Tenis

U finalu Toronta Tsonga pobijedio Federera za svoju drugu Masters titulu

Sportnet • nedjelja, 10.08.2014.
U finalu Toronta Tsonga pobijedio Federera za svoju drugu Masters titulu
Foto: EPA

Jo-Wilfried Tsonga u finalu Mastersa 1000 u kanadskom Torontu svladao je drugog nositelja Rogera Federera i tako postao prvi Francuz u povijesti koji je osvojio ovaj turnir.

Da je ovo Tsongin turnir pokazao je Francuz odličnom finalnom igrom okrunivši uspješni kanadski tjedan u kojem je, između ostalih, savladao Đokovića i Murrayja, te je potpuno zasluženo osvojio svoj drugi Masters naslov te 11. ATP titulu u karijeri. Po peti puta u 16. međusobnom dvoboju bio je bolji od Švicarca Rogera Federera sa 7:5, 7:6(3).

Dodig i Melo ostali bez naslova

U finalnom meču parova hrvatsko-brazilski par Dodig/Melo ostao je bez svog prvog naslova ove sezone. Sa 6:4 6:3 bolja je bila austrijsko-brazilska kombinacija Peya/Soares.

Prvi set igra se bez prilika na returnu sve do 12. igre kada Tsonga pri vodstvu 6:5 dolazi do svoje prve break lopte koju odmah i pretvara u set. U drugom setu Tsonga u nekoliko navrata ima priliku odvojiti se od Federera, no Švicarac se uspijeva izvaditi iz neugodnih situacija spašavajući i meč loptu, no u tie-breaku Tsonga bolje reagira i potpuno zasluženo odnosi drugi naslov na Masters seriji turnira nakon Pariza 2008. godine.

Francuz je bio puno aktivniji igrač na protivnikovom servisu što dokazuje i 37 osvojenih poena na returnu naspram Švicarčevih 17, a treba spomenuti i to da Federer, koji je ovaj tjedan napunio 33. rođendan, uopće nije došao u priliku za uzeti Tsongin servis koji je radio fantastično s 94% osvojenih poena nakon prvog servisa.

15. igrač svijeta tako će bitno napredovati na novoj ATP-ovoj ljestvici te će se ponovno naći u društvu desetorice najboljih svjetskih tenisača.

ATP Masters 1000 Toronto, finale:
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska) – Roger Federer (Švicarska) 7:5, 7:6(3)

Autor: Davor Kovačević

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2014. u 15:02
    Tsonga je dobio prva 4. svoja servis gema sa postotokom 1. servisa od 28% !!!Odlična njegova igra cijeli turnir i potpuno zasluženo osvojen masters.Bit će mina na predstojeća 2 turnira ako ga psiha ne izda....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2014. u 10:10
    Federer je sinoc bio ne los nego ocajan,prvi servis los,igra sa crte ocajna sa milion neforsiranih,retern nije mogao biti gori kao da je challanger igrac,jedino sto je valjalo je bila igra na mrezi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2014. u 07:54
    Ne nije isti, to je novi modificirani, verzija 2.0, Čilić se ne može nadograditi, greška u software-u, error 503
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2014. u 01:41
    jel to onaj Tsonga za kojeg smo jučer na ovom mjestu mogli pročitati da nije ni po čemu bolji igrač od Člića? :D
    Obrisan korisnik