Nogomet

Hajduk i Rijeka na teškim gostovanjima žele zadržati ritam s Dinamom

Sportnet • nedjelja, 03.11.2013.
Hajduk i Rijeka na teškim gostovanjima žele zadržati ritam s Dinamom
Foto: Duje Bonačić

Dinamo je lako odradio svoju obvezu protiv Lokomotive u 15. kolu MAXtv Prve lige, a danas će Hajduk i Rijeka na teškim gostovanjima u Koprivnici i Splitu pokušati zadržati ritam s Modrima...

Nakon dvije uzastopne pobjede nogometaši Splita u Parku mladeži dočekuju Rijeku u nadi da će osvojiti nova tri boda i približiti se četvrtoplasiranoj Lokomotivi na samo jedan bod. Ne samo to, ukoliko slave, primaknut će se čak i trećeplasiranoj Rijeci, na četiri boda. No do pobjede neće biti nimalo lako doći. Trener Crvenih Stanko Mršić svjestan je kvalitete suparnika, ali vjeruje u svoje igrače.

"Rijeka nema velikih oscilacija i samo su na bod od Hajduka i Dinama, ali može ih se pobijediti. Veseli me naša igra i atmosfera među igračima. Vjerujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo nastaviti u pozitivnom tonu. Pozivam sve navijače da nas i podrže jednako kao protiv Dinama nedavno."

Što se igračkog kadra tiče, osim standardnih izostanaka (Baraban i Vitaić), Mršiću će nedostajati sin Antonio te Vrgoč i Vojnović. Križanca muče leđa, a Bellea viroza, no trener se nada kako će obojica biti spremna za nastup.

Nedostaju: Vojnović, Mršić, Vrgoč, Baraban, Vitaić (ozljede)

Pred Rijekom je u 15. kolu MAXtv Prve lige susret u Parku mladeži protiv Splita, momčadi koja je u dobroj formi, što je naglasio i trener Rijeke Matjaž Kek, ali trener Rijeke želi novu pobjedu i tri boda.

"Normalno da želimo bodove i pozitivan rezultat. Split je u jednoj dobroj i pozitivnoj seriji. Ali bez obzira što je to jedna taktički jaka i iskusna ekipa, mi imamo svoju računicu", izjavio je Kek na konferenciji za tisak pred odlazak u Split.

Rijeku i dalje muče ozljede, upitan je nastup i novog reprezentativca Hrvatske Mate Maleša, ali u sastav se vraćaju Jugović, Kramarić i Tomečak što će svakako razveseliti sve navijače Rijeke.

Nedostaju: Zlomislić, Lešković, Cesarec, Okechukwu, Mance, Škarabot (ozljede), Krstanović, Bertoša (kartoni)

U Koprivnici su na snazi pojačane mjere opreza oko ulaska na stadion zbog bojazni od Hajdukovih navijača, no na travnjaku će Slaven Belupo pokušati iznenaditi ove sezone solidnu splitsku ekipu.

"Jednostavno nema slabih točaka u toj momčadi. Splićani imaju najboljeg golmana lige, vidjelo se to u susretu protiv Lokomotive, potom kvalitetne i čvrste stopere, koji jedu malu djecu kako se to kaže, te brzinu u špici napada. To je jako potentna momčad, u polukontri i u prekidima", nizao je komplimente Mladen Frančić, trener Slavena.

Frančić s Farmaceutima ne zna za poraz, a ne kani ga upisati ni u 15, kolu: "Mi igramo na svom travnjaku, ovo je naš dom, tu smo najjači. Igrat ćemo domaćinski i znat ćemo iskoristiti priliku ukoliko Hajduk u susret uđe slabije ili bude imao loš dan."

Nedostaju: Glavina, Melnjak, Plazonić, Glavica, Novinić (ozljede)

Koprivnica je jedno vrijeme Hajduku bila jedno od najtežih gostovanja u HNL-karavani. Posljednjih sezona Splićani su se prilično uspješno nosili s "farmaceutima" na njihovom travnjaku, ali na gostovanje kod Slaven Belupa Hajdukovci i dalje odlaze s puno respekta i opreza.

"Slaven se dignuo u odnosu na početak sezone, dobri su, ali mi smo postali ozbiljna momčad koja teško gubi i protiv koje je svakome teško igrati. Uvjeren sam da ćemo odigrati dobro, ali cilj je samo jedan - pobjedom se zadržati na prvom mjestu", najavio je trener Bilih Igor Tudor.

Hajdučke snage u posljednje tri utakmice značajno su se prorijedile. Bukva je stradao protiv Hrvatskog dragovoljca, Bradarić protiv Lokomotive, a Bencun protiv Vinogradara. Uz Caktaša i Anđelkovića koji već duže vrijeme imaju problema s ozljedama, u Koprivnici neće biti ni Maglice, koji odrađuje kartone.

Nedostaju: Caktaš, Bukva, Anđelković, Bencun, Bradarić (ozljede), Maglica (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2013. u 17:57
    Sancho dobiva prvu nagradu sportneta....za najvećeg ridikula
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2013. u 13:58
    hajduk pobjeđuje, rijeka će doživjeti debakl
    Obrisan korisnik
  • Forlan03.11.2013. u 11:35
    Bit će napete obje utakmice. Slaven u zadnje vrijeme ne zna za poraz, a Split nije primio gol čitavu vječnost tako da će favoritima biti sve samo ne lagano.
    Forlan