Tenis

Ćorić poražen u četvrtfinalu Yokohame nakon dramatičnog nastavka trećeg seta

Vedran Babić • subota, 16.11.2013.
Ćorić poražen u četvrtfinalu Yokohame nakon dramatičnog nastavka trećeg seta
Foto: EPA

U nastavku četvrtfinalnog meča na Challengeru u Yokohami (50.000 dolara) Borna Ćorić poražen je od Pierre-Huguesa Herberta u tie breaku trećeg seta...

U svom prvom nastupu na nekom Challengeru Borna Ćorić zaustavljen je u četvrtfinalu porazom od šestog nositelja Pierre-Huguesa Herberta 2:6, 6:3, 7:6 (7).

Meč je u petak zbog kiše bio prekinut pri rezultatu 4:4 u trećem setu. U nastavku u subotu 162. tenisač svijeta odmah je napravio break i poveo 5:4, ali nije uspio odservirati za meč. Ćorić mu je odmah uzvratio istom mjerom, da bi pri vodstvu 6:5 bio na dva poena od pobjede (izjednačenje).

Francuz je ipak uspio izboriti 13. igru, u kojoj je 17-godišnji Zagrepčanin prokockao dvije meč-lopte. Prvu na servisu (6-5), a drugu protiv servisa (7-6). Ni jednu nije realizirao, dok je Herbert iskoristio svoju prvu, kod 8-7.

Meč je na koncu trajao ukupno dva i pol sata, a Herbert je osvojio četiri poena više (114-110). Francuz je realizirao samo dvije od čak 14 break lopti, a Ćorić tri od četiri.

Ćorić, koji je je za nastup u Yokohami dobio pozivnicu organizatora, će ovotjednim rezultatom na ATP ljestvici napredovati s 396. na otprilike 364. poziciju, što će mu biti najbolji renking karijere.

Ćorić i nakon ovog turnira ostaje u Japanu, točnije seli u Toyotu, gdje će nastupati na 35.000 dolara (plus smještaj) vrijednom Challengeru. Protivnik u prvom kolu bit će mu domaći tenisač Tatsuma Ito, peti nositelj.

Nastupit će i Mate Pavić, koji u prvom kolu ide na drugog nositelja, također Japanca, Goa Soedu.

ATP Challenger Yokohama, četvrtfinale:
Ćorić (Hrvatska, WC) - Herbert (Francuska, 6) 6:2, 3:6, 6:7 (7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac17.11.2013. u 19:58
    samo nek igra čim više, pravi rezultati će stići..
    teniosac