Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 21.08.2014, 20:30 h, Dugopolje, Hrvatski vitezovi
Suci: Steven McLean, William Conquer, Gavin Harris (Škotska)
Split
Split
0:0(0:0) Torino
Torino

Split i dalje u igri nakon solidne predstave i remija bez pogotka s Torinom

Niko Rukavina • četvrtak, 21.08.2014.
Split i dalje u igri nakon solidne predstave i remija bez pogotka s Torinom
Foto: FaH

Nogometaši RNK Splita nisu izgubili u svojoj sedmoj ovosezonskoj europskoj utakmici! Na gotovo ispunjenom stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju izvukli su "nulu" protiv favoriziranog i mnogostruko skupljeg protivnika iz Torina te im taj rezultat otvara nadu za uzvrat u kojem će loviti nastup u Europskoj ligi!

Split
Torino
Split
Torino
30
Andrija Vuković
6
Tomislav Glumac
9
Mate Bilić
11
Dražen Bagarić
17
Marko Rog
(do 71')
19
Tomislav Dujmović
(do 87')
24
Miloš Vidović
25
Dario Rugašević
26
Nino Galović
29
Ivan Ibriks
34
Henri Belle
(do 63')
Pričuvni igrači
14
Goran Roce
63'
7
Aljoša Vojnović
71'
15
Mario Kvesić
87'
Trener
Ivan Matić
30
Daniele Padelli
3
Cristian Molinaro
5
Cesare Bovo
7
Omar El Kaddouri
9
Marcelo Larrondo
10
Paulo Barreto
(do 68')
20
Giuseppe Vives
23
Antonio Nocerino
(do 62')
24
Emiliano Moretti
25
Kamil Glik
36
Matteo Darmian
Pričuvni igrači
94
Marco Benassi
62'
27
Fabio Quagliarella
68'
 
Trener
Giampiero Ventura

Gosti su bili bolja momčad, imali su više prilika, no, iako su cijelu utakmicu imali bučnu podršku svojih 500-tinjak vjernih tifosa, nisu uspjeli slomiti i probiti organiziranu Splitsku obranu te, i danas najboljeg, Andriju Vukovića. Najbolje prilike za crvene propustio je Mate Bilić koji je dva puta iz slobodnog udarca i jednom iz igre opasno zaprijetio gostujućem vrataru.

U sedmoj minuti Torinezi su izborili slobodni udarac na samom rubu kaznenog prostora domaćih. Srećom po Splićane, Bovo je opalio pored gola. Malo kasnije, Nocerino je jednu odbijenu loptu s desetak metara poslao visoko preko Splitovih vrata. U 18. minuti Larrondo je nakon jedne polukontre izbio sam pred Vukovića, no Splitov golman nastavio je s vrhunskom ovogodišnjom formom i obranio je udarac. Favoriziranim gostima pripalo je otvaranje utakmice. Crveni su bili posebno nemoćni u ofenzivnom dijelu.

Tek nakon pola sata igre Splićani su se otvorili i odmah su zaprijetili. Prvo je Biliću malo nedostajalo da zahvati centaršut s desne strane, a u 32. je isti igrač izveo odličan slobodni udarac, lopta je išla u sami desni gornji kut Padellijeva gola, međutim, vratar Torina perfektnom paradom spašava svoju ekipu.

Split je nakon početnog povlačenja postao ravnopravna ekipa. Mladi i iznimno talentirani Marko Rog potegnuo je kontru u 39., Splićani su ostali tri na dva, i Torinezima nije preostalo drugo nego srušiti mladog veznjaka. Mate Bilić je, kao i osam minuta ranije, odlično opalio u desni gornji kut gostujućih vrata, no Padelli je i ovaj put odlično skočio i sačuvao svoju mrežu.

Nekoliko minuta kasnije, opet su zaprijetili gosti. Barreto se našao sam na 11 metara, ali je Splitska obrana pravodobno reagirala i izbila udarac Torinovog centarfora.

Na samom otvaranju drugog dijela Torino je propustio još jednu veliku prigodu! Barreto je ostao sam na desnom boku, centrirao je u kazneni prostor Splita, no Larrondo nije uspio zahvatiti loptu.

I u drugom dijelu Torinezi su bili bolja momčad na terenu. Barreto i Larrondo su stalno prijetili Vukoviću, ali su bili nekonkretni. Veliku prigodu za Split u 70. je imao Mate Bilić. Izbio je malo desno iskosa sam prema Padelliju koji mu i ovaj udarac brani.

Vuković je u kratkom periodu obranio dva neugodna udarca gostiju. Zasigurno, golman crvenih snosi najviše zasluga što Split u sedam ovosezonskih europskih utakmica nije upisao poraz.

Što se utakmica bližila kraju, Torinezi su pojačavali pritisak, ali srećom po Splićane nisu postigli željeni pogodak. Split je prikazao odličnu predstavu, dokazao je da se može nositi s renomiranim protivnikom te putuje u Torino s aktivnim rezultatom.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 16:55
    Odličan rezultat Splita! Uz malo sreće mogli bi izbaciti Talijane i ući u skupine EL. To bi bio nevjerojatan uspjeh kako za klub tako i za cijeli Hrvatski nogomet!
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir22.08.2014. u 12:36
    Još jednom, bravo za RNK! U uzvratu je stvarno sve moguće. Talijani jesu majstori za 0:0 - 1:0 odigrati, ali čini mi se da je i splitski Radnički, postao mali majstor za tako odigrati.
    Mithrandir
  • zovche22.08.2014. u 09:31
    tjedan dana nek Mate vjezba slobodnjake a ostali kornere bez prestanka, jedan gol ce biti dovoljan ;)
    zovche
  • crodevils22.08.2014. u 08:26
    Još jedno čudo od Splićana... kak su krenuli pobijedili bi i Juventus.. Bravo!!!
    crodevils
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 08:24
    Jako dobar rezultat! U Torinu je sve otvoreno, nisu oni toliko strašna momčad,može ih se proći i napraviti senzacija...
    Obrisan korisnik