Nogomet

Tudor: "Ova je pobjeda pokazatelj duha koji nikad ne priznaje poraz"

Vedran Babić • subota, 08.02.2014.
Tudor: "Ova je pobjeda pokazatelj duha koji nikad ne priznaje poraz"
Foto: Duje Bonačić

Poslije dramatične završnice derbija Sv. Duje između Splita i Hajduka koji je pripao momčadi s Poljuda trener Crvenih Stanko Mršić smatra kako je njegova momčad bila bolja te žali za izgubljenim bodovima. Hajdukov trener Igor Tudor ponosan je na karakter svojih igrača...

Splitov trener Stanko Mršić smatra kako je njegova momčad bila bolja te da može žaliti za propuštenom pobjedom. "Imali smo 1:0, promašili penal, i Belle je mogao povisiti na 2:0, ali vidjeli ste kako te rošada u zadnjoj liniji poremeti u par minuta."

"Sami smo krivi za primljene golove", kaže Mršić i nastavlja: "Kod njihova prvog gola imali smo loptu u nogama, ne znam zašto se išlo na centaršut gdje je ispalo četiri-pet igrača. Isto tako i drugi. U šest minuta izgubili smo ono što smo gradili u 84. Hajduk je imao jednu ili dvije dobre šanse."

Porazom od Hajduka Split je izgubio korak s momčadima koje ulaze u Europu. Hajduk je sada drugi s 41 bodom. Rijeka s utakmicom manje ima 38, a Lokomotiva 36. Split je na 31 bodu. Uz to, u sljedećem kolu Split gostuje na Maksimiru kod Dinama, zatim dočekuje Zadar i gostuje na Kantridi kod Rijeke.

"Raspored nam je nezgodan, ali borimo se. Fali nam nijansa da budemo tu negdje, ali 15 je kola do kraja i sve je moguće. Žao mi je igrača, dali su sve od sebe. No nismo mladi po godinama da ne znamo što raditi pri kraju susreta. Treba čuvati loptu, inscenirati pokoji faul. Mislim da u tom smjeru moramo malo više razmišljati", priznao je Mršić.

Treneri o Ivici Križancu:

"Već me na poluvremenu tražio da izađe, ali sam ga molio da još malo ostane. Da sam znao kako će sve ispasti, odmahnuo bih glavom, ne bih ga promijenio s ovom pameću." - Stanko Mršić

"Teško mi je reći da li bi do preokreta došlo da je Križanac ostao na terenu, ali on je odigrao veliku utakmicu kao i svaki put. Fenomen je da netko može igrati na ovakvom nivou bez odrađenih priprema." - Igor Tudor

Još se jednom dogodio problem u Splitovoj momčadi prilikom izvođenja najstrože kazne. Ante Erceg je izborio penal i izveo ga (Stipica obranio). Mršić kaže kako je bio dogovor da Mate Bilić izvodi jedanaesterce, no Bilić je iz igre izašao prije nego je dosuđen penal. Zato je Mršić zadužio Ercega, no Henri Belle također ga je htio izvesti.

"Belle je takav kakav je, opet je sam došao po loptu. Međutim, čudi me i Erceg jer je već zavaljao vratara i šutirao u tu stranu. Pitanje je i da li je bio crveni kod onog penala, jesu li u šesnaesterac ušla njihova dva-tri igrača, je li trebalo ponoviti penal...No, što ćeš", zaključuje Mršić.

Igor Tudor čestitao je svojim igračima na pobjedi, za koju smatra da je zaslužena, "iako je i Split imao svoje šanse i periode dobre igre u utakmici otvorenoj s obje strane." Hajdukov trener nije bio zadovoljan stanjem travnjaka natopljenog kišom koja je padala gotovo cijelog dana uoči početka susreta.

"Teren je bio loš, mjesec dana radiš na pripremama i sve se to promijeni nakon pet minuta zbog uvjeta na terenu. Mislim da bismo loše prošli da smo inzistirali na igri. Preokret uvijek nešto znači i daje dodatnu vrijednost pobjedi. Nisu obična tri boda kada gubiš i okreneš, psihološki je to drukčije. Pobjeda je važna zbog početka i distance koju smo napravili protiv izravnog konkurenta za Europu. Ova je pobjeda pokazatelj karaktera mojih igrača i duha koji nikad ne priznaje poraz."

Tudor je kazao kako je i u 80. minuti vjerovao u preokret. "Nervoza je nekad s moje strane pretjerana, to znam i moram poraditi na tome, ali uvijek vjerujem da se može preokrenuti jer je u nogometu tako. Kad zabiješ jednoga, obično dođe i drugi. Tako se i dogodilo, a kad u ekipi imate gol-igrača, makar ga imali samo do ljeta, to je garancija pobjede. Takvi igrači donose bodove i prevagu."

Posebne pohvale zaslužio je dvostruki strijelac Mario Pašalić, odnedavno novi član Chelseaja. "Uvježbavali smo ga i proteklih tjedana da zaigra malo naprijed, ali je sva kombinacija otpala po kaljuži. Svi su mislili kako će se Mario čuvati za Chelsea, no on je takva glava i ja sam odmah znao."

Tudor je izdvojio još nekoliko pojedinaca iz svoje momčadi. "Stipica je bio fantastičan, on je uz Pašu junak utakmice. Milić je za mene ugodno iznenađenje jer je u Belleu imao nezgodnog protivnika, no ima kvalitetnu lijevu nogu i na ovoj poziciji može dati puno u budućnosti."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.02.2014. u 04:22
    Ne kužim. Pašalić zaksnio u startu, dosuđen faul i čovjek potpuno zasluženo dobio karton. Što je u cijeloj situaciji sporno?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2014. u 00:49
    to što je križanac bez priprema najbolji obrambeni igrač više govori o kvaliteti lige i ostalih igrača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.02.2014. u 23:35
    Još jedan u nizu pokazatelja (a bit će ih još) kojim je nesposobna hajdukova uprava učinila jedan od najgorih poteza u novijoj povijesti kluba i prodala ovakvog dragulja doslovno za siću.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.02.2014. u 21:41
    Kaj je ekipa? Na vašem forumu ste konstatirali da je Pasšalić sretan sa žutim. Da je to napravio igrač Splita pa na kraju zabio 2 gola za 2-1 slušao bih vas tjedan dana. Ali nema veze, imaš +/- i raspali.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.02.2014. u 21:23
    Tušo, da je Pašalić igrač Splita rigao bi vatru zbog suđenja. I da, penal nije bio, ali još UVIJEK čekam da se Conte osvrne na neku sudačku odluku koja je na kraju pogodovala njegovoj momčadi (faul Pašalića sa početka tekme).A Mršić priča gluposti.
    Obrisan korisnik