Tenis

Caroline Wozniacki zaustavila Anu Konjuh u trećem kolu Wimbledona

Branimir Korać • petak, 27.06.2014.
Caroline Wozniacki zaustavila Anu Konjuh u trećem kolu Wimbledona
Foto: EPA

Nakon pet nanizanih pobjeda, Ana Konjuh zaustavljena je u trećem kolu Wimbledona. Caroline Wozniacki bila je previsoka prepreka i mlada hrvatska igračica upisala je poraz sa 6:3, 6:0...

Ono što je odlično funkcioniralo, posebno u susretu protiv Yanine Wickmayer, u meču protiv Caroline Wozniacki je izostalo. Postotak ubačaja prvog servisa za Anu Konjuh bio je na niskih 40 posto i Wozniacki je to znala iskoristiti.

Konjuh je bila agresivnija, tražila je često i prebrzo winnere i Dankinja je iskusno koristila takvu situaciju, čekala da Ana napravi sve sama i uzme poene.

Mlada hrvatska igračica držala se odlično u početku meča i bila potpuno ravnopravna Dankinji do prvog breaka kod 4:3 nakon čega je počela žuriti i raditi sve više pogrešaka.

Propustila je Konjuh u prvom setu tri break lopte, dvije za svoju prednost te jednu na servisu Wozniacki za set.

U drugom setu Wozniacki je odmah došla do breaka, a nakon što se izvukla iz 15:40 u sljedećem gemu i povela s 2:0, igra Konjuh potpuno se raspala i 16. nositeljica otišla je u četvrto kolo.

Na kraju tek 40 posto ubačaja prvog servisa za Konjuh i svih pet neiskorištenih break lopti dok je s druge strane Wozniacki od osam prilika iskoristila četiri.

Bez obzira na ovaj poraz Ana može biti itekako zadovoljna s nastupom u Wimbledonu, upisala je dvije respektabilne pobjede protiv Erakovic i Wickmayer, a zaustavila ju je tek 16. igračica svijeta i to uz potpuno ravnopravan prvi set.

Wimbledon, tenisačice, treće kolo:
Caroline Wozniacki (Danska, 16) - Ana Konjuh (Hrvatska, Q) 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben27.06.2014. u 16:10
    Nažalost kod Ane, a i kod Donne, vidi se neiskustvo. Ne mogu se bolje igračice dobiti s idejom da samo treba jako lupati po loptici. No, doći će i to s vremenom
    litleben
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 14:52
    U prvom setu je pokazala kakva ce paklena igracica biti i sam Bog je spasio Wozniaki sa toliko srece u prvom setu i pocetku drugog da dode do pobjede,za par godina ovakve pusherice tipa Wozniaki i Errani ce skupljat gemove protiv Ane,svaka joj cast kako lijepo igra i koristi dropshotove,izlazi na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • nikola8727.06.2014. u 14:44
    Ovo je, bez obzira na poraz, veliki uspjeh! Bravo Ana! A ako će naši pasti i igrati ovako kad god se uključi HRT sa Mićom, neka to više ne rade, snaći ćemo se mi i sami i potražiti neki prijenos, kao i u većini slučajeva do sada...
    nikola87