Nogomet

Još jedan dvoboj Istre i Rijeke, Osječani dočekuju Modre

Sportnet • nedjelja, 30.03.2014.
Još jedan dvoboj Istre i Rijeke, Osječani dočekuju Modre
Foto: Željko Kubatka

U nedjeljnom programu bit će odigrane još dvije utakmice Prve lige, no kolo neće biti dovršeno, jer se još jedan susret igra u ponedjeljak. No, navijači će moći uživati u još jednom regionalnom dvoboju Istre i Rijeke, dok u Osijeku čekaju prvake....

Nogometaši Osijeka posljednji krug prvoligaškog natjecanja startaju s posljednjeg mjesta ljestvice i to susretom protiv Dinama, najbolje momčadi prvenstva. Na neki je način možda i dobro krenuti tako i riješiti se najtežeg protivnika na početku, no Osijek se neće predati. Iako su ove sezone poraženi tri puta od Dinama, niti jednom to nije bilo uvjerljivo.

"Ovo nam je najlakša utakmica, dat ćemo sve od sebe, no protiv Dinama je često bitnije kako će oni odigrati nego kako ćeš ti", rekao je trener Osijeka Tomislav Rukavina, dodavši: "Momčad Dinama jako dobro poznam, a naše igrače nije potrebno dodatno motivirati."

Bijelo-plavi ove sezone imaju velikih problema s igrom u gostima, dok je ona u Gradskom Vrtu nerijetko bilo vrlo dobra ili odlična. A posljednje dvije domaće utakmice Osijeku sigurno daju razloga za optimizam. Rijeka je savladana, a Hajduk je do izjednačenja došao duboko u nadoknadi.

Iako se očekivalo da će Osijek nastupiti u punom sastavu, tj. bez izostanaka, dan prije susreta ozlijedio se standardni lijevi bočni, Antonio Pavić te je njegov nastup u današnjem susretu upitan.

Nedostaju: Pavić (ozljeda)

Nakon što su u prošlom kolu slavili na Poljudu i time već stavili jednu ruku na novi pehar namijenjen prvacima, a zatim osigurali i finale Kupa pred nogometašima Dinama je gostovanje u Osijeku. Međutim sam dvoboj ja pomalo pao u sjenu neprofesionalnog ponašanja Cleytona zbog kojeg je došlo do sporazumnog raskida ugovora te je Brazilac postao slobodan igrač.

"Očekuje nas utakmica s protivnikom koji se bori za "goli život", a te utakmice znaju biti teške," izjavio je Zoran Mamić i dodao: "Ipak, želimo nastaviti svoju pobjedničku seriju, prikazati dobru igru i vratiti se iz Osijeka s tri boda. Žao mi je da je Osijek u situaciji u kakvoj se nalazi, ali što je tu je, mi nemamo pravo na krivi korak"

Osim igrača na koje već duže ne može računati Mamić u Osijek putuje i bez Ademija: "Ademi sigurno neće konkurirati jer još nije spreman, a što se tiče ostalih neće biti velikih promjena," zaključio je Mamić, ali nije otkrio sastav koji će istrčati u Gradskom vrtu.

Nedostaju: Taravel, Addy, Husejinović, Pamić, Ademi (ozljede)

Nade Istre 1961 da će ponoviti uspjeh Uljanika iz 2003. godine uništila je Rijeka s dvije pobjede u polufinalu Kupa, no zeleno-žutima se vrlo brzo pruža prilika za "osvetu". Već u nedjelju iste dvije ekipe se susreću na istom stadionu i ponovno im ne bi trebalo nedostajati motiva. Riječani se bore za drugu poziciju, a Europi se nadaju i Puljani.

"Na pet smo bodova od Europe. U nedjelju igramo utakmicu koja nas može bodovno usmjeriti prema gore i podići nam samopouzdanje. Svi vjerujemo da možemo pobijediti. Naš šef ne zna s kojim će igračima moći raspolagati u nedjelju, dok protivnički trener ima puno širi kadar i više igrača. Ipak, nadam se da ćemo mi biti ti koji će zabiti i da nećemo primiti gol", kazao je stoper domaćih Luka Vučko.

Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da Istra još uvijek nema pobjedu na svom terenu u 2014. godini. O "prokletstvu Drosine" već je pričao trener Pamić, a njegovu teoriju potkrepljuje činjenica da Istrani u 13 domaćih ovosezonskih utakmica u Prvoj ligi imaju samo tri pobjede. Ukoliko žele u Europu, Istrani moraju početi pobjeđivati pred vlastitom publikom.

Nedostaju: Graf, Horvat, Franjić (ozljede)

Pred Rijekom je susret 28. kola MAXtv Prve lige protiv Istre 1961. Rijeka bodovima iz ove utakmice može preskočiti Hajduk na drugom mjestu prvenstvene tablice.

"Čeka nas težak zadatak i motivirani domaćin. Oni nisu daleko od mjesta kojim mogu izboriti nastup u Europi. Bit će to prava provjera karaktera i kvalitete", kazao je na konferenciji za novinare trener Rijeke Matjaž Kek.

Rijeci će sigurno nedostajati Maleš zbog kartona i Močinić koji ima sedam šavova na čelu tako da će patiti vezna linija. Kek sastav nije otkrio, sve ovisi o tome kako pojedinci reagiraju na treninzima. Također je Kek nadodao kako u posljednjoj utakmici nije sve bilo idealno te da su moguće promjene u sastavu.

Nedostaju: Močinić (ozljeda), Maleš (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.03.2014. u 17:20
    Hvala Dinamu na nonšalantnoj predstavi, želim vjerovati u to da nije tekma nije dogovorena na obostrano zadovoljstvo, ali ako ova tri boda uključuju prodaju Lulića po povoljnoj cijeni Mamiću dogodine bolje da se svi kolektivno bacimo u Dravu i ugasimo klub...Nevjerojatno da ova ekipa izgubi od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.03.2014. u 16:58
    Pošto Sportnet ne daje detalje uživo o utakmici, samo da prijavim da je završilo 3:2 za Osijek!!! :)
    Obrisan korisnik
  • Luminarc30.03.2014. u 15:33
    Da, ocito. Nemoguce je da se jednostavno radi o previdu, ocito je da je sve neka urota. Koja histerija uvijek...
    Luminarc
  • Obrisan korisnik30.03.2014. u 13:42
    očito je cilj sportnetu gurati Čopa u prvi plan jer koliko ja znam i Benko i Kramarić imaju 16 golova..malo češće pogledat barem izvještaje o utakmicama Rijeke!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.03.2014. u 11:31
    Derbi tvrd ko uvijek.
    Obrisan korisnik