Nogomet

Biškup: "Osijek jest favorit, ali to u Kupu ne znači ništa"

Ivana Strahija • srijeda, 30.10.2013.
Biškup: "Osijek jest favorit, ali to u Kupu ne znači ništa"
Foto: Ivana Strahija

U Čakovcu će na stadionu Mladosti nakon dužeg vremena gostovati prvoligaški klub, a domaće Međimurje priliku smatra pravom za iznenađenje favoriziranog protivnika.

Međimurci su u ovi sezonu Treće HNL Sjever krenuli sasvim dobro, a samo ih bod dijeli od prvog mjesta tablice. Mogli su već i osminu finala Kupa dočekati s prvog mjesta, no u Virju su neočekivano kiksali i uzeli tek jedan bod.

Trener Međimurja, bivšeg prvoligaša, uvjerava međutim da to nije bilo namjerno i da nije čuvao igrače za Kup u srijedu: "Ma ne, mi idemo svaku utakmicu pobijediti. U Virju se dogodio splet okolnosti, kao prvo, nismo iskrositili mnoge prilike koje smo imali, a kao drugo, poništen nam je u sudačkoj nadoknadi regularni gol. Kad je lopta ušla u mrežu domaći se igrači uopće nisu bunili, ali eto, zastavica je dignuta i to je to", kazao je trener Damir Biškup.

1:1 protiv Podravca nije poljuljalo pozitivni zamah kojeg ima Međimurje, a sasvim je drukčija situacija u Osijeku, gdje je upisan još jedan poraz. "Teško se vaditi protiv Rijeke", komentirao je Biškup. Upitan kako se na situaciju u Osijeku odrazila promjena trenera, odgovorio je: "Iskreno, radije bih da je ostao Rupnik, pošto Osijek pod njim nije bio kompaktan. Kuleševića znam od malih nogu i svjestan sam da je on sa igračima koje sada vodi radio u omladinskom pogonu i da ih dobro poznaje. Promjena trenera u Osijeku je za nas otežavajuća okolnost."

Biškup se ipak nada da se u protivničkoj momčadi neće baš u Čakovcu dogoditi pozitivni šok: "Mi vidimo svoju šansu u činjenici da je Osijek koncentriran na prvenstvo i opstanak, a ne na Kup. Nadam se da neće u utakmicu ući 100 posto i da će nas podcijeniti", iskren je strateg Međimurja.

Status favorita je na Osijeku, ali: "To u Kupu ne znači ništa, to se do sada pokazalo već sto puta, od Dinama na dalje. Mi ćemo svakako dati sve od sebe."

A za borbu s osječkim bijelo-plavima Biškup ima i plan: "Protiv nas će Osijek igrati otvorenije, pokušati nas pritisnuti, no mi u tome vidimo svoju šansu. Imat ćemo zgusnutu sredinu i oslanjati se na brze Skolibera, Kokota i Puclina za ugrožavanje gola protivnika. Planiramo potpunu disciplinu, a u formi smo za 90 minuta maksimalne koncentracije, a ako treba idemo i u produžetke", najavio je.

Susret u Čakovcu počinje u 17 sati, a gostovanje prvoligaša lijepo će naglasiti desetu obljetnicu osnutka NK Međimurja.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Zagora0:5Dinamo
Jaska Vinogradar1:3 *Hajduk
Cibalia0:2Zadar
Novigrad0:2Inter-Zaprešić
Zagreb3:4 **Istra 1961
Podravina1:3Rijeka
Slaven Belupo5:4Lučko
Međimurje0:2 *Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz30.10.2013. u 15:00
    Mi navijači Osijeka navikli smo u svakoj novoj utakmici očekivati novi poraz i novo sramoćenje imena kluba. Svaki pozitivan rezultat za nas je ugodno iznenađenje, pa čak i protiv ovakvih protivnika...
    sportoz