Nogomet

Olsen ostaje s danskom reprezentacijom, neodlazak na SP nije smetao

Ivor Krapac • četvrtak, 12.12.2013.
Olsen ostaje s danskom reprezentacijom, neodlazak na SP nije smetao
Foto: EPA

Iako nije odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Brazilu, Morten Olsen će još dvije godine biti na klupi Danske. Iskusni, 64-godišnji trener dogovorio je nastavak suradnje do završetka Europskog prvenstva 2016. godine...

Sa završetkom europskih kvalifikacija u statusu najslabije drugoplasirane momčadi po skupinama, Danska nije osigurala odlazak na SP 2014. u Brazilu, ali bez obzira na taj rezultat, Morten Olsen nastavit će raditi s reprezentacijom na čijoj je klupi od 2000. godine. Kako je izvijestio Danski nogometni savez, 64-godišnji trener je potpisom ugovora potvrdio nastavak suradnje do završetka Europskog prvenstva 2016. u Francuskoj.

Prije kvalifikacijskog ciklusa koji nije završio uspješno za Dance, Olsen je s reprezentacijom ostvario niz boljih rezultata, s nastupima na svjetskim prvenstvima 2002. i '10. i europskim prvenstvima 2004. i '12. Na SP-u 2002. u Japanu i Južnoj Koreji i EP-u 2004. u Portugalu Danska je prošla prvi dio natjecanja, da bi potom izgubila na prvoj eliminacijskoj prepreci.

"Ponosan sam zbog toga što su moji poslodavci pokazali da imaju povjerenja u mene. Veliki mi je poticaj što mogu pristati na ponuđeni nastavak suradnje", kazao je Olsen poslije produženja ugovora, a prenijela je internetska stranica Danskog nogometnog saveza. Iskusni trener dodao je da i dalje žali zbog neodlaska na SP u Brazilu, ali i da razočaranje iz prošlog kvalifikacijskog ciklusa kani iskoristiti za izvlačenje pouka za ono što slijedi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!