Liga prvaka, Četvrtfinale - uzvrati, 09.04.2014, 20:45 h, Madrid, Vicente Calderón
Suci: Howard Webb (Engleska), Michael Mullarkey (Engleska), Darren Cann (Engleska)
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Koke 5'
1:0(1:0) Barcelona
Barcelona

Video: Fantastični Atletico nastavlja sanjati, Barcelona bez polufinala

Branimir Korać • srijeda, 09.04.2014.
Video: Fantastični Atletico nastavlja sanjati, Barcelona bez polufinala
Foto: EPA

Još jedan dvoboj četvrtfinala Lige prvaka bio je dramatičan do samog kraja. Madridski Atletico uspio je izdržati protiv Barcelone i potpuno zasluženo izborio je prolaz u polufinale...

Atlético Madrid
Barcelona
Atlético Madrid
Barcelona
13
Thibaut Courtois
2
Diego Godin
3
Filipe Luis
20
Juanfran
23
Miranda
5
Tiago
6
Koke
8
Raul Garcia
14
Gabi
7
Adrian Lopez
(do 62')
9
David Villa
(do 79')
Pričuvni igrači
26
Diego
62'
11
Cristian Rodriguez
79'
Trener
Diego Simeone
13
Jose Manuel Pinto
14
Javier Mascherano
15
Marc Bartra
18
Jordi Alba
22
Daniel Alves
4
Cesc Fabregas
(do 61')
6
Xavi Hernandez
8
Andres Iniesta
(do 72')
16
Sergio Busquets
10
Lionel Messi
11
Neymar
Pričuvni igrači
9
Alexis Sanchez
61'
7
Pedro Rodriguez
72'
Trener
Gerardo Martino

Bez Diega Coste i Turana Arde, dvojice najvažnijih igrača u kreaciji napada, Atletico je eliminirao Barcelonu. Ne samo da je slavio s 1:0, Barcelona može biti sretna što nije i uvjerljivije poražena na Vicente Calderonu. Fanatičnom borbenošću i taktički savršeno postavljenom igrom Simeoneova momčad nastavila je svoj put iz snova.

Bolji start Madriđani nisu mogli niti zamisliti. Već u petoj minuti stigli su u vodstvo pogotkom Kokea. U ranoj fazi akcije Adrian Lopez je sjajno pucao, no pogodio vratnicu, igrači Atletica su ponovno došli u posjed lopte, a sve je završio Koke laganom egzekucijom.

Na krilima vodstva i fantastične podrške s punih tribina Vicente Calderona Atletico je radio veliki pritisak na obranu Barcelone i gosti praktički nisu mogli izaći s loptom sa svoje polovice. Takav pritisak umalo se Atleticu isplatio u 11. minuti kada je Gabi oduzeo loptu i proigrao Davida Villu, ovaj izlazi sam pred Pinta i pogađa gredu.

Atletico je terorizirao gostujuću obranu i još jednom je David Villa u 18. minuti dobio dvoboj s Marcom Bartrom, fantastično pucao iz teškog kuta i opet pogodio gredu. Fantastični Atletico već u prvih 20 minuta mogao je potpuno dotući Barcelonu i voditi s nekoliko pogodaka razlike.

Na drugoj strani dvije dobre prilike propustio je realizirati Lionel Messi, prvi put je glavom pucao pokraj gola, a drugi put nakon sjajnog prodora Neymara nije uspio pogoditi kut gola Courtoisa.

Do kraja prvog dijela Barcelona je uspjela preuzeti posjed lopte na svoju stranu, započela je sa svojom prepoznatljivom strpljivom igrom tražeći rupu u obrani Atletica, međutim domaćin se odlično branio i Katalonci do odlaska na odmor nisu imali nijednu priliku.

Odmah na početku drugog dijela Barcelona je trebala poravnati, ali u velikoj gužvi u petercu Atletica nisu loptu u mrežu uspjeli ugurati Messi i Xavi.

Bolji ulazak u drugi dio donio je Barceloni i dalje posjed lopte, u kaznenom prostoru Atletica bila je sve veća gužva, a onda se sredinom drugog dijela Barcelonina obrana još više pomiče prema naprijed i Atletico ima dvije velike prilike za to iskoristiti.

Prvo je u 65. minuti Pinto spašavao nakon udarca Diega iskosa, a zatim je stopostotnu priliku propustio Gabi koji se sjurio prema golu gostiju, došao sam pred vratara, ali mu ovaj brani prizemni pokušaj.

Vrlo blizu poravnanja Barcelona je bila u 78. minuti kada je Miranda slabo ispratio Neymara, ovaj se bacio i lijepo ciljao glavom, međutim lopta je otišla koji centimetar pokraj gola.

"Oni ne mogu postizati golove, ali nas mogu nositi", rekao je Diego Simeone o navijačima Atletica i u završnici susreta s tribina je odzvanjao zaglušujući huk, Atletico je stvorio još jednu fantastičnu kontru i Pinto je još jednom spasio mrežu, ovaj put nakon udarca Cristiana Rodrigueza.

Do kraja susreta Madriđani su izdržali, Barcelona nije uspjela zaprijetiti i Atletico na kraju zasluženo prolazi dalje.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Borussia D.2:0Real Madrid
Chelsea2:0PSG
Atlético Madrid1:0Barcelona
Bayern3:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2014. u 19:43
    Npokon jedan sudac kakav je upravo i trebao za ovakvu utakmicu,inače bi Barca prošla dalje..
    Obrisan korisnik
  • valderrama10.04.2014. u 15:50
    Ako je Mourinho The Special One, šta tek reći o Diegu Simeoneu. Svaka čast njemu i igračima
    valderrama
  • Obrisan korisnik10.04.2014. u 15:14
    3 razloga zbog čega barcelona više nije ono što je bila:1. transfer politika kluba:- pozicija stopera već duže vremena pretanka. Puyol prestar i ozlijeđen, mascherano jednostavno NIJE stoper, bartra potentan ali još premlad i neiskusan. ostaje samo pique. i umjesto kupnje stopera oni dovedu neymara... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2014. u 14:47
    svaka čast atletico! zbilja dečki igraju svim srcem, borbeno, moćno.. barca nije imala šanse u ove dvije utakmice!
    Obrisan korisnik
  • abracadabra10.04.2014. u 11:51
    Čestitke Atleticu na apsolutno zasluženom prolazu. Nadam se da u polufinalu neće izvući Bayern, nego da će u Lisabonskom finalu igrati s Bavarcima, pa kud puklo da puklo... ili Mandžo ili superAtletico
    abracadabra