Tenis

Ajla Tomljanović uvjerljivim porazom završila nastup na US Openu

Vedran Babić • četvrtak, 29.08.2013.
Ajla Tomljanović uvjerljivim porazom završila nastup na US Openu
Foto: EPA

Mlada hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović neslavno je završila nastup na svom najboljem Grand Slam turniru do sada. U dvoboju drugog kola protiv 26. nositeljice Alize Cornet osvojila je samo četiri gema...

Nakon tri pobjede u kvalifikacijama i potom prvog slavlja u glavnom turniru nekog Grand Slama, Ajla Tomljanović doživjela je poraz.

U drugom kolu bolja je od nje bila 26. nositeljica i 28. tenisačica svijeta Alize Cornet iz Francuske. Bilo je 6:2, 6:2 poslije jednog sata i 34 minute igre.

Može se reći kako su presudile neprisiljene pogreške s Ajlina reketa kojih je bilo 39, čak 20 više od Cornet. Omjer izravnih poena također je bio u korist Francuskinje (19-14).

20-godišnja Zagrepčanka odlično je krenula u susret i napravila break već u prvom gemu. No sve ostalo bilo je u znaku Cornet, koja je osvojila šest od sljedećih sedam gemova.

U drugi set Cornet je ušla s vodstvom 2:0 i servisom, no Tomljanović je odmah nadoknadila break zaostatka. Njezin povratak ipak je bio kratka vijeka. Cornet je ubrzo ponovno oduzela servis, a potom kod 3:1 spasila break loptu.

Do kraja meča Francuskinja je nastavila pritiskati Tomljanović. Hrvatica je kod 1:4 izvukla četiri break lopte Cornet, no kod 2:5 Francuskina je ipak stigla do ukupno šestog breaka u meču.

Usprkos ovom porazu, Tomljanović može biti zadovoljna svojim učinkom na US Openu. Prolaskom kvalifikacija i pobjedom u prvom kolu glavnog turnira izborit će proboj u Top 100, što će joj biti najbolji renking karijere. Trenutno je 129. tenisačica svijeta.

US Open, 2. kolo:
Tomljanović (Hrvatska, Q) - Cornet (Francuska, 26) 2:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10830.08.2013. u 23:12
    Kakva glupost, „neslavno", pffff, Ajla se vraća u Top100, i to dosta slavno
    narada108
  • Josippo30.08.2013. u 10:09
    Treba dodati da je Ajla bila bolesna, imala je temperaturu i vrtilo joj se u glavi. Doktori su joj pokushali pomoci, ali ako nisi 100% fit se ne moze protiv igracice kao Cornet. mala ima dobre poteze, malo joj fali varijacije u igri. Na tom mora raditi. Ali ima potencial za TOP30, vishe ne.
    Josippo
  • interreg30.08.2013. u 09:56
    Bravo Coltrane, tocno tako! Dolazim na sportnet jer se dosta realno pise, ali u zadnje vrijeme kao da polako mjenjaju urednicku politiku te ima sve vise ovakvih clanaka kao i neprovjerenih informacija.
    interreg
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 01:02
    Naslov za Ajlu koja je osvojila 4 gema: Ajla Tomljanović uvjerljivim porazom završila nastup na US Openu A za Donnu koja je osvojila 3 gema: Raspoložena Halep za sat vremena igre eliminirala Donnu Vekić Ovako ispada k'o da je Ajla igrala gore nego Donna.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2013. u 21:25
    Nema veze, vjerujem u nju i mislim da će s donnom jednog dana, a kasnije i sa Konjuh biti me top 20 igračica svijeta,sve tri su mlade i neiskusne i svakim danom napreduju..još dok se neke stvari poslože i ako će imati bistru glavu bit će to to.
    Obrisan korisnik