Nogomet

Tudoru produljen ugovor na dvije godine: "Sve sam ovo prilično emotivno doživio"

Vedran Babić • petak, 28.03.2014.
Tudoru produljen ugovor na dvije godine: "Sve sam ovo prilično emotivno doživio"
Foto: Duje Bonačić

Konferenciju za medije nakon utakmice Hajduka i Zadra na Poljudu (3:1) zasjenila je obavijest o produljenju ugovora treneru splitske momčadi Igoru Tudoru na još dvije godine. Emotivni Tudor se prilikom obraćanja javnosti rasplakao te je napustio "presicu"...

Hajduk je s 3:1 protiv Zadra ostvario prvu pobjedu poslije tri utakmice, no onoga trenutka kada su u Hajdukov "press salon" ušli, uz trenera Igora Tudora, još predsjednik Uprave Marin Brbić u pratnji Branke Ramljak (predsjednica Nadzornog odbora), Vinka Radovanija (predsjednik Skupštine) i Gorana Vučevića (sportski direktor), bilo je jasno kako će osvrt na netom završenu utakmicu pasti u drugi plan. Tako je i bilo.

Prvi je riječ dobio Brbić, koji je otkrio kako je Tudor sa svojim stručnim stožerom (Jurica Vučko i Hari Vukas) potpisao na još dvije godine, točnije do 30. lipnja 2016. godine.

"Ugovor je potpisan neposredno prije utakmice. Izuzetno smo zadovoljni Tudorovim radom i to je glavni razlog produljenja. Nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate."

Hajduk će tako nakon 11 godina dobiti trenera koji će odraditi cijelu sezonu i ući u novu. Tudor je produljenje ugovora prokomentirao riječima:

"Uvijek imam jednaka razmišljanja. Svaki dan sam usredotočen na rad kao da ću ovdje biti deset godina. Sretan sam i ponosan što sam trener Hajduka i sve sam ovo prilično emotivno doživio. Počašćen sam što sam trener nečega što je za mene od malih nogu..." U tim se trenucima Tudor nije uspio othrvati emocijama. Prvo je zastao zbog suza koje su mu počele navirati, na što je "sedma sila" reagirala spontanim pljeskom, a nedugo zatim se digao i napustio "presicu".


Prije nego što je Brbić obavijestio javnost o produljenju ugovora, Tudor je kratko prokomentirao utakmicu sa Zadrom.

"Dominirali smo i zasluženo pobijedili, čestitke momcima. Okrećemo se Rijeci i to je to."

Dvostruki strijelac bio je Anton Maglica.

"Drago mi je kad napadači zabiju, to je poticajno i lijepo jer njihov trud na terenu nije valoriziran jednako kao kad zabiju. To je važno za njihovu psihu. Drago mi je i što se Iluridze vratio u dobrom svjetlu, a Abduholikov se pokazao kao pojačanje. I dalje moramo vratiti na nekim stvarima koje nisu dobre. Pojedini važni igrači su još van forme i naš je cilj dignuti te igrače na nivo koji oni po svojim kvalitetama imaju. O imenima ne bih."

Tudor je u ovoj utakmici zaigrao s tri igrača u obrambenoj liniji.

"Bilo je dobrih i loših stvari. Djelovalo je čvrsto, Zadar je za razliku od prošle utakmice ovdje bio manje opasan i naša pobjeda ni u jednom trenu nije bila upitna. Oni imaju nezgodne igrače naprijed i toga sam se pribojavao. Zato me veseli dobra igra zadnje trojke."

Do iduće utakmice, gostovanja u Rijeci, ostalo je devet dana.

"Toliki razmak uvijek je dobrodošao. Spremamo se za pravu utakmicu u punom sastavu. Jedva čekam utakmicu."

Zadrov trener Ferdo Milin prvo je čestitao Hajduku na, kako je rekao, zasluženoj pobjedi. Dodao je kako je utakmica bila dobra te je nastavio:

"Ne mogu se oteti dojmu da smo kod 2:1 imali pritisak i da se utakmica mogla okrenuti da smo zabili, ali o tom potom. Čestitam momcima što su igrali nogomet. Nisam se htio zatvoriti i igrati ratničku utakmicu jer imamo fond bodova. Tražili smo igru. Nisam zadovoljan rezultatom, ali sam zadovoljan nekim igračima i nekim dijelovima igre."

Tko je Milina posebno impresionirao?

"Oršulić i dva napadača. Weitzer je unio živost, Matković je obranio penal i održao nekakvu formu. Ipak smo tri gola primili iz teških individualnih pogrešaka. Prvi gol, bolje da ne govorim..."

Prvi put nakon dugo godina Zadar završnicu sezone dočekuje mirno jer je ostanak u ligi praktično osiguran. No, Milin se s tom "mirnoćom" ne slaže.

"Za trenere je svaka utakmica stresna, svaki trening. Što se tiče sljedeće sezone, ja ću biti možda malo brutalno iskren - ne možete u besparici tražiti igrače za novu sezonu. Ni Hajduk ni Zadar ni Osijek ni Hrvatski dragovoljac ni bilo koji klub koji je u financijskim problemima. Teško je tu nešto planirati za sljedeću sezonu."

Kako je Milin vidio Hajdukovu izvedbu?

"Hajduk me nije ni s čim iznenadio. Znao sam da će igrati kroz sredinu na povratne lopte. Kod prvog i drugog gola nismo pratili napadače kao što smo se dogovorili. Hajduk je bio živ i agresivan. Imao je tri rezultatski loše utakmice, ali je i u Puli i u Osijeku igrao dobro. Danas mu je ušlo ono što mu je trebalo ući."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2014. u 11:28
    Ma sve je to ok, mogao je reći, emotivan sam, i počašćen što sam produžio ugovor ali mu plakanje i nije trebalo.Inače, također ga ne volim pretjerano ali što se tiče trenerskog posla radi odlično!
    Obrisan korisnik
  • MalterEgo29.03.2014. u 19:05
    Prototip pravog trenera! Puno emocija, žustrine i želje za dokazivanjem! Stvar koja mi se najviše dopala kod tudora je konstantno učenje i napredovanje! Odavno nisam vidio trenera koji je u godinu dana toliko napredovao u svim aspektima trenerskog posla! Želim mu puno sreće! Nek bude trener kao što... [više na forumu]
    MalterEgo
  • Obrisan korisnik29.03.2014. u 12:12
    Kažu stariji da je, kad nemaš što pametno reć, bolje šutit. Pa, primijeni tu izreku ponekad... Usput, da je potpunog poštenja, vjerojatno ne bi imao tko igrati u 1. HNL.No da se vratim na temu.@El capitanDefinitivno bi bila šteta da ga se Hajduk "odrekne". Nadam se, obzirom na njegove emocije, da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2014. u 01:14
    e da je postenja nebi zivio sad ...zvao bi se hajduk neka godina i igrao u 5 ligi !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2014. u 00:39
    Jeba ga patak, pa jesi ti pao s Marsa?
    Obrisan korisnik