Nogomet

Kovač: "Pristup igrača bio je odličan i pokazali smo da imamo širok kadar"

Branimir Korać • četvrtak, 10.10.2013.
Kovač: "Pristup igrača bio je odličan i pokazali smo da imamo širok kadar"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska reprezentacija do 21 godine upisala je pobjedu protiv Lihtenštajna i tako je nastavila s odličnim nastupima u kvalifikacijama. Bio je to rutinski posao za izabranike Nike Kovača koji su slavili s glatkih 4:0...

Ništa drugo nije se niti očekivalo. Hrvatska ima kvalitetniju reprezentaciju od Lihtenštajna i to je i pokazala. Nakon uvjerljive pobjede, izbornik Niko Kovač imao je dosta razloga za zadovoljstvo.

"Ostvarili smo ono što smo i najavili i zadovoljan sam. Pristup igrača bio je odličan, oni koji su igrali iskoristili su priliku i pokazali smo da imamo širok kadar. Šteta što nismo zabili još koji pogodak jer smo u drugom poluvremenu imali prilike za to", istaknuo je Kovač, a prenosi stranica HNS-a.

Izbornik je dobro predvidio kakva utakmica očekuje njegove izabranike i tome prilagodio igru.

"Od početka susreta smo zaigrali u vrlo jakom ritmu jer smo znali da ih na taj način možemo slomiti. Lihtenštajn je očekivano dobro zatvorio prilaze kroz sredinu, ali smo koristili bokove. U nekoliko navrata nam je nedostajalo posljednje dodavanje da završimo posao, no mogu biti zadovoljan."

U ponedjeljak Hrvatsku očekuje puno teža zadaća, u Luzernu će igrati protiv Švicarske.

"I dalje ostajem pri tome da su Švicarci i Ukrajinci favoriti, ali smo već napravili dobar posao pobjedom u Ukrajini. U Luzernu će biti teško, posve drugačija utakmica, ali mi želimo pozitivan rezultat, a to je ili pobjeda ili remi."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.10.2013. u 15:30
    sve to je, netriba nam euforija radi ove pobjedenego mene veseli pravi pristup na čemu Kovač inzistira protiv svih reprezentacija, pa i ovih malito je ono čemu see veselimo pravi pristup i odgoj ovih maladi reprezentativaca, za to nam je Niko najboljired, rad i disciplina, a talenta Bogu hvala... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2013. u 11:58
    ako štico danas izgubi, evo nam izbornika za dodatne, jer bi štico vjerojatno otkaz dobio....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2013. u 09:06
    Niko Kovač je pravi primjer profesionalca. Apsolutno daje sve od sebe u poslu koji radi. Takav je bio kao igrač, takav je i sada kao trener!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2013. u 08:55
    Svaka čast Niki i Robertu, neka samo napreduju pa u nove pobjede sa A vrstom! Sretno protiv Švicarske!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2013. u 08:45
    Niko majstore ! Ne zbog pobjede protiv malog Lihtenštajna, već zbog ozbiljnog pristupa i stvorene dobre atmosfere, zbog ozbiljnosti koje dugo nije bilo u mlađim selekcijama. Željezna ruka, baš kakva treba za ukrotiti ove naše razmažene "zvijezde". Eh, kako bi s njim rasturali po Brazilu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik