Nogomet

Tudor: "Dominirali smo i bili bolji, ova je pobjeda posebno slatka i draga"

S Poljuda:Vedran Babić • nedjelja, 18.08.2013.
Tudor: "Dominirali smo i bili bolji, ova je pobjeda posebno slatka i draga"
Foto: Duje Bonačić

Nakon pobjede Hajduka nad Slaven Belupom (1:0) trener Igor Tudor bio je zadovoljan igrom i rezultatom iz perspektive njegove momčadi. Trener Slaven Belupa Ivan Katalinić požalio se kako njegovoj momčadi nedostaje sreće. Opet smo igrali dobro pa izgubili, kazao je Kate...

"Dosta smo se mučili. U početku smo imali par šansi za pogodak, i kada ga ne zabiješ, kako vrijeme odmiče nervoza je sve veća. Bili smo bolji, dominirali, imali šanse, posebno je slatka i draga ova pobjeda", izjavio je Igor Tudor.

Hajduk ovom pobjedom dolazi na drugo mjesto ljestvice s bodom manje od vodećeg Dinama, ali i utakmicom manje. "Lijepo je vidjeti tablicu", kazao je Tudor, posebno istaknuvši izostanak ozlijeđenog Mije Caktaša.

"Caktaš je davao ritam našoj igri i agresiju više. Koliko god nam nedostaju Kouassi i ostali, Caktaša će biti teško nadoknaditi."

Hajduk je protiv Slavena stvorio puno prilika i uputio mnogo udaraca na gol, no na kraju je samo jedna lopta završila u Rodićevoj mreži.

"Na te se stvari ne može utjecati. Maglica je na kraju ipak zabio i imamo tri boda", jednostavno je odgovorio Tudor.

U drugom poluvremenu igru su napustili Andrijašević i Sušić, koji su izviždani jer su laganim korakom napuštali teren premda je Hajduku svaka sekunda bila dragocjena.

"Razumljivo je da su u tom trenutku bili ljuti zbog izlaska iz igre, ali bit će još utakmica da pokažu da su pravi."

Neočekivanu je priliku dobio Luka Lučić zamijenivši ozlijeđenog Mikanovića.

"Preklani je cijela lijeva strana bila kadetska. Pašalić, Mujan i Lučić. Večeras su bili dobri, pozitivni, a bit će još i bolji."

Bijelima sada slijede tri uzastopna gostovanja, koja će uvelike odrediti Hajdukov nastavak sezone. Nakon njih, na Poljud stiže Dinamo.

"Veselim se tim gostovanjima, jer čini mi se da smo naše najbolje utakmice odigrali u gostima. Nezgodan je to niz. Istra je među pet najboljih ekipa u ligi, zatim Lokomotiva pa Osijek. Idemo hrabro. Idemo igrati svoju igru i uzeti maksimalan broj bodova."

Maloča i Milović odigrali su još jednu dobru utakmicu u stoperskoj liniji.

"Njih dvojica igraju konstantno dobro, danas pogotovo. Uz Šimunića, oni su najbolji stoperi lige, ako ne računamo Križanca koji je imao problema s ozljedama", rekao je Tudor.

Još je 13 dana do kraja ljetnog prijelaznog roka. Nada li se Tudor ponekom pojačanju u momčadi? "Mislim da se svaki trener nada tome, pa tako i ja", odgovorio je Tudor.

Trener Slaven Belupa Ivan Katalinić, legenda Hajduka, priznao je da je Hajdukova pobjeda zaslužena.

"Opet smo odigrali dobro, po običaju, i izgubili. Hajduk je bio bolji za taj gol. Mi smo imali svoje prilike koje nismo iskoristili i pobjeda Hajduka je zaslužena. Moram čestitati svojim igračima. Sad se moramo vaditi na Dinamu u sljedećem kolu."

Farmaceuti su i dalje bez pobjede u prvenstvu. Ovo im je bio četvrti poraz, a zanimljivo, sva četiri doživjeli su s jednim golom razlike. Katalinić ističe kako im nedostaje i sreće.

"Ima tu 6-7 novih momaka koji se trebaju uklopiti. Protiv Dragovoljca primimo gol u 92. minuti, protiv Lokomotive u 86., protiv Istre ostanemo s igračem manje i primimo u 80., i evo sad primimo u 78. Bili smo blizu, ali i to je jako daleko. Čekamo pauzu, koja dolazi nakon Dinama i Zadra. Nakon toga imamo četiri utakmice doma od pet kola i tu trebamo početi osvajati bodove, premda su i ove dvije utakmice značajne."

Kako je Katalinić vidio Hajduk? "Hajduk igra uobičajeno. Kada mu se zatvore bokovi, imaju problema. Imali su par lopti u dubinu, za razliku od nekih koji forsiraju pas-igru. Jedna takva dubinska lopta uvijek će proći."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.08.2013. u 13:29
    pogledajte video sa presice na hajduk.hr, možda je stavljeno kad je to rekao
    Obrisan korisnik
  • Naronitanis19.08.2013. u 10:16
    SD piše da je to Tudor rekao na press konferenciji nakon utakmice.
    Naronitanis
  • Obrisan korisnik19.08.2013. u 02:05
    di si to pročitao za tog Patricea?Treba dovest Kayode Olarenwaju.Dečko bi bio bez konkurencije u hnlu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2013. u 23:31
    biće je doša tu na klupu tebe impresionirat. ajde ti samo diži zastavicu na kantridi, osramotija van je krečak cili rod
    Obrisan korisnik
  • Ivo Krečak18.08.2013. u 23:09
    ovaj tudor mi je stvarno najantipatičnij trener koji je ikad bija na klupi hajduka
    Ivo Krečak