Liga prvaka, Četvrtfinale - uzvrati, 09.04.2014, 20:45 h, Allianz Arena
Suci: Jonas Eriksson (SWE)
Bayern
Bayern
Mario Mandžukić 59'
Thomas Müller 68'
Arjen Robben 76'
3:1 Manchester United
Patrice Evra 57'
Manchester United

Video: Bomba Evre nedovoljna za preokret Uniteda, i Mandžukić zabio u slavlju Bayerna

Damir Žbulj • srijeda, 09.04.2014.
Video: Bomba Evre nedovoljna za preokret Uniteda, i Mandžukić zabio u slavlju Bayerna
Foto: EPA

Uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka u Münchenu između Bayerna i Manchester Uniteda donio je u drugom dijelu pregršt uzbuđenja, gosti su prvi stigli do prednosti, ali Bavarci su uz golove Marija Mandžukića, Müllera i Robbena stigli do slavlja i ulaska u novo polufinale ovog natjecanja na putu prema obrani naslova...

Bayern
Manchester United
Bayern
Manchester United
 
Manuel Neuer
 
Philipp Lahm
 
Jérôme Boateng
 
Dante
 
David Alaba
 
Arjen Robben
 
Thomas Müller
(do 82')
 
Toni Kroos
 
Mario Götze
(do 68')
 
Franck Ribéry
 
Mario Mandžukić
Pričuvni igrači
 
Rafinha
68'
 
Claudio Pizarro
82'
Trener
Pep Guardiola
 
David de Gea
 
Phil Jones
 
Chris Smalling
 
Nemanja Vidić
 
Patrice Evra
 
Antonio Valencia
 
Darren Fletcher
(do 74')
 
Michael Carrick
 
Danny Welbeck
(do 81')
 
Shinji Kagawa
 
Wayne Rooney
Pričuvni igrači
 
Javier Hernández
74'
 
Adnan Januzaj
81'
Trener
David Moyes

Mnogi su očekivali kako će Guardiolin Bayern već u prvoj utakmici na Old Traffordu napraviti velik korak prema polufinalu Lige prvaka, no, čvrsti United uspio je izvući remi te je ipak s određenim nadama u pozitivan ishod stigao u goste aktualnim prvacima Europe u München.

Liječnička služba Manchestera uspjela je osposobiti Rooneyja, no, Moyes nije mogao računati na Rafaela, Fellainija i Van Persija, ključnih karika u njegovoj ovosezonskoj ekipi, no, u problemima je bio i Guardiola, koji nije mogao u sastav uvrstiti suspendirane Schweinsteigera i Martineza te ozlijeđene Alcantaru i Shaqirija.

U vrhu napada Bayerna zaigrao je i Mario Mandžukić, koji je trebao biti udarna igla njemačkog sastava u probijanju suparničke obrane, a ponovno je na najbolji mogući način uzvratio za dobiveno povjerenje, postignutim pogotkom i čitavom utakmicom provedenom na travnjaku.

Utakmica je otvorena očekivanom terenskom dominacijom Bavaraca, ali bez nekih konkretnih prilika, osim solo pokušaja Robbena. Konkretniji su čak u prvom dijelu bili gosti, koji su propustili veliku priliku preko Rooneyja u osmoj minuti, kada je napadač bio previše neodlučan u prilici kada je mogao i dobro uposliti Kagawu ili uputiti opasan udarac prema Neueru, no, završilo je u bloku domaće obrane. Valenciji je u 17. minuti poništen pogodak, ali zbog opravdano dosuđenog zaleđa.

U Završnici prvog dijela Bayern je malo 'dodao gas', ali nije to donijelo konkretni učinak pred vratima De Gee.

Početkom nastavaka igra je ipak malo živnula, obrane su bile pod pritiskom, a i Mandžukić je došao do zraka, u prvoj konkretnoj prilici loptu je završila u bloku.

No, ubrzo je krenula 'ludnica' u Münchenu! U samo dvije minute oba vratara morala su po loptu u mrežu, prvo je Evra bombom s ruba kaznenog prostora, nakon odličnog prodora i dodavanje Valencije, donio prednost gostima, ali samo dvije minute kasnije fantastično je Mandžukić glavom u gol pretvorio ubačaj Riberyja s lijeve strane!

Posljednju nadu Englezima ubio je Robben, 15-ak minuta prije kraja, kada je svoj karakterističan solo prodor zaključio lijepim pogotkom, za konačnih 3:1 i potvrdu mjesta među četiri najbolje ekipa Starog kontinenta.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Borussia D.2:0Real Madrid
Chelsea2:0PSG
Atlético Madrid1:0Barcelona
Bayern3:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric11.04.2014. u 15:55
    Nažalost ove sezone je ManUtd samo mediokritet, teško to priznajem i sam sebi, ali ako majke mi nakon gola nisam povjerovao u čudo onda ništa. Sve u svemu Bayern je bio bolji i zasluženo ide dalje. Guardiola mi je bio smješan kad i prije i sad ništa novo... Drago mi je zbog Mandže čovjek igra... [više na forumu]
    matbaric
  • Obrisan korisnik10.04.2014. u 22:43
    samo kaj kod guardiole nema dalekometnih bombi,žao mi vidjet kroosa na 20 metara kak ne puca!
    Obrisan korisnik
  • narada10810.04.2014. u 22:21
    A valjda su i dežurni kritičari Thomasa Müllera došli na svoje. Takav gol Mandžo ne bi mogao zabiti. U stvari vidjeli smo golove tipične za Bayern: Mandžo sa glavom, Müller iz nekog čudnog ugla, uz nekog čudnog pokreta, te Robben sa solo-show. Falio bi još jedna dalekometna bomba Kroosa, te prodor... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik10.04.2014. u 16:01
    Za mene je nogomet koji je igrao Heynckensov Bayern bio bolji od ovog Guardiolinog! Ne možeš ti od momčadi koja je eksplozivna i puca od snage i tempa napraviti nekakvu Njemačku tika-taku.To je igra za fizički slabije igrače koje ima Barca tj.niko nema veći od Piqueta sve ostalo kepeci i njima leži... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren10.04.2014. u 14:06
    devet minusa za pohvalu Evrinog gola. hmmm, nije mi jasno.
    Zdren