Nogomet

Tudor: "Nemam što zamjeriti igračima", Mamić: "Bili smo bolji u svim faktorima igre"

S Poljuda:Vedran Babić • subota, 22.03.2014.
Tudor: "Nemam što zamjeriti igračima", Mamić: "Bili smo bolji u svim faktorima igre"
Foto: Duje Bonačić

Dinamo je pobjedom u derbiju protiv Hajduka gotovo osigurao novu titulu prvaka Hrvatske. Trener Modrih Zoran Mamić bio je prezadovoljan igrom svoje momčadi, dok je Hajdukov strateg Igor Tudor priznao da su njegovi igrači bili loši, ali im nema što zamjeriti...

Hajdukov trener Igor Tudor nije bio pretjerano raspoložen za priču nakon poraza njegove momčadi od Dinama (2:0).

"Utakmica je bila onako, ništa posebno. Dinamo je bio bolji i zasluženo je slavio. Mi smo bili slabi, ali opet i poslije ove utakmice nemam igračima što zamjeriti. Želja i htijenje bili su tu, ali oni su bili brži, bolji, snažniji u duelima i dominirali su. U prvom poluvremenu više, u drugome manje."

Tudor je dodao kako je ovo Hajdukova realnost, no da ovaj poraz ne mijenja ništa u njegovim dugoročnim razmišljanjima. "Imamo iduću utakmicu u petak, idemo dalje."

Prvenstvo je praktično riješeno, a Hajduku ostaje borba za drugo mjesto.

"Nikad nisam govorio o ciljevima i planovima ove sezone. Samo želim da budemo što bolji u svakoj utakmici. Rezultati onda dođu kao posljedica toga."

Tudor je prokomentirao i isključenje njegova pomoćnika Jurice Vučka u ranoj fazi utakmice.

"Vučko je jednostavno ljubazno zamolio suca da mu objasni odluku, a to je ovome bilo dovoljno da ga pošalje na tribinu. Znam što mu je Vučko rekao, bez psovki ili vulgarnih napada."

Dosuđeni jedanaesterac kojim je Dinamo poveo Tudor nije htio komentirati.

Dinamov trener Zoran Mamić čestitao je svojoj momčadi na, kako je rekao, dobroj igri i zasluženoj pobjedi.

"Igrači su napravili sve što smo tražili od njih. Kada sve naprave tako, mogu se usuditi reći da to u utakmici izgleda ovako. Ponovio sam puno puta da što se tiče domaćeg prvenstva, bez obzira da li se igra na Poljudu ili negdje drugdje, u svakoj utakmici o pobjedniku odlučuje Dinamo. Bili smo agresivni, mirni, odlični u pas-igri, imamo veću kvalitetu, samopouzdanje. Bili smo bolji u svim faktorima nogometne igre."

Dinamova pobjeda i jest zaslužena. Hajduk je ostao potpuno nadigran.

"U ovih devet godina otkako sam se vratio iz Njemačke kad god je Dinamo došao ovdje s namjerom da dobije igrao je dobro. Kad god bismo taktizirali, ne bismo prošli dobro. To je moje osobno iskustvo i nikada neću dozvoliti da Dinamo s takvom kvalitetom ne napadne svakog, pa tako i Hajduka", kazao je Mamić.

Neizbježno je novinarsko pitanje bilo vezano uz nerede u svečanoj loži u kojima je sudjelovao Zoranov brat Zdravko Mamić. Zoran je rekao kako ne može govoriti konkretno jer je bio na terenu, ali ipak nije mogao izdržati:

"Treba se zapitati i o ponašanju publike. U ovih devet posljednjih godina doživjeli smo toliko uvreda, na nas se bacalo toliko predmeta. Trebate se zapitati je li to možda problem. Ne treba Zdravka stavljati u prvi plan, ne znam što se dogodilo, ali tijekom ovih svih godina doživjeli smo pljuvanje, gađali su nas upaljačima, čak i telefonima. Trebate se zapitati zašto se to događa u velikom klubu kao što je Hajduk. U Dinamovoj se loži to nije dogodilo nikad, baš nikad", emotivno je reagirao Mamić.

Natrag na događanja na travnjaku. Sredina terena na čelu s Antolićem i Brozovićem bila je dominantna.

"Sredina s njima i Ademijem trkački je moćna i agresivna. Pogotovo Ademi koji je nositelj te agresivnosti. Naša je forca ta ničija lopta u sredini terena. Oni svojim čitanjem situacije to rade jako dobro i ja inzistiram na tome. To mi je vodilja, nekakav početak moje filozofije, da brzo idemo u oduzimanje lopte i to smo danas u gotovo stopostotnoj mjeri radili."

Uvođenje Halilovića u samoj završnici Mamić je prokomentirao riječima: "Oni koji su bili na terenu igrali su jako dobro i nije bilo razloga mijenjati. Uveo sam ga isključivo da ukradem koju sekundu ili pola minute. Na sreću ispalo je tako, ali nije bilo razloga mijenjati ranije. Dečki su fantastično sve odradili i na ovakvom vrućem terenu to nije lako. No oni su to izveli s puno samopouzdanja i dobrog govora tijela."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2014. u 18:47
    Najdraža mi je ova fraza "venecijanski mentalitet", "venecijanci" i slične gluposti koje žele današnje stanovnike Dalmacije poistovjetit sa nekadašnjim Mlečanima. Ne znam ko je prvi smislia ovakvu glupost, ali vidim da je postala uvriježena u raspravama "internet povjesničara" i mrzitelja svega šta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2014. u 12:23
    "Hvala Bogu, ovo je Dinamo koji ulijeva nadu u nekakav rezultat u Europi. Odličan i potpuno dominantan." ---Ej ej pa nema ti više intertoto kupa...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2014. u 10:43
    koje si ti tele
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2014. u 10:34
    Ti bi novi partizan....ima ova liga vec provjeren "partizan". :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2014. u 09:00
    Nazalost sve je ovo vec videno. Sredina koja ne moze priznati da je netko bolji sluzi se svim i svacim u pokusaju da opravda svoju nemoc. Umjesto da pokusaju urediti svoje dvoriste oni radije vire preko plota u tude prizeljkujuci zlo susjedu. Kada se to dogodi nitko sretniji od njih. Sramota je sto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik