Košarka

Barcelona i Real Madrid uvjerljivo do dvoboja u finalu

Ivor Krapac • subota, 05.10.2013.
Barcelona i Real Madrid uvjerljivo do dvoboja u finalu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Na početku nove sezone na španjolskim košarkaškim parketima, Barcelona i Real Madrid osigurali su međusobni susret koji će odlučivati o prvom ovosezonskom trofeju. Barcelona i Real srest će se u finalnoj utakmici Superkupa, do koje su došli uvjerljivim polufinalnim pobjedama u petak...

Bez većih poteškoća u sudarima s klubovima iz Baskije, Barcelona i madridski Real izborili su finale španjolskog Superkupa, u kojem će se sresti u subotu navečer, s početkom u 19 sati. Real je u prvoj utakmici turnira u Vitoriji s visokih 100:61 bio bolji od Bilbao Basketa, dok je Barcelona s 98:73 nadigrala domaću Laboral Kutxu.

Od hrvatskih košarkaša koji su bili u akciji, najbolji učinak imao je Ante Tomić, koji se u Barceloninoj pobjedi istaknuo sa 16 poena za 20 minuta na parketu, sa samo jednim promašajem iz igre (7/8). Mario Hezonja odigrao je 14 i pol minuta i ubilježio dva poena (šut 1/2), uz četiri osobne pogreške.

Hrvatski Amerikanac Dontaye Draper je u Realovoj pobjedi bio na parketu 10 minuta i za to vrijeme ostao bez poena, s tri promašene trice. U dresu ovog petka nemoćnog Bilbao Basketa, Fran Pilepić imao je pet poena za 14 minuta, a Zoran Vrkić bio je bez poena i s dva skoka za 19 minuta u igri.

Najefikasniji Realovi igrači bili su Nikola Mirotić (18 poena, sedam skokova) i Jaycee Carroll (18 poena), dok se Sergio Rodriguez istaknuo s 12 asistencija, uz 14 poena. Alex Mumbru ubilježio je 16 poena za Bilbao.

Uz Tomića, Barcelonu je prema pobjedi nad Laboral Kutxom vukao Boštjan Nachbar, koji je imao 22 poena. Andres Nocioni zabio je 13 poena i dodao četiri skoka za nekadašnju momčad Žana Tabaka, koju od ove sezone vodi Sergio Scariolo.

Španjolska, Superkup, polufinale:
Real Madrid - Bilbao Basket 100:61
Barcelona - Laboral Kutxa 98:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.10.2013. u 11:22
    cutxa laboral je čudan klub....tj,ima ludog predsjednika. očito frajer ne voli hrvate:) otpustio je perasa, na uštrb lošeg i pročitanog ivanovića, a onda i tabaka na uštrb smiješnog scariola.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 15:48
    sve je uglavi. nadam se da će se opustiti i tako zaigrati u repki. ajmo ante!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 15:23
    Scariolo je proslih godina napravio smijurinu od Milana s jednim od vecih budgeta u europi a Tabak ih ajmo reci tako spasio, ali jbg nije Radic jedini nesposoban u kosarkaskom svijetu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 08:55
    Tabaka otpustili i doveli Scariola..Hahahahhaa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 02:37
    hahaha, otvorio sam ovu vijest samo zato da pročitam komentare o igri Tomića, jer sam znao kakvi će bit... a kad sam pročitao kakav je bio Tomićev učinak (posebno bode ovih 7/8 iz igre) morao sam svakom komentaru dati po jedan plus, jer svaki je točan (valda)
    Obrisan korisnik