Nogomet

Osijek s novim trenerom protiv Istre, Rijeka i Split u subotnjem derbiju

Sportnet • subota, 01.03.2014.
Osijek s novim trenerom protiv Istre, Rijeka i Split u subotnjem derbiju
Foto: Sandro Donda

U subotu su na rasporedu još dvije utakmice u Prvoj ligi. Bit će interesantno vidjeti Osijek s (još jednim) novim trenerom, dok je kasniji termin rezerviran za derbi Rijeke i Splita...

Nakon smjene trenera Ivice Kuleševića, za koju još uvijek nismo saznali onaj pravi, sportski razlog, Bijelo-plavi pod vodstvom novog trenera Tomislava Rukavine dočekuju Istru, koja je jesenas iz Osijeka odnijela sva tri boda.

O promjeni filozofije Rukavina je kratko rekao da će to doći s vremenom, no nešto je rekao o ekipi koju je preuzeo: „Vjerujem u ovu ekipu, jer u njoj ima sjajnih igrača i ova pozicija na ljestvici nije ono gdje pripadamo. Ne samo da vjerujem u ostanak, nego sam siguran da se u narednim godina Osijek može vratiti u vrh hrvatskog nogometa, gdje i pripada.

U momčadi i dalje postoje neki problemi s ozljedama, tako da vjerojatno neće biti Danijela Cesareca, a upitan je i Karlo Lulić, iako se njegov povratak najavljuje već od kup susreta protiv Rijeke.

Osijek ponovno ima imperativ pobjede ukoliko se žele približiti Slaven Belupu, a i pobjedom protiv Zadra ekipa Hrvatskog Dragovoljca im također diše za vratom.

Nedostaju: Pavić (kartoni), Perošević, Novaković, B. Barišić, Kurtović (ozljeda)

Nakon uspješno odrađenog gostovanja u Koprivnici, Istra 1961 ponovno igra na strani i s ekipom koja je slabije rangirana na tablici. Zeleno-žuti će se suprotstaviti bijelo-plavima i pokušati opet doći do sva tri boda. Pamićeva momčad je u novom nastojanju da preskoči Split na petom mjestu, ali u Gradskom vrtu neće biti dosta prvotimaca.

"I ovoga puta od svojih igrača tražim maksimum i poštivanje momčadskog duha. Imam ideju kako proći Osijek, ali za to mi treba taktički disciplinirana ekipa koja će znati odgovoriti na sve zadatke na terenu. Moram mijenjati sustav igre. Četvorica iza vjerujem da će bolje odgovoriti na očekivanu igru Osijeka" , rekao je Pamić.

Franjiću je ovog tjedna dijagnosticirana mononukleoza i otpao je za ostatak sezone, a trener Puljana još nije u igru "ukomponirao" igrače koji su na Drosinu stigli u zimskom prijelaznom roku. Od novopridošlih mjesto u prvih 11 mogao bi dobiti samo stoper Vučko koji zamjenjuje Čagalja.

Nedostaju: Graf, Mutombo, Horvat, Ilić, Čagalj, Kramarić (ozljede), Franjić (bolest)

Rijeka nastavlja s napornim ritmom utakmica, a u 24. kolu MAXtv Prve lige dočekuju na Kantridi momčad Splita. Bit će to peta utakmica Riječana u dva tjedna tako da će biti zanimljivo pogledati kako će reagirati.

"Dolazi nam još jedan kvalitetan protivnik u tom zgusnutom rasporedu. Mislim da će odlučujuće biti način na koji ćemo se rekuperirati nakon utakmice protiv Dinama. Imamo dva cilja; osvojiti bodove i pokazati se u dobrom svjetlu kao i protiv Dinama", rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Od igrača nedostajat će Pokrivač i Zlomislić zbog ozljeda, te Mujanović zbog tri žuta kartona, a upitan je kapetan Knežević. Svi ostali su na raspolaganju, kao i Tomečak koji se vraća nakon ozljede, a trener Rijeke nije otkrio početni sastav.

Nedostaju: Pokrivač, Zlomislić (ozljede), Mujanović (kartoni)

Pobjeda nad Zadrom u prošlom kolu vratila je samopouzdanje Splitovcima, no sada ih čeka puno teži ispit - gostovanje na Kantridi kod Rijeke. Trener Ivan Matić vjeruje u pobjedu, ali dodaje kako ni remi ne bi bio neuspjeh. Split je trenutno peti na ljestvici te mu četvrtoplasirana Lokomotiva bježi četiri boda.

"Očekujem dobru igru i nastavak pozitivnog niza. Rijeka zaslužuje respekt, a njihova utakmica s Dinamom dala nam je puno informacija. Treninzi naših igrača daju nam dobre povratne reakcije i vjerujem da ćemo na Kantridi odigrati dobro i izboriti pozitivan rezultat", optimističan je Matić, istaknuvši raznovrsnost riječkog napada na čelu sa Sharbinijem i Kramarićem.

Matiću će u sastavljanju momčadi nedostajati kartonirani Ibriks te ozlijeđeni Erceg, Belle, Vuković i Vidović. Zato se u sastav vraća Rugašević. U 11 ovosezonskih susreta u gostima Split ima dvije pobjede, šest remija i tri poraza. Posljednji su put slavili krajem listopada prošle godine u Zadru.

Nedostaju: Ibriks (kartoni), Erceg, Vuković, Belle, Vidović (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2014. u 10:30
    volim te osiječeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    Obrisan korisnik