Poljud stiže Slaven Belupo, jedno od neugodnih iznenađenja otvaranja sezone.

"M smo u ovom susretu favoriti i od toga ne bježimo. No igračima sam morao pokazati dvoboj Slavena i Istre u kojem je Slaven Belupo bio bolja momčad i trebao je pobijediti. Oni su puno bolji nego što su to bili u Parku mladeži u prvom kolu, opasni su prema naprijed i svakom mogu stvoriti probleme", kazao je u najavi utakmice trener Splićana Igor Tudor.

Reprezentativna pauza Hajduku je donijela nove probleme s ozljedama, za Miju Caktaša je zbog ozljede koljena završen jesenski dio prvenstva. Izostanaka ima još, ali Splićani se nadaju da će pobjedom protiv Koprivničana krenuti u seriju od tri gostovanja koja im slijede.

Nedostaju: Caktaš, Jozinović, Milić, Kouassi (ozljede)

Mnogo su bolje raspoloženi Farmaceuti ovog tjedna no onog prošlog, iako su u petom kolu osvojili tek bod. Razlog za to je poboljšana igra koju su pokazali protiv Istre, kao i uvjerenje da im se sreća mora okrenuti, jer su to zaslužili.

Trener Ivan Katalinić nije ni malo impresioniran splitskom družinom i uvjeren je da njegovi momci mogu sreću izazvati baš na Poljudu: "Mi moramo odmah igrati, Hrvatski dragovoljac je igrao i napravio je puno prilika u Splitu, a isto je tako Dinamu uzeo bod. Ne smijemo čekati da primimo gol, a Hajduk ako je toliko bolji, neka nas pobijedi. Svaka ekipa koja u Split dođe igrati, ima šanse, iako je pritisak publike, kao i sudačka naklonost domaćima, uvijek teška za mlađe igrače", kaže strateg Farmaceuta.

No, Kate ima problema sa sastavom zbog ozljeda i kartona, pa će u igru među 11 poslati i Bagarića, iako je on u nemilosti navijača nakon prošlotjednog autogola.

Nedostaju: Fuštar, Matoš, Delić (ozljede), Gregurina, Grgić (kartoni)

Nakon teškog poraza u Rijeci, nogometaši Osijeka po drugi puta ove sezone u utakmicu ulaze sa imperativom pobjede. To nikako nije lagan zadatak za ovako mladu ekipu, no bijelo-plavi su se iskazali već prije dva tjedna, kada je imperativ bio savladati ekipu Slaven Belupa.

"Moramo biti agresivniji, protiv Rijeke smo u prvom poluvremenu primili tri gola, a napravili samo dva prekršaja. Tako se ne dobivaju utakmice. Tu ne mislim na bezglavu agresiju, nego na pravovremene izlaske na loptu, zatvaranja prostora, čvrsto postavljanje i sl. Ako u tome uspijemo biti ćemo puno bliže pobjedi protiv jedne ovako čvrste momčadi", riječi su stratega Osijeka.

Tome je Steinbruckner dodao:"Istra je iskusna momčad, imaju opasne napadače Križmana, Radonjića i Miličevića, sjajan par srednjih veznih Batarelo i Blagojević te su to glavne opasnosti. Ovo je tip utakmice u kojoj pobjedu donosi inspiracija, potez ili sekunda genijalnosti jednog igrača, a ja vjerujem da će ovoga puta taj igrač biti iz naše momčadi.".

Nedostaju: Smoje, Kurtović, Perošević (svi ozljeda), Ljubojević (registracija)

Istrane u šestom kolu domaćeg prvenstva očekuje već četvrto gostovanje. Prošlog su vikenda izborili remi u Koprivnici kod Slaven Belupa, a ove nedjelje putuju nešto dalje, u Osijek. Slavonska momčad prikazuje dosta slabu igru na početku ove sezone, ali trener zeleno-žutih Igor Pamić ne misli kako će lako do bodova.

"Nećemo se opustiti. Oni su na domaćem terenu goropadni, a to su bili i protiv Lokomotive u utakmici u kojoj nisu zaslužili poraz. Uz to, imaju i dodatnu snagu koju im daje publika. Zato sam uvjeren da nas čeka sve, samo ne lagan posao. Tamo redovito igramo dobro, a ja za ovu utakmicu očekujem da ćemo prikazati bolju igru nego na prva tri gostovanja", kazao je.

Istra će na Gradski vrt otići bez trojice dosadašnjih igrača. S Lukom Hadžićem, Zgrablićem i Ottochianom su raskinuti ugovori, no Pamić vjeruje u svoju momčad koja se polako uigrava. Najavio je promjene u početnoj postavi i u sustavu igre, a vjerojatno će nastupiti jedan ili dva nova igrača. "Otvaramo se dobro u napadu, no problem je u tome što nam protivnici prelako stvaraju prilike", zaključio je Pamić.

Nedostaju: Čagalj, Petrak (ozljede)

Pobjeda u Parku mladeži u proteklom kolu donijela je na Stanove veliku dozu zadovoljstva, a s novim uspjehom Zadrani žele nadograditi gostujuće slavlje. "Na papiru" imaju lakši zadatak nego prošlog tjedna jer u Dalmaciju stiže posljednjeplasirani klub MAXtv Prve lige Hrvatski dragovoljac. Ipak, o mogućnostima Sigećana dovoljno govori bod osvojen kod aktualnih prvaka proteklog vikenda.

Milin će se vjerojatno odlučiti za postavu koja je donijela bodove iz Splita, s tim da ovaj put u konkurenciju vjerojatno ulazi i Luka Begonja, organizator igre zadarskog prvoligaša. Za razliku od njega, nešto manje šanse za nastup imaju Jerbić i Surać, druga dva oporavljenika, dok je Bilaver izgubljen za natjecateljske utakmice još neko vrijeme.

Josip Ivančić, strijelac tri pogotka u dosadašnjih pet kola prvenstva bit će najveća prijetnja lanjskom drugoligašu, a vrijedi napomenuti kako će ovo biti prva ovosezonska utakmica bez izravnog televizijskog prijenosa. Kako bilo, cilj domaćina je jasan, osvajanje sva tri boda i ostanak u gornjoj polovici prvenstvene ljestvice.

Nedostaju: Bilaver (ozljeda), Jerbić, Surać (oporavljenici)

Nakon osvojenog boda protiv Dinama, uz sasvim dobru igru, nogometaši Hrvatskog dragovoljca gostuju kod uvijek neugodnog Zadra, gdje niti Dinamo ni Hajduk ne mogu uvijek računati na bodove, a Crnima nakon injekcije samopouzdanje protiv Modrih nasušno treba prva prvenstvena pobjeda, kako bi se odmaknuli sa samog dna ljestvice. Pokazali su u ovih pet kola kako znaju igrati, kako mogu stvarati prilike za pogodak, no, realizacija je zaštekala.

Trener Krešimir Ganjto živi u nadi kako se njegova ekipa nakon ovih pet kola napokon priviknula na prvoligaško društvo: "Vjerujem, ako smo Dinamu stvorili nekoliko prilika za gol, kako ćemo i u Zadru imati svoje šanse, a nadam se kako ćemo uz dobar pristup i popraviti svoju realizaciju. Nadam se kako su moji igrači napokon shvatili nakon ovih pet utakmica kako mogu igrati u Prvoj ligi. Najvažnije je da ne poletimo, da budemo realni nakon boda protiv Dinama."

Strateg Crnih može u Zadru računati na sve igrače, povratnik Leo Novak, nakon problema s registracijom u prošlom kolu, ipak će imati pravo nastupa, baš kao što će za sastav konkurirati Filip Jazvić, koji je propustio dvoboj protiv Dinama zbog suspenzije kluba. No, Ganjto je najavio kako će na Stanovima istrčati identičan sastav kao i u Kranjčevićevoj ulici prošlog vikenda.

Nedostaju: Nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2013. u 19:32
    hajduk ce pobjediti i zadar isto...gladan sam
    Obrisan korisnik
  • tico18.08.2013. u 16:11
    Bagarić nije u nemilosti samo zbog autogola, nego zato jer je izravno kriv za prvi gol Dragovoljca, pobjednički gol Lokomotive, a na dušu mu ide i drugi gol Osijeka i drugi gol Dragovoljca. Dakle, u 5 kola izravno je odgovoran za 3 primljena gola, neizravno za još 2. Odnosno, "sudjeloval" je u 5 od... [više na forumu]
    tico
  • Lucky number 1318.08.2013. u 12:35
    Opet Igor Tudor ima najveću minutažu. Bilo bi lipo da se to ispravi unatoč tome šta on pritrči više na klupi nego neki HNL igrači na terenu. A evo i Ferdo mu opasno priti sa svojom minutažom.
    Lucky number 13