Tenis

Krajan: "Voljeli bismo da Marin igra prvi meč u petak"

Vedran Babić • srijeda, 02.04.2014.
Krajan: "Voljeli bismo da Marin igra prvi meč u petak"

Dan uoči izvlačenja parova za Davis Cup okršaj protiv Poljske hrvatski izbornik Željko Krajan prokomentirao je šanse svoje momčadi u subotnjem meču parova koji bi prema svemu sudeći mogao biti ključan za odluku o pobjedniku...

Iako tamošnji mediji, ali i reprezentacija, vjeruju da je Poljska sve veći favorit protiv Hrvatske kako se bliži početak okršaja, u hrvatskom taboru ne slažu se s tom tvrdnjom.

"Teško da su baš takvi favoriti kao što smo čuli da su se izjasnili. Možda jesu došli u prednost nakon što je Ivan Dodig otkazao, ali nisu u poziciji o kakvoj govore", kazao je izbornik Željko Krajan i nastavio:

"Marin Čilić je definitivno favorit u oba pojedinačna meča koja će se igrati, a za treći bod imamo šanse u najmanje dva meča: i u subotnjim parovima i u nedjeljnom meču ako će se odlučivati između Ćorića i Przysieznog."

O šansama aduta u parovima, Marina Draganje i Mate Pavića, koji će po prvi put zajedno nastupiti u Davis Cupu, Krajan je s optimizmom rekao:

"Imali su dobre rezultate ove godine, uigrani su. U Utrci za London su jedno mjesto čak i ispred Poljaka. Zato ne bih stavljao Fyrstenberga i Matkowskog u veliku poziciju favorita. Osim toga, Mate je prošle godine igrao protiv njih u Beču i pobijedio, znači s razlogom mogu očekivati pobjedu u tom meču."

Usprkos nedostatku iskustva u Davis Cupu, Krajan ne smatra kako su Draganja i Pavić zbog toga autsajderi. "Sigurno da im je hendikep što nisu igrali u Davis Cupu za razliku od Poljaka koji su u tome deset godina i iskusniji su. Igrački gledano, trenutno su šanse 50-50."

Izvlačenje parova i određivanje rasporeda u Varšavi održat će se u četvrtak u 13 sati, no jasno je kako će se međusobno sučeliti prvi poljski reket s drugim hrvatskim i drugi poljski s prvim hrvatskim. U prijevodu Jerzy Janowicz ide na vrlo vjerojatno Bornu Ćorića, a Michal Przysiezny na Marina Čilića.

U četvrtak na ždrijebu odlučit će se koji će meč biti prvi na rasporedu u petak u 16 sati.

Krajan je otkrio kako se nada da će Čilić prvi na teren. "Bilo bi najbolje da povedemo 1-0, a to znači da bismo željeli da susret počne mečom u kojem na papiru imamo više šansi za pobjedu, dakle da Marin igra prvi. Voljeli bismo da nas ždrijeb time pomazi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley02.04.2014. u 21:48
    ako želimo pobijediti čilić će morati igrati sva tri dana, jer su poljaci bolji i iskusniji u parovima, a naši 20-godišnjaci tu nemaju šanse
    Weasley