Rukomet

Zagrebaši kod Motor Zaporožja traže drugu pobjedu u Europi

Zvonka Keliš • četvrtak, 26.09.2013.
Zagrebaši kod Motor Zaporožja traže drugu pobjedu u Europi

Rukometaši CO Zagreba ovoga četvrtka nastavljaju svoj put po rukometnoj Europi. Nakon sigurnog slavlja nad slovenskim Celjem na samome otvaranju nove sezone najelitnijeg europskog klupskog natjecanja vrijeme je da Zagrebaši i u gostima pokažu što znaju te snage odmjere s nimalo lakom ekipom Motor Zaporožja.

Protekloga vikenda nikad mlađi sastav hrvatskog, ali i aktualnog regionalnog rukometnog prvaka zakoračio je u novu europsku sezonu u kojoj želi pokazati što sve zna te potvrditi kako se može nositi s onim najvećima, ali i iznenaditi one najbolje.

Započela je tako momčad Croatia osiguranja Zagreb svoj europski put prošle subote na parketu svoje Arene pred solidnom ispunjenim tribinama na kojima su rukometni zaljubljenici mogli uživati u vrlo dobrom ogledu dvaju susjeda i dobrih, starih poznanika. U goste je, naime, stiglo slovensko Celje koje je pružilo dobar otpor te sjajnu obranu, no na koncu je ipak poraženo te će svoje prve bodove u Europi morati potražiti u narednome kolu.

Stevanović najavio veliku borbu

Sjajan je u prvome dvoboju Lige prvaka s Celjem bio vratar Ivan Stevanović koji je, pak, svega nekoliko dana prije ogleda sa Zaporožjem otkrio tko to čeka Zagrebaše u Ukrajini: ''Pogledali smo snimku njihove utakmice s Löwenom gdje su odigrali neriješeno što je vrlo dobar rezultat za ukrajinsku momčad koji pokazuje da su vrlo ozbiljan protivnik. U sastavu imaju dva, tri nama otprije poznata igrača kao što su Sergej Onufrienko i golman Richard Štochl, dakle radi se o ozbiljnoj momčadi i čeka nas vrlo teška utakmica.''

S druge strane, domaćin prvoga kola Lige prvaka se, pak, odmah po završetku dvoboja morao okrenuti k onom sljedećem budući da Zagrebaše već ovoga četvrtka očekuje nimalo ugodno te itekako teško gostovanje u Ukrajini kod ekipe Motor Zaporožja. Dobar znak za CO Zagreb ususret novome europskome ogledu u subotu je bila vrlo dobra obrana koju su momci Borisa Dvoršeka trebali tek dodatno usavršiti.

Ono što, pak, nije zadovoljilo u redovima hrvatskog prvaka bio je napad na kojemu se treba još podosta poraditi počevši od sredine gdje on počinje pa prema desnoj strani koja u subotu naprosto nije imala svoj dan. Naime, iako slovi za onaj ubojiti Zagrebov tandem kombinacija Stepančić-Šebetić na otvaranju europske sezone jednostavno nije radila te za Zaporožje svakako mora proraditi, a ukoliko uz to mladi Mandalinić, kao i sjajnog vratara Stevanovića ili možda Ivića bude ponovno na visini zadatka povratak kući s nova dva boda ne bi trebao predstavljati nikakav problem.

''Čeka nas vrlo teška utakmica u Harkivu kod Zaporožja, pogledali smo snimku utakmice s Löwenom i stvarno su odlična ekipa. Vrlo su slični prošlogodišnjoj postavi Dinamo Minska s kojom smo bili u skupini, s tim da su igrači Zaporožja nešto čvršći. Smatram da ih snažnom obranom i brzom loptom, odnosno polukontrom i kontrom, možemo stisnuti i tako doći do bodova", otkrio je ususret utakmici s Motor Zaporožjem kapetan Zagrebaša Zlatko Horvat koji je u prvome dvoboju standardno dobro odradio svoj zadatak.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Ekipa ukrajinskog Motor Zaporožja svoj je put u Ligi prvaka uistinu započela na najbolji mogući način, naime, nakon što je po prvi puta uzela naslov ukrajinskog prvaka do Europe je stigla sjajnim izdanjem na kvalifikacijskome turniru u Novome Sadu nakon čega je i u domaćem prvenstvu nanizala dvije sigurne pobjede te je stoga vrijeme bilo i da u prvome europskome kolu s itekako jakim suparnikom, momčadi Rhein-Neckar Löwena, pokaže što zna i može. I pokazala je.

Sjajnom borbom ukrajinski je prvak predvođen Sergejom Onufrienkom te vratarom Richardom Štochlom, u Njemačkoj uzeo bod svome suparniku te tako priredio pravo malo iznenađenje, ali i načinio velik korak ka daljnjoj fazi natjecanja. Momčad koja je ususret novoj sezoni doživjela velike promjene, kako igračke tako i trenersku, uz čvrstu obranu te posebno veliku motivaciju, ali i domaću atmosferu unatoč igranju u Harkivu bit će itekako težak suparnik CO Zagrebu.

"Zagreb je jedna od momčadi s kojom se u skupini moramo boriti za prolaz dalje u Ligi prvaka stoga protiv njega moramo ići po pobjedu i oba boda", jasan je bio jedan od najboljih igrača Zaporožja u ogledu s RN Löwenom, Sergej Onufrienko, dok je novi trener Ukrajinaca, Sergej Bebeško, samo naglasio kako će dobro upregnuti svoje momke na treninzima prije ogleda sa Zagrebom.

Vrijedi stoga vidjeti što su to sve Ukrajinci pripremili za drugo kolo Lige prvaka u sklopu kojeg će kao domaćini dočekati jednog od glavnih konkurenata za prolaz u daljnju fazu natjecanja te kako će pokušati iznenaditi prvaka Hrvatske na njegovu putu ka novim europskim bodovima. Isto će tako biti zanimljivo vidjeti i jesu li Zagrebaši dodatno usavršili svoju obranu te što su sve pripremili za napad koji će ovoga četvrtka morati biti na vrhuncu kako bi i druga dva boda otišla u Hrvatsku.

Utakmica drugoga kola Lige prvaka između Motor Zaporožja i CO Zagreba počinje u 18 sati.

Foto: Facebook - CO Zagreb

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Motor Zaporožje31:30RK Zagreb
Celje Pivovarna L.29:22St. Peterburg
Telekom Veszprem30:29Rhein-Neckar Löwen
1Telekom Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.09.2013. u 17:19
    ukrajinci će biti drugi, zagreb 5. ispred rusa. to je naša realnost, to se vidjelo i prošle godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.09.2013. u 15:25
    Ukrajinci će se borit s Nijemcima za 2.mjesto.. Zagreb je 4. po jačini ekipa.. Celje i Petersburg su ispod..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.09.2013. u 15:24
    e Zvonka Zvonka.. samo desna strana treba još proradit? pa silovat će nas Ukrajinci na domaćem parketu
    Obrisan korisnik

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Motor Zaporožje31:30RK Zagreb
Celje Pivovarna L.29:22St. Peterburg
Telekom Veszprem30:29Rhein-Neckar Löwen
1Telekom Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Izdvojeno