Nogomet

Istra 1961 "zaboravlja Dinamo", Rijeka svjesna "vraški teškog" puta u finale

Josip Piršljin • srijeda, 19.03.2014.
Istra 1961 "zaboravlja Dinamo", Rijeka svjesna "vraški teškog" puta u finale
Foto: FaH

Nakon Slaven Belupa i Dinama, došao je red i na Rijeku i Istru 1961 da odigraju svoju utakmicu polufinala Hrvatskog kupa. Riječani regionalni derbi dočekuju u boljem raspoloženju, no Puljani će sve snage usmjeriti na Kup jer im je to jedini način da izbore Europu.

Riječani su teškom mukom izborili polufinale Kupa, tek poslije jedanaesteraca su svladali Osijek. Potom je došla još jedna naporna utakmica u kojoj su "iščupali" pobjedu protiv Lokomotive u prvenstvu, a već je na rasporedu prvi susret poluzavršnice Kupa protiv Istre 1961.

No, Rijeka se kroz Europsku ligu naučila na dvije utakmice tjedno, a i trener Matjaž Kek ima dosta rješenja na klupi. Iako se žali na brojne ozljede svojih igrača, slovenski stručnjak smatra kako njegov sastav mora izboriti finale.

"Imamo problema s ozljedama zbog ovog zgusnutog ritma, ali imaju ih svi. Ne bih ja od toga pravio neki veliki problem. Ovo je sada prilika za nekog novog da se dokaže. Najvjerojatnije je otpao Jugović, vrlo je upitan i Kramarić, a za Kneževića i Maleša ćemo vidjeti nakon treninga", kazao je.

Regionalni derbi Rijeke i Istre često je znao ponuditi zanimljiv nogomet i veliku borbu, što Kek očekuje i u srijedu: "Nas sutra čeka prvo poluvrijeme dvoboja koji već po imenima nosi naboj, tenzije i motiv. Sigurno nas čeka težak dvoboj gdje će bolji doći do same završnice. Nama novi motiv ne treba. Cilj je naravno finale. A put će biti vraški težak."

Trener Istre Pamić kaže da mu odgovara što se polufinale Kupa igra samo tri dana nakon prvenstvene utakmice s Dinamom jer će tako, smatra, njegovi igrači brže zaboraviti težak poraz 6:0 na Maksimiru.

"Moram priznati da sam presretan što se ovako brzo igra ova utakmica jer nema boljeg lijeka za zaboraviti težak poraz od pozitivnog rezultata na Kantridi. Činjenica je da je Rijeka super kvalitetna momčad. Iako su nas oni već otpisali te se vide u finalu Kupa mi ćemo pokušati da to tako ne bude", kazao je.

Kao i Kek, i Pamić ima dosta ozlijeđenih igrača, te je najavio kako će neki igrati unatoč povredama: "Budicin i Yoon se još nisu oporavili, a Pilipović se vratio nakon tri dana i nije odradio još niti jedan trening. Ove dvije utakmice ćemo morati maksimalno riskirati i zato će vjerojatno Radonjić i Woon odigrati s blokadom", rekao je.

Istra je u poziciji da se može u potpunosti posvetiti Kupu jer u prvenstvu realno ne može ni gore ni dolje. Toga je svjestan i Pamić koji poručuje: "U Rijeku idemo s namjerom da ostvarimo aktivan rezultat. Imamo pravo nadati se da ćemo mi ići dalje", zaključuje.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 18:56
    mccmxi- pa i ovako ako rijeka prođe u finale svejedno će neki drugi klub steć pravo igranja u europi,u tom slučaju se gleda prvenstvena tablica. btw. lijepo je počešljan na slici ovaj istrin koreanac :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 15:28
    dobro je da obe filijale mogu dati 100% jer ne igraju protiv dinama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 15:26
    Bilo bi bolje da Istra prođe u finale, tako bi još jedan klub stekao pravo nastupa u EU natjecanjima... Rijeka će kroz prvenstvo izboriti Europu...
    Obrisan korisnik
  • Fi19.03.2014. u 14:23
    ...oblaci prošli Kvarner i zasjao Rabuzin... ;)
    Fi
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 13:43
    Dan je lijep, sunčan, ugodan, stoga SVI na Kantridu!
    Obrisan korisnik