Nogomet

Lokomotiva u novoj "nemogućoj misiji", Scoria sa Slaven Belupom izaziva Hajduk

Sportnet • nedjelja, 02.03.2014.
Lokomotiva u novoj "nemogućoj misiji", Scoria sa Slaven Belupom izaziva Hajduk
Foto: Duje Bonačić

U nedjeljnom programu Prve lige prvi je na redi derbi Dinama i Lokomotive, u kojoj će potonji pokušati promijeniti statistiku, dok je u kasnijem terminu zakazana utakmica na Poljudu, gdje stiže Slaven Belupo s novim trenerom...

Nakon što su u srijedu u zaostalom susretu na Kantridi nadoknadili zaostatak od 2:0 i došli do boda nogometaši Dinama okreću se susretu 24. kola MAXtv Prve lige koje im donosi susret s Lokomotivom. "Apsolutno smo favoriti i očekujem našu pobjedu, ali respektiramo Lokomotivu i znamo da će biti teška utakmica," izjavio je Damir Krznar.

Pomoćni trener Dinama posebno hvali trenera Tomislava Ivkovića kao i napadački pristup koji gaje gosti: "Lokomotiva je jako nezgodan protivnik jer su jedini dovoljno hrabri nadigravati se sa svakim pa čak i s nama. Oni su mlada ekipa koja ima jako potentne igrače, ali njih je teško uklopiti u sistem, a posebno držati kontinuitet."

Nakon što se nedavno teško ozlijedio Jeremy Taravel na Kantridi se vrlo slična stvar dogodila i Addyju koji će izvan terena biti šest mjeseci pa je Dinamo ostao na samo dva stopera Josipu Šimuniću i Jozi Šimunoviću. Zbog toga je momčadi priključen mladi Luka Capan, a za s dvoboj s Lokomotivom su upitni Ademi i Soudani.

Nedostaju: Husejinović, Addy, Taravel (ozljede)

U prošlom kolu Lokomotiva je na svom stadionu poražena od Hajduka rezultatom 2:0, ali više od konačnog ishoda trenera Tomislava Ivkovića brine igra i pristup njegovih igrača:"Mi protiv Istre napravimo 29 prekršaja i zbog toga pobijedimo, a onda protiv Hajduka u prvih 45 minuta samo četiri. Ista stvar je i s Dinamom. To je nedopustivo."

"Od kada sam ja trener mi u niti jednoj utakmici nismo pokazali da možemo nešto više napraviti protiv Dinama osim poraza. U ovom trenutku niti jedan moj igrač nije niti blizu Dinama. Rekao sam igračima da je ovo prava prilika da pokažu svoj karakter i da pokažu da su spremni za velike klubove. Puno se priča, ali teren je jedino mjerilo," izjavio je Ivković.

Lokomotivin strateg je posebno pohvalio Brozovića za kojeg je rekao da je osigurao Dinamu preokret u Rijeci, kao i Halilovića. Unatoč nekoliko nesigurnih reakcija Ivković i dalje vjeruje u Olivera Zeleniku koji će i protiv Dinama početi susret od prve minute.

Nedostaju: nitko

Hajduk je u proljetni dios ezone startao odlično, pobijedio Split, Hrvatski dragovoljac i Lokomotivu i u vrlo dobrom raspoloženju dočekuje okršaj protiv Slaven Belupa. Koprivničani su u sva tri dvoboja sa Splićanima imali drugog trenera, no Splićane to ne zabrinjava previše:

"Dolazak novog trenera će ih mobilizirati, ali sve će ovisiti o nama. Želimo od početka diktirati tempo, ući s punim gasom. Scoria poznaje nogomet i sigurno će dobro pripremiti Slaven. No, želimo nastaviti niz pobjeda", najavio je trener Bilih Igor Tudor i dodao: "Ono što smo odigrali protiv Lokomotive u prošlom kolu ulazi među najbolje utakmice otkad sam ja trener Hajduka. Ta utakmica može biti primjer onoga kako želim da igramo i nadam se da ćemo u idućim utakmicama biti na tom tragu."

Tudor je najavio povratar Bencuna u konkurenciju, a na klupu bi po prvi put mogao sjesti Uzbekistanac Temurhuja Abduholikov. Lakšu ozljedu pretrpio je Sušić, no trebao bi biti spreman iako nije sigurno hoće li krenuti u početnom sastavu ili s klupe.

Nedostaju: Kalinić, Caktaš, Iluridze (ozljede)

Slaven Belupo nikad nije pobijedio na Poljudu, no nakon niza od tri poraza s kojima se krenulo u proljeće, izbora nema, a Farmaceuti u Split idu bez ikakvih ograda. "Hajduk je favorit, no mi ćemo učiniti sve da ostanemo neporaženi", kazao je novi trener Farmaceuta Elvis Scoria.

Na Poljudu Scoria ne planira "parkirati autobus" na svoju polovicu te naglašava kako je odlična forma Hajduka "krivac" za takve reakcije protivnika. "Mislim da u stvari Hajduk u stvari natjera protivnike na bunker, jer igra stvarno dobro. Mi smo svjesni da osim dobre obrane moramo imati i potencijala prema naprijed, želimo se uspješno braniti, ali i napadati – tako se želim predstaviti protiv Hajduka."

Iako Slaven na Poljudu nikada nije pobijedio, četiri je puta remizirao, a dva su remija bila pod vodstvom Scorije, u prvom njegovom mandatu na čelu momčadi. Sad će se Hajdukovcima suprotstaviti s imperativom osvajanja bodova, ali i bez Mateasa Delića te Davora Vugrinca, no zbog toga ne očajava: "Sigurno da to nije dobro u ovom trenutku, no imamo igrača koji mogu odgovoriti na Hajdukov izazov."

Nedostaju: Filipović, Ozobić, Vugrinec, Plazanić (ozljede), Delić (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.03.2014. u 15:10
    Pošto je stadion toliko prazan,predlažem gospodinu Mamiću da uz primjerenu reklamu dopusti besplatan ulaz svim maloljetnici(a)ma do 18 godina starosti.Bar 4 godine unaprijed,kako bi stasala nova generacija BBB-a.
    Obrisan korisnik
  • Lucky number 1302.03.2014. u 12:30
    Ovi u 3 ne tribaju ni igrat. Registrirajte 3:0, upišite da je Čop zabija sva 3 i nastavite s kampanjom "mali Duje u Brazilu"...
    Lucky number 13