Košarka

Hrvatska u drugom poluvremenu pregazila Češku i odnijela dva boda u drugi krug!

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 09.09.2013.
Hrvatska u drugom poluvremenu pregazila Češku i odnijela dva boda u drugi krug!
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila je i četvrtu pobjedu u nizu na Europskom prvenstvu u Sloveniji i plasirala se u drugi krug. Česi su prijetili nešto više od jednog poluvremena, ali u drugom dijelu Hrvatska je ubacila u višu brzinu i s dva boda seli iz Celja u Ljubljanu...

Hrvatski košarkaši pokazali su mentalnu, ali i tjelesnu snagu u posljednjoj utakmici prvog kruga protiv Češke. Pobjedom 70:53 Hrvatska se plasirala u drugi krug u koji će prenijeti i dva boda.

Prvo poluvrijeme bilo je očekivano teško, umorne su bile i noge i glave, a Česi su utakmicu otvorili odličnim šutem. Pogodili su sva četiri početna pokušaja za tricu i od sredine prve do kraja druge četvrtine držali minimalnu prednost. Na poluvremenu su imali 32:33.

Drugo poluvrijeme - druga Hrvatska. Kao da je momčad Jasmina Repeše u svlačionici ostavila sav umor i sve probleme i jednostavno - odlučila pobijediti. Od prve minute je krenulo čvrsto u obrani, bacalo se na glavu za svaku loptu, a navijači su grmjeli podrškom borbenoj Hrvatskoj.

Od 37:37 Hrvatska je otišla na 47:40, zatvorila reket, a Ukić i Bogdanović uspješno su ukočili mozak češke igre, razigravača Satoranskog. Čvrsta obrana otežala je ruke, napad je "škripao", ali vidjelo se da jr Hrvatska prava. Čehe smo tjerali na liniju slobodnoh bacanja, odakle su oni nemilice promašivali.

U posljednjoj četvrtini borbena Hrvatska praktično je pomela Čehe. Sjajnu rolu odigrao je Dario Šarić i u obrani i u napadu, a njegova trica za 62:51 tri minute prije kraja dignula je na noge i klupu i tribine.

Opustile su se i ruke i noge nakon toga, slijedile su trice, zakucavanja i konačni trijumf 70:53 popraćen hrvatskom pjesmom i velikim slavljem igrača zajedno s brojnim navijačima.

Hrvatska se plasirala u drugi krug Europskog prvenstva koji će se igrati u Ljubljani, a protivnici će nam biti Italija, Finska i Grčka.

EP 2013., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Gruzija59:83Španjolska
Hrvatska70:53Češka
Slovenija61:71Poljska
1Španjolska 41+100
2Hrvatska 41-4
3Slovenija 32+3
4Češka 23-23
5Gruzija 14-28
6Poljska 14-48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2013. u 11:33
    Jako zanimljivo je bilo i za komentatorskim stolom. Skansi pokušava, manirom pravog košarkaškog znalca i čovjeka u godinama, predočiti ( sa dosta humora i ironije) kako bi se trebala igrati prava košarka, a Slavko Cvitković ga neprestalno utišava, gonjen suludom euforijom i strahom da repka ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.09.2013. u 08:46
    Bravo dečkI!! Srce mi je k'o planina! Kako sam vas pljuvao nakon poraza od španjolaca (s pravom), tako vas sada hvalim (opet s pravom)! Tako se igra za repku! SA SRCEM! Naravno da je tu bitna taktika, pojedinačna kvaliteta igrača...ali srce dobija utakmice! Sjetimo se samo makedonaca s EP-a 2011.!... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.09.2013. u 00:27
    Kad se umori Bogdanovič nastavi Šarić, nema nam kraja, ima:zlato.
    Obrisan korisnik
  • johnny00810.09.2013. u 00:19
    oprosti,ali tako je izgledalo u tom trenutku, a bome ni rezultati s priprema nisu mu isli u prilog i obrana koja je inace njegov forte, je bila uzasna...međutim, tu na scenu stupa niz od cetiri pobjede, od toga tri u zadnjim minutama, pozitivan odgovor na prosipanje prednosti(sto je muđu ostalima i... [više na forumu]
    johnny008
  • Obrisan korisnik10.09.2013. u 00:17
    I sam sam to pomislio, ne znam jel se može dvaput tak ponovit, al sličnosti ima..to je taj balkanski mentalitet.
    Obrisan korisnik