Nogomet

Slaven Belupo traži pobjedu protiv Hajduka, prvak "gostuje" kod Lokomotive

Sportnet • subota, 26.04.2014.
Slaven Belupo traži pobjedu protiv Hajduka, prvak "gostuje" kod Lokomotive
Foto: Kristijan Komarica

33. kolo MAXtv Prve lige nastavlja se ove subote maksimirskim derbijem između Lokomotive i Dinama te dvobojem Slaven Belupa i Hajduka...

Nakon odlične utakmice na Poljudu u posljednjem kolu u kojoj se uspjela vratiti iz minusa i izvući bod, Lokomotiva u novom susretu "dočekuje" Dinamo. Modri su već osigurali naslov prvaka, no Lokomotivina sudbina još je uvijek neizvjesna, te će igrači Tomislava Ivkovića morati preskočiti još nekoliko velikih prepreka kako bi ostvarili ovosezonski cilj, osiguravanje nastupa u Europi.

Prva prepreka na tom putu bit će Dinamo koji je slavio u sve tri utakmice protiv Lokosa ove sezone. Trener i igrači se nadaju kako će osiguravanje naslova "uspavati" Dinamo što bi mogla biti dobra prilika za Lokose u ovoj utakmici, iako i eventualna pobjeda Lokomotive zasigurno znači nove porcije priča o namještanju i puštanju.

Ivković se na to ne obazire i optimističan je uoči novog susreta: "Evidentno je da smo se vratili u formu, da smo se digli i dobili sigurnost u igri, u načinu igre koji smo željeli imati. Ja se nadam našoj najboljoj utakmici do sada, moramo ući u utakmicu s puno više karaktera."

Nedostaju: Musa (kartoni)

Nakon što je u pobjedom protiv Dragovoljca i matematički osigurao naslov prvaka, Dinamo u 32. kolu gostuje kod Lokomotive na Maksimiru. Lokosi će, nakon remija na Poljudu, tražiti prijeko potrebne bodove za četvrtu poziciju koja vodi u Europu.

Zoran Mamić najavljuje pobjedu uoči susreta. "Čeka nas još jedna utakmica u nizu koju želimo odraditi na najbolji mogući način i dobiti te iskoristiti da se što bolje pripremimo za finale Kupa. Protivnika svakako respektiramo i očekujemo da će biti posebno motivirani."

Modri će zbog žutih kartona igrati bez Duje Čopa i Domagoja Pavičića, ali Dinamov strateg od igrača će zahtijevati maksimalnu ozbiljnost. "Rekao sam već da nismo na šalter i ako želimo biti pravi u finalu Kupa onda moramo biti pravi u svakoj utakmici. Nema opuštanja, a od igrača tražim da rade ono što su odlično radili u posljednje vrijeme", rekao je Mamić.

Nedostaju: Čop, Pavičić (kartoni)

Kao i u svim prijašnjim utakmicama, ni u susretu protiv Hajduka Slaven Belupo nema izbora nego ići po pobjedu. Iako je protivnik renomiran, s budžetom koji višestruko premašuje onaj koprivnički, Farmaceutima će od pomoći biti pun stadion. Ulaznice za utakmicu bile su besplatne, a sve do jedne podijeljene su u kratkom roku.

"Nemamo izbora, igrat ćemo na pobjedu a tako će biti sve do kraja prvenstva. Učinit ćemo sve da bodovi ostanu u Koprivnici. Svi očekujemo veliku podršku naših navijača koji su se iskazali na nekoliko dosadašnjih susreta u Koprivnici i naravno na utakmici u Puli", komentirao je pomamu za ulaznicama Elvis Scoria.

Trener je s momčadi išao u karantenu prije susreta, kako bi se i psihički pripremili: "Igrači su bili jako potišteni nakon pulskih događanja, ambijent je u svlačionici bio tužan, ali to je ostalo iza nas i sada se okrećemo našem sljedećem suparniku Hajduku. Momčad smo koja se diže što su pokazale naše posljednje utakmice i uvjeren sam da će tako biti i sa Splićanima."

Nedostaju: Edson (kartoni)

Nakon nesretnog remija protiv Lokomotive prošlog tjedna, kako ga je okarakterizirao njihov trener Igor Tudor, nogometaši Hajduka spremaju se za gostovanje u Koprivnici. Tudor kaže kako je situacija u momčadi dobra te da je završen proces regeneracije nakon spomenute utakmice s Lokosima.

"Naše su ambicije kao i u svakoj utakmici. Želimo ostaviti dobar dojam u preostalim utakmicama i koncentrirani smo samo na sebe. Oni se bore za ostanak, no jedino normalno je da odemo odigrati najbolje što možemo i ako je moguće pobijediti. Zanima me reakcija momčadi nakon remija s Lokomotivom. Želim da budemo pravi po pitanju igre, a onda se nadam da će rezultat biti posljedica toga."

Tudor u Koprivnici neće moći računati na veznjake Pašalića i Andrijaševića koji odrađuju kaznu zbog kartona. "Ući će drugi igrači, imat ćemo dobru ekipu", ne zamara se previše tom činjenicom Tudor uoči pretposljednjega gostovanja Hajduka ove sezone.

Nedostaju: Pašalić, Andrijašević (kartoni), Stipica (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2014. u 21:02
    505 kuna je va žepe... ;)
    Obrisan korisnik
  • Colchoneros26.04.2014. u 20:08
    Namještana tekma u Koprivnici? Ma jok...pa ipak samo bogati Osijek namješta tekme...
    Colchoneros
  • Obrisan korisnik26.04.2014. u 17:05
    Nula u Zagrebu pogođena, jos pobjeda Slaven Belupa i 505 kuna je u novcaniku. :)
    Obrisan korisnik
  • mikula26.04.2014. u 14:40
    Pobjeda Dinama u Maksimiru, pobjeda Slavena u KC, uplaceno 100, a dobitak cu spiskati nocas na alkohol ...
    mikula
  • Obrisan korisnik26.04.2014. u 13:52
    el_pistolero - Čuj, očigledno pristojno zarađuju kada mogu bacati novac na kladionicu, ili su od rođenja "potkovani". Ali kako i sam kažeš, njihov novac, njihova briga. Nego nogomet,...Slaven bi mogao iskoristiti "posrtaj" Osijeka u Puli, no nekako mi to miriše na podjelu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik