Nogomet

Velika bitka u Koprivnici, Osijek gostuje na Poljudu

nedjelja, 11.05.2014.
Velika bitka u Koprivnici, Osijek gostuje na Poljudu
Foto: FaH

35., pretposljednje kolo MAXtv Prve lige zaključit će dvije utakmice bitne za rasplet na dnu poretka. Nogometaši Zadra dolaze na noge Slaven Belupu, Osječani Hajduku...

Slaven Belupo u "utakmicu istine" ulazi s posljednjeg mjesta tablice i zbilja nema drugog izbora nego pobijediti Zadar. Bez te pobjede, teško Farmaceuti mogu dohvatiti pretposljednju poziciju. No, na svojoj strani Koprivničani imaju dobro raspoloženje, domaću publiku, kao i povratak niza ozlijeđenih i kartoniranih, od Picaka preko Ozobića do Melnjaka.

"U nedjelju ovisimo samo o sebi, a ulog je velik. Većinu dobrih stvari smo u proljeće napravili otvorenom, napadaćkom igrom, pa ćemo tako i protiv Zadra. Izuzetno mi je drago da igrači vjeruju u sebe, da nema nervoze", kazao je trener Elvis Scoria.

No, kolikogod Farmaceuti bili u dobrom i pozitivnom nizu, za razliku od Zadrana, ipak je iskustvo na strani gostiju: "Zadar zna kako se boriti za ostanak u ligi, rade to godinama. Mi imamo dosta mladih igrača kojima takva situacija nije normalna i zato trebamo hrabrost", dodao je Scoria.

Nedostaju: Gregurina, Filipović, Plazanić (ozljede)

Zadar kreće na gostovanje u Podravinu po izbjegavanje dodatnih kvalifikacija za popunjavanje MAXtv Prve lige, za što će Milinu i igračima definitivno trebati prekid niza od sedam uzastopnih prvenstvenih poraza. Čak bi i remi bio pozitivan ishod u ovoj situaciji.

Slaven Belupo ostao bi tako tri boda iza Zadrana prije posljednjih 90 ovosezonskih ligaških minuta. Međutim, za Milina su loše vijesti suspenzija nekih bitnih igrača, prije svega Ivora Weitzera, ponajboljeg igrača ove ekipe u posljednjim susretima.

Neće biti, također zbog žutih kartona, ni Suraća ni Oršulića, no Zadar jednostavno više nema pravo na pogrešku. Pred Milinom je zahtjevan zadatak vraćanja ove ekipe u ona izdanja koja su ih krasila na početku proljetnog dijela prvenstva.

Nedostaju: Oršulić, Surać, Weitzer (žuti kartoni)

Nogometaši Hajduka oprostit će se od Poljuda za ovu sezonu utakmicom protiv Osijeka. Bili za pobjedu ne znaju posljednje četiri utakmice i pod svaku cijenu žele prekinuti taj crni niz baš protiv Osječana, koje ove sezone nisu dobili ni u jednom od tri okršaja. Pomoćnik kažnjenog Igora Tudora, Hari Vukas, uvjerava da će njegovi igrači učiniti sve za pobjedu.

"Maksimalno smo mobilizirani i, bez obzira što Osijeku gori pod nogama, napravit ćemo sve da dobijemo. Igrat će najboljih 11 u ovom trenutku sukladno igrama i treninzima. Imamo dodatni motiv jer ove sezone još nismo pobijedili Osijek. Igramo za sebe i svoj klub."

Vukas je dodao kako igra u posljednjih nekoliko utakmica nije bila toliko loša kao što su rezultati pokazivali: "Igra nije top, ali nije ni katastrofalna. Problem je bio u realizaciji i stvaranju šansi." Što se kadra tiče, u sastav se vraća Vršajević, a nema od ranije ozlijeđenih Kalinića, Stipice i Bencuna.

Nedostaju: Kalinić, Stipica, Bencun (ozljede)

Dva kola prije kraja prvenstva, nogometaši Osijeka gostuju na Poljudu kod ekipe Hajduka. Osim što im je utakmica važna jer još nisu osigurali ostanak u ligi, nogometaši Osijeka imaju i dodatni motiv, jer je najviše otrovnih strelica koje su posljednjih tjedana dolazile do njih, pristizalo upravo s Poljuda.

"Igra se na Poljudu, no do sad smo ove sezone igrali odlično protiv Hajduka, pa vjerujem da ćemo tako i nastaviti. Uvijek su protiv nas, ne vole nas, ali idemo im to vratiti na terenu, pa neka si misle", rekao je Slavko Bralić, Solinjanin u redovima Osijeka.

Važnosti utakmice i što ona može donijeti svjestan je i Tomislav Rukavina, trener Osijeka: "Idemo mi dolje probati nešto napraviti, u Hajduku su se mobilizirali, ali mi nećemo kalkulirati. Idemo tamo po rezultat, a o Dragovoljcu ćemo razmišljati kasnije."

Nedostaju: Vitaić, Babić, Lulić (ozljede), Ugarković, Mišić (kartoni), Jonjić

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • samsvojmajstor11.05.2014. u 12:11
    Razbit cemo ih!
    samsvojmajstor
  • mikula11.05.2014. u 11:08
    Ajmo Slavenee, ajmo Slavenee, ajmo Slavene ajmo Slavene u srcu nosim tee !!!!
    mikula
  • dopesmoke11.05.2014. u 09:59
    Gazimo Zadra k'o plitak potok.
    dopesmoke