Nogomet

Pamić: "U Splitu se uvijek osjećamo ugodno, a po igri smo do sada zaslužili više bodova"

Vedran Babić • nedjelja, 29.09.2013.
Pamić: "U Splitu se uvijek osjećamo ugodno, a po igri smo do sada zaslužili više bodova"
Foto: FaH

Oprečna su bila stanja raspoloženja dvaju trenera nakon pobjede Istre 1961 nad Splitom u Parku mladeži (1:0). Stanko Mršić bio je razočaran igrom prvenstveno svog veznog reda, dok je Igor Pamić bio presretan što se ponovno iz grada pod Marjanom u Pulu vraća s punim plijenom...

Nakon pet uzastopnih utakmica Split je doživio poraz. Opet im je "zapaprila" Istra 1961, koja ih je nadjačala i u pretposljednjem kolu lanjske sezone, također u Parku mladeži. Tada su Crveni propustili osigurati Europu, a sada su prokockali šansu za smanjenje zaostatka za vodećom četvorkom.

"Znao sam da će biti teško, Istra u gostima igra na kontre. U sredini terena nismo se snašli. Tu su bili bolji i zabili su gol. U drugom smo dijelu zarotirali postavu i počeli bolje igrati. Imali smo prilike, ali i oni su bili opasni u par navrata. Imali smo i dvije stative. Sve u svemu, bod bi bio dobar", izjavio je Splitov trener Stanko Mršić.

U prvom poluvremenu Split je igrao jako loše te je bio potpuno bezopasan po gostujuća vrata. U drugom dijelu domaćini su zaigrali puno bolje te su propustili realizirati nekoliko izglednih prilika. U posljednjih 20 minuta kao da im je nestalo snage pa je Istra ponovno preuzela inicijativu te je mogla i uvjerljivije slaviti.

"Prvo je poluvrijeme bilo dosta slabo. U drugom smo dali sve od sebe. Problem nam je vezna linija, tu smo lijeni i na tome moramo najviše poraditi. Ako sredina ne funkcionira, ni napadačima nije lako. Svi smo danas podbacili", kaže Mršić.

U sljedećem kolu Split gostuje na Poljudu kod gradskog rivala Hajduka, a nakon toga u Park mladeži stiže Dinamo.

"Prekinuli smo niz od pet utakmica bez poraza. Pritisnuli su nas i kartoni, ali to ne znači da nećemo ići na pobjedu protiv Hajduka. Nikad se ne zna, nisu ni oni mislili da će pobijediti ovdje", rekao je Mršić.

Pobjedu je Istri donio Sandi Križman pogotkom u 23. minuti. Trener Puljana Igor Pamić vrlo je zadovoljan - u Splitu je jako uspješan sa svojim klubovima.

"Tradicija je na našoj strani, to je činjenica. Ovdje sam pobijedio i s Karlovcem. U Splitu se uvijek osjećamo ugodno. Teško je to objasniti."

Pamić je kazao kako je prvo poluvrijeme bilo njihovo najbolje u sezoni.

"Po igri smo trebali imati i puno više bodova nego što imamo. Frustrirajuće je koliko smo utakmica izgubili u posljednjim sekundama."

Na vratima je Pamić umjesto prvog izbora Ježine stavio Prskala. Pokazao se to kao pun pogodak jer je Prskalo s nekoliko ključnih obrana sačuvao prednost Istre.

"Nije Ježina ozlijeđen, ali golman mora nešto i obraniti", kazao je Pamić, pohvalivši strijelca Križmana i Brazilca Joa.

"Brazilac je malo lud, brazilijanski, ali je dobar. Križman mi je nećak, ali ga moram istrpjeti i kad nije sasvim spreman jer nemam takvu momčad da bih takvog igrača mogao ištekati."

Pamić je još jednom konstatirao kako je na klupu Istre zadovoljan te da se trenutno ne vidi za kormilom bilo kojeg drugog kluba.

"Ne bih išao iz Pule. Tu mi je lijepo, nerviram se, ludujem. Glupo bi bilo da idem za trenera ovih ekipa na vrhu, onda sjediš mirno i uživaš. U Istri mi je lijepo, mislim da sam jedini trener koji ima ugovor na pet godina. Dobro radimo i vjerujem da ćemo biti još bolji."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • duda01.10.2013. u 18:16
    Još kad bi na domaćim utakmicam našli rješenje protiv bunkera,kojeg igraju u Puli svi osim dinama,rijeke i hajduka
    duda
  • Obrisan korisnik30.09.2013. u 11:45
    Pamić je u pravu, Istrina igra je puno bolja od dosadašnjih rezultata...
    Obrisan korisnik