Liga prvaka, Četvrtfinale - uzvrati, 08.04.2014, 20:45 h, Stamford Bridge
Suci: Pedro Proença (Portugal)
Chelsea
Chelsea
Andre Schürrle 32'
Demba Ba 87'
2:0 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

Video: Chelsea u dramatičnoj završnici izborio polufinale, Ba pogodio za prolaz

Sportnet • utorak, 08.04.2014.
Video: Chelsea u dramatičnoj završnici izborio polufinale, Ba pogodio za prolaz
Foto: EPA

Nogometaši Chelseaja polufinalisti su Lige prvaka, u uzvratnoj utakmici na Stamford Bridgeu svladali su Paris Saint Germain rezultatom 2:0, a ključne su pogotke postigli igrači s klupe - Andre Schürrle i Demba Ba.

Chelsea
Paris Saint-Germain
Chelsea
Paris Saint-Germain
 
Petr Čech
 
Branislav Ivanović
 
David Luiz
 
Gary Cahill
 
John Terry
 
Cesar Azpilicueta
 
Frank Lampard
(do 66')
 
Oscar
(do 81')
 
Eden Hazard
(do 18')
 
Willian
 
Samuel Eto'o
Pričuvni igrači
 
Andre Schürrle
18'
 
Demba Ba
66'
 
Fernando Torres
81'
Trener
Jose Mourinho
 
Salvatore Sirigu
 
Thiago Silva
 
Alex
 
Maxwell
 
Christophe Jallet
 
Thiago Motta
 
Blaise Matuidi
 
Marco Verratti
(do 55')
 
Lucas
(do 85')
 
Edinson Cavani
 
Ezequiel Lavezzi
(do 73')
Pričuvni igrači
 
Yohan Cabaye
55'
 
Javier Pastore
73'
 
Marquinhos
85'
Trener
Laurent Blanc

Samo nekoliko minuta dijelilo je nogometaše Paris Saint Germaina od zacrtanog cilja i zadržavanja prednosti izborene u prvoj utakmici u Parizu, a tada se Demba Ba instinktom rasnog napadača našao na pravom mjestu i postigao pogodak za konačnih 2:0 i prolaz u polufinale.

Bila je to očekivano uzbudljiva utakmica u kojoj je Chelsea hvatao zaostatak iz Pariza, a PSG usprkos izostanku Zlatana Ibrahimovića vrebao prigodu za pogodak u gostima, koji bi im vrlo vjerojatno i zapečatio prolaz među četiri najbolje momčadi kontinenta.

Činilo se kako će posao za Chelsea postati teži u 18. minuti, kada je ozlijeđenog Edena Hazarda zamijenio André Schürrle, no upravo se Nijemac pokazao neočekivanim herojem. Nakon kornera u 32. minuti posve neometan s desetak je metara plasirao loptu pored nemoćnog Salvatorea Sirigua i Londončanima donio prednost.

Mogao je Gary Cahill samo nekoliko minuta kasnije postići i drugi pogodak domaćina, no loše je reagirao i njegov je udarac odsjeo daleko preko gola, pa se na odmor otišlo uz minimalnu prednost domaćina.

Nastavak je pak ponudio pritisak Chelseaja, a Parižane je u dva navrata spašavala greda. Prvo je Schürrle fantastičnim udarcem zatresao okvir gola, a tek koju minutu kasnije i Oscar iz sjajno izvedenog slobodnog udarca. Kako se bližio kraj utakmice, međutim, tempo domaćina je pao, a PSG to iskoristio za dvije prigode Edinsona Cavanija.

Kada se činilo da će Parižani ipak izdržati i proći u polufinale, u 87. minuti susreta lopta je nekako našla put do Dembe Ba, koji je sa samo nekoliko metara povisio na 2:0 i podigao Stamford Bridge na noge. PSG je zaprijetio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Marquinhos je sjajno pucao, a Petr Čech spasio mrežu i veselje u Londonu moglo je započeti.

Liga prvaka

četvrtfinale - uzvrati

Borussia D.2:0Real Madrid
Chelsea2:0PSG
Atlético Madrid1:0Barcelona
Bayern3:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2014. u 13:24
    zasluženo smo prošli i sretan sam što nije bilo Zlatana! s njegovim neigranjem šanse PSG-a da zabije pogodak su se smanjile za 50%! a Mourinho lud ko šiba, čudo da nije dobil isključenje zbog onog sprinta, ulaska u teren i priče s igračima kod korner zastavice!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.04.2014. u 13:03
    "ProšAO" i "SiromašAN".
    Obrisan korisnik
  • domba5709.04.2014. u 12:56
    Kakav je trener mourinho, možete ga mrziti ali zbog ovakvih utakmica, on je po meni najbolji trener današnjice. Svaka čast chelsea-u na prolasku u.polufinale
    domba57
  • Obrisan korisnik09.04.2014. u 12:48
    bravo za Chelsea, zaslužili su pobjedu
    Obrisan korisnik
  • Totalna_Pasiva09.04.2014. u 11:33
    Pa naravno da je mislio na Inter, to je finale 2010. godine, nakon spomenutog izbacivanja Barce u polufinalu. Sjećam se da ih je Inter rutinski pobjedio u tom finalu.Meni je Mou car, znam da se mnogima ne sviđa zbog svog stava i arogantnog ponašanja, ali mislim da on to sve radi ciljano. A njegova... [više na forumu]
    Totalna_Pasiva