Nogomet

Video: Arsenal, Basel, Schalke i Steaua izborili plasman u Ligu prvaka

Maj Gašparac • utorak, 27.08.2013.
Video: Arsenal, Basel, Schalke i Steaua izborili plasman u Ligu prvaka
Foto: EPA

U srijedu navečer doznali smo imena prvih ekipa koje su prošle četvrto pretkolo i izborile plasman u Ligu prvaka. Uz bečku Austriju, koja je izbacila Dinamo, članovi elitnog klupskog natjecanja bit će i Arsenal, Basel, Schalke te Steaua.

Nogometaši Arsenala pred svojim navijačima s 2:0 svladali su turski Fenerbahče, na taj način dodatno potvrdili pobjedu od 3:0 iz prve utakmice i 16. uzastopnu godinu plasirali se u Ligu prvaka. Momčad Arsenea Wengera postigla je po jedan zgoditak svakom poluvremenu, a dvostruki strijelac bio je Aaron Ramsey.

Velški reprezentativac prvi pogodak postigao je u 25. minuti nakon slabije reakcije obrane turske ekipe, a drugi 25 minuta prije kraja na asistenciju Kierana Gibbsa.

Sudionik Lige prvaka u narednoj sezoni bit će i švicarski Basel, koji je izbacio Ludogorec. Nakon pobjede od 4:2 prije tjedan dana u Sofiji, Švicarci su u srijedu pred svojim navijačima slavili s 2:0. Prvi pogodak djelo je Fabiana Freija u 11. minuti, a drugi Philipa Degena 12 minuta prije kraja.

Uspješna u doigravanju Lige prvaka bila je i ekipa Steaue iz Bukurešta, koja je odigrala 2:2 na gostovanju kod Legije, za koju nastupa i hrvatski nogometaš Ivica Vrdoljak, i zahvaljujući većem broju pogodaka postignutim u gostima prošla dalje. Podsjetimo, prva utakmica tih momčadi, odigrana u Rumunjskoj, završena je rezultatom 1:1.

Steaua je povela već u sedmoj minuti preko Nicolaeja Stanciuja, a dvije minute kasnije rumunjska ekipa je udvostručila vodstvo zgoditkom Federica Piovaccarija. U 27. minuti Legija je smanjila na 1:2 pogotkom Miroslava Radovića, a izjednačila je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, kada je već bilo prekasno za potpuni preokret.

Nogometaši njemačkog Schalkea pobijedili su na gostovanju PAOK s 3:2 i s ukupnih 4:3 izbacili grčku momčad na putu u Ligu prvaka. Na prvi pogodak na stadionu Toumbas čekalo se do završnice prvog poluvremena kada je njemačka ekipa povela golom Szalaija. Nakon osam minuta igre grčka momčad je izjednačila preko Athanasiadisa, a taj rezultat stajao je na semaforu nešto manje od 15 minuta, kada se Schalke ponovno vraća u vodstvo zahvaljujući Draxleru.

Grci su ponovno izjednačili 11 minuta prije kraja zgoditkom Katsouranisa, a za konačnih 2:3 i trijumf Schalkea poentirao je dvostruki strijelac Szalai u 90. minuti.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Šahter Karagandi2:0Celtic
Viktoria Plzeň3:1Maribor
Lyon0:2Real Sociedad
Paços de Ferreira1:4Zenit
PSV Eindhoven1:1Milan
Dinamo0:2Austria Beč
Ludogorec Razgrad2:4Basel
FCSB1:1Legia Varšava
Schalke 041:1PAOK
Fenerbahçe0:3Arsenal
Austria Beč2:3Dinamo
Basel2:0Ludogorec Razgrad
Legia Varšava2:2FCSB
PAOK2:3Schalke 04
Arsenal2:0Fenerbahçe
Zenit4:2Paços de Ferreira
Maribor0:1Viktoria Plzeň
Celtic3:0Šahter Karagandi
Real Sociedad2:0Lyon
Milan3:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 02:08
    nema Pacijenta da objasni taj fenomen :P
    Obrisan korisnik
  • ronny198728.08.2013. u 01:48
    ak ramsey zabije 2 gola onda 2 čovjeka umiru? ili isto ko kad zabi jednog? kak ide to?
    ronny1987
  • Obrisan korisnik27.08.2013. u 23:48
    Drago mi je za Arsenal. Oni mi uvijek igraju lijep nogomet i imaju u ekipi bar 6 igrača koji znaju s loptom sve. Za razliku od nekih njihovih gradskih suparnika...
    Obrisan korisnik