Nogomet

Borba za europsku jesen pred rasprodanim Poljudom

Ante Zovko • četvrtak, 28.08.2014.
Borba za europsku jesen pred rasprodanim Poljudom
Foto: Bruno Karadža

Iako je Hajduk poslije niza pobjeda ubilježio dva poraza, sve će se to zaboraviti u veličanstvenoj atmosferi koja se očekuje na Poljudu u četvrtak. Hajduk ima priliku prvi put poslije četiri godine osigurati europsku jesen uspije li pobijediti Dnipro.

Već početkom tjedna rasprodan je Poljud za novu "utakmicu sezone". Dnipro ostaje veliki favorit za prolazak s obzirom na kvalitetniji kadar i bogatije europsko iskustvo, ali to mu ne jamči da će napustiti Split slaveći.

Hajduk je donio iz Kijeva aktivan rezultat. Pogodak Tina Svena Sušića zalog je za nadu u prolazak u skupinu momčadi u kojoj ove sezone igraju i donedavni juniori i kadeti.

Isti ti mlađi igrači već su ove sezone iskusili vatrenu atmosferu na Poljudu, pa ih to ne bi trebalo impresionirati. Vjeruje to i trener Igor Tudor, koji je po tradiciji ostao optimist:

"Vjerujem u prolaz. Dnipro ima kvalitetnije igrače, no to nije garancija uspjeha. Optimist sam zbog našeg rada i podrške naših navijača. Nije me strah atmosfere, većina je igrača već igrala pred punim tribinama. Ta energija može nam pomoći. Bili smo dobri u prvoj utakmici, a u uzvratu ćemo biti još bolji."

Tudor je ove sezone pokazao da se ne razbacuje riječima olako. Ono što bi najavio obično bi se i ostvarilo. Međutim, bez obzira na prednost domaćeg terena i aktivan rezultat, treba biti svjestan da će biti iznenađenje ako Hajduk prođe, a ne ako ne uspije izbaciti Ukrajince.

Tudor je u porazu od Osijeka 0:2 odmarao većinu igrača koji su započeli susret u Kijevu. Mario Maloča bio je ionako suspendiran te se vraća u sastav, ali ne i Artem Milevskij, koji je igrao u Ukrajini, ali ovaj put neće biti na popisu uz službeno objašnjenje da nije fizički dovoljno spreman.

Iako je Miron Markevič ponudio priču da ispadanje Dnipra neće biti tragedija i da je ukrajinsko prvenstvo prioritet za njegovu momčad, trener ukrajinske momčadi dobro je svjestan koliko je važna financijska injekcija koja se dobiva ulaskom u skupinu Europske lige. Ona bi puno više značila za Hajduk, ali ni Dnipro je se neće odreći. Tudor je njegove riječi nazvao demagogijom s obzirom koliko je sastav Dnipra skuplji.

"Splićani su optimistični, pogotovo zbog punog stadiona, no bit ćemo spremni na otvoreni dvoboj. Hajduk je u drugom poluvremenu u Kijevu bio vrlo dobar i morat ćemo pripaziti na njihov napad", rekao je Markevič.

Iako je oba gola primio u drugom poluvremenu, Hajduk je puno bolje izgledao u drugom dijelu prve utakmice. Ako bude pokazao igru sličnu tome, može se nadati iznenađenju.

Europska liga, doigravanje, uzvratna utakmica:
Hajduk - Dnipro (1:2) 19:00 h

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2014. u 15:15
    Jebem i tebe i njega.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2014. u 11:54
    Ne vezano za tekmu, ali vezano za klub. Što se čeka Karlo Lulić je slobodan igrač!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2014. u 11:46
    Hajduk ima aktivan rezultat i očekuje ga pun Poljud, a to znači da imaju realne šanse protiv objektivno kvalitetnije, ali nikako ne i ambicioznije ekipe. Trener Dnjipra vjerojatno kao što kaže Tudor "pili naopako" ali takve izjave se nebi trebale čuti od trenera. Nadam se da će Hajduk još jedanput... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2014. u 11:30
    opet će se pivat pisma koja je u proteklih 10 godina najpopularnija na Poljudu....i koja će se još dugo pivat...http://www.youtube.com/watch?v=88NTUUiuSoE...
    Obrisan korisnik