Nogomet

Video: Arsenal uvjerljiv u Istanbulu, Basel preokrenuo protiv Ludogoreca

Josip Piršljin • srijeda, 21.08.2013.
Video: Arsenal uvjerljiv u Istanbulu, Basel preokrenuo protiv Ludogoreca
Foto: EPA

Osim dvoboja Dinama i Austrije, odigrano je još četiri utakmice play-offa Lige prvaka. Vrlo blizu ulasku u grupnu fazu je Arsenal koji je s uvjerljivih 3:0 pobijedio Fenerbahče u Turskoj. Uspješan je bio i Basel protiv Ludogoreca, a istovjetan remi (1:1) upisali su nogometaši Steaue i Legije, te Schalkea i PAOK-a.

Jedan od najzanimljivijih parova play-offa Lige prvaka bio je dvoboj Fenerbahčea i Arsenala. Engleska je momčad očekivala puno teži posao na "vrućem" terenu u Istanbulu, ali na kraju je odnijela uvjerljivu pobjedu kojom je praktički osigurala natjecanje u skupinama.

U prvom poluvremenu mreže se nisu tresle niti na jednoj strani, no u nastavku su Topnici postigli čak tri pogotka. Najprije je u 51. minuti Gibbs zabio za 1:0 nakon vrlo lijepo odigrane akcije. Desetak minuta kasnije strijelac novog gola Wengerove momčadi bio je Ramsey, a posao je završio Giroud iz jedanaesterca.

Dobar rezultat u gostima ubilježio je i Basel. Švicarci su u Sofiji na stadionu Vasil Levski pobijedili Ludogorec 4:2 i mogu mirno čekati uzvratnu utakmicu nakon koje bi trebali slaviti ulazak u skupine Lige prvaka.

Basel je uspio povesti u 12. minuti preko Salaha, no potom Bugari zabijaju dva gola. Strijelci su bili Marcelinho i Stoyanov, ali potom gosti preokreću. Salah je zabio još jednom za 2:2, a do kraja su konačan rezultat postavili Sio i Schar.

Nešto sjevernije u Bukureštu rumunjski prvak Steaua ugostio je prvaka Poljske Legiju iz Varšave. Nakon 90 minuta igre zadovoljniji mogu biti gosti jer su uspjeli izboriti remi 1:1. Domaći su poveli preko Piovaccarija u 34. minuti, a u drugom poluvremenu izjednačio je Kosecki. Za Legiju je cijelu utakmicu na poziciji zadnjeg veznog odigrao Ivica Vrdoljak.

PAOK nije imao puno vremena za pripremu play-off utakmice protiv Schalkea nakon što je upao umjesto Metalista, no izborio je odličan rezultat u Gelsenkirchenu. Na Veltins Areni Schalke je poveo u 32. minuti kada je precizan bio Farfan, a u 73. minuti za 1:1 zabija Slovak Stoch. Grci su uspjeli izdržati daljnje napade Nijemaca i u Solun se vraćaju zadovoljni.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Šahter Karagandi2:0Celtic
Viktoria Plzeň3:1Maribor
Lyon0:2Real Sociedad
Paços de Ferreira1:4Zenit
PSV Eindhoven1:1Milan
Dinamo0:2Austria Beč
Ludogorec Razgrad2:4Basel
FCSB1:1Legia Varšava
Schalke 041:1PAOK
Fenerbahçe0:3Arsenal
Austria Beč2:3Dinamo
Basel2:0Ludogorec Razgrad
Legia Varšava2:2FCSB
PAOK2:3Schalke 04
Arsenal2:0Fenerbahçe
Zenit4:2Paços de Ferreira
Maribor0:1Viktoria Plzeň
Celtic3:0Šahter Karagandi
Real Sociedad2:0Lyon
Milan3:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 15:05
    niko nije umro al je Jurčić dobio nogu :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 11:45
    Od 5 sinoćnjih utakmica, po meni u 4 su bila iznenađenja. Jedina utakmica bez iznenađenja je pobijeda Basela u Sofiji protiv Ludogoreca. Najveće iznenađenje večeri mi je ovako uvjerljiva pobijeda Arsenala u Istanbulu, nije toliko iznenađenje pobijeda, ali ovako lako i uvjerljivo je sigurno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 09:18
    vidiš ti legiu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 01:10
    Mamic mozda? Heheheh
    Obrisan korisnik
  • django 921.08.2013. u 23:57
    He he Ramsey zabio gol, tko je od moćnika na redu?
    django 9