Liga prvaka, skupina B, 6. kolo, 11.12.2013, 14:00 h
Galatasaray
Galatasaray 1:0 Juventus
Juventus

Video: Sneijder i Drogba izbacili Juventus, Galatasaray prolazi u osminu finala Lige prvaka

Josip Piršljin • srijeda, 11.12.2013.
Video: Sneijder i Drogba izbacili Juventus, Galatasaray prolazi u osminu finala Lige prvaka
Foto: EPA

U nastavljenoj utakmici posljednjeg kola Lige prvaka između Galatasaraya i Juventusa drugi krug osigurala je turska momčad. Pogodak vrijedan osmine finala namjestio je Drogba, a zabio Sneijder pet minuta prije kraja dvoboja.

Susret zadnjeg kola Lige prvaka u skupini B koji je odlučivao o drugom putniku u osminu finala prekinut je u utorak navečer u 31. minuti, a nastavljen u srijedu u 14 sati. Na Türk Telekom Areni okupio se dosta manji broj gledatelja, no oni koji su došli doživjeli su veliko slavlje zajedno sa svojim igračima.

Galatasaray je uspio u namjeri da pobijedi Juventus i time ga preskoči na drugom mjestu tablice i plasira se u osminu finala Lige prvaka. Utakmica je ponovno igrana u snježnim uvjetima, teren je bio vrlo težak za igru, blatnjav i oštećen po kojem se lopta zaustavljala u dodavanjima.

Juventus je bio bez svoje glavne pokretačke snage - Andree Pirla, dok su u redovima Galatasaraya nastupili dva najzvučnija pojačanja u povijesti kluba - Didier Drogba i Wesley Sneijder. Kasnije će se pokazati kako je upravo taj dvojac najzaslužniji za prolaz Turaka među 16 najboljih momčadi.

Ekipa Roberta Mancinija bolje se snašla u snježnim uvjetima i uspjela je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetiti. Drogba je imao veliku šansu početkom drugog poluvremena, ali Bianconere je sjajnom reakcijom spasio vratar Gianluigi Buffon.

No, čak niti on nije mogao spasiti Juve od poraza koji je uslijedio nakon gola u 85. minuti. Drogba je spustio jednu dugu loptu za Sneijdera, a Nizozemac je uspio pronaći suprotni kut Buffona iako je pored njega bio Bonucci. To je bio kraj Juventusa u Ligi prvaka ove sezone, Talijani sele u Europsku ligu na proljeće.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

København0:2Real Madrid
Galatasaray1:0Juventus
1Real Madrid 620:5+1516
2Galatasaray 68:14-67
3Juventus 69:906
4København 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZEEBANCIA12.12.2013. u 07:44
    Hvala Bogu da se ovaj Juventus opet nije provukao.....
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 01:14
    Uostalom jedini klub iz serie a koji je razocarao je juventus.napoli bio dobar, milan ocekivano...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 01:04
    Liga je vrhunska ako deveti u serije a ide medju 16 najboljih u europi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 23:04
    conte=tudor
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 21:56
    Kada vidm ovo, sto se dogadja s Talijanskim prvakom odnosno sa SeriomA, mislim da nije dobro da nasi talenti idu tamo i usavrsavaju nogomet. Svaka druga destinacija u Ligi5. je bolje od Italije. Citam juce da ce Rebica iz Firence iznajmiti u neki drugoligaski klub ( ni ime nu nisam zapamtio). Bolje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik