Nogomet

Mamić: "Imamo najbolju momčad u posljednjih deset godina"

S Maksimira:Ante Dubravac • četvrtak, 18.09.2014.
Mamić: "Imamo najbolju momčad u posljednjih deset godina"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je potpuno nadigrao rumunjsku Astru te došao do velike pobjede koja je bila jedan od preduvjeta u svakoj kalkulaciji kako bi Modri mogli dočekati proljeće u europskim natjecanjima.

Vjerojatno ni sam Zoran Mamić nije mogao zamisliti bolji početak Europske lige od onoga što su mu pružili njegovi igrači uvjerljivom pobjedom protiv Astre.

"Čestitam momčadi na odličnoj igri i hvala im na svemu što su pokazali. Izvršili su sve zadatke koje smo stavili ispred njih i onda to izgleda tako uvjerljivo. Hvala i publici koja je u velikom broju podržala momčad. Da stalno imamo ovakvo navijanje sigurno bi momčad i inače pružala još bolje igre."

"Prije utakmice sam rekao igračima da je bogatstvo za trenera kada ima veliki broj igrača na koje se može osloniti, a to se i danas vidjelo," rekao je Mamić i dodao: "U nastavku susreta smo se svjesno malo povukli jer smo imali zadovoljavajući rezultat i nije bilo potrebe za nekim dodatnim jurišanjem."

Unatoč uvjerljivoj igri Mamić nije prihvatio ulogu favorita: "Za nas je najbolje da je drugi susret završio bez pobjednika. To dovoljno govori o izjednačenosti grupe i sigurno niti jedan susret do kraja neće biti lagan. Unatoč tome što sam uvjeren da imamo najbolju momčad u posljednjih deset godina ne mogu reći da smo favoriti u grupi."

Za kraj se osvrnuo i na trostrukog strijelca: "Imao sam razgovore sa Soudanijem, čak i borbe, i čini se da je to urodilo plodom."

Gostujući trener Daniel Isăilă nije mogao naći riječi kojima bi opisao igru svoje momčadi: "Katastrofalna igra naše momčadi. U obrani smo bili naivni, kao djeca. Imali smo protiv sebe raspoloženog suparnika, ali to ne opravdava našu igru."

"U prvom poluvremenu iz tri identične situacije mi primamo golove. Ne mogu razumjeti da igrač tako može ostati sam. Jasno je kada protiv tako dobrog protivnika igraš tako loše onda je rezultat realan."

Isăilă je usporedio Dinamo i Lyon koji je Astra izbacila iz Europe: "Dinamo i Lyon su dosta slične momčadi što se tiče načina igre, čak bih rekao da Dinamo ima puno bolju obranu te je nešto agresivniji."

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dinamo5:1Astra Giurgiu
Salzburg2:2Celtic
1Salzburg 621:8+1316
2Celtic 610:11-18
3Dinamo 612:15-36
4Astra Giurgiu 66:15-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2014. u 15:14
    @Bolero, ne dobiva Dinamo ni danas ekipe tipa Arsenal, Werder ili Shakhtar jer ipak igra Europsku ligu. I prije su to bili klubovi tipa Brann Bergen, Temišvar i slični... LP je ipak nešto drugo i slažem se da je danas lakše ući u to natjecanje nego prije. Ovaj današnji Dinamo zaslužuje veliki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2014. u 14:10
    Da ali samo što je puno lakše danas prezimiti nego prije 7,8 godina kada su dobivali teže protivnike, a što se tiče Vukojevića ja ne razumijem zašto su ga dovodili ako uopće ne igra, nisu ga valjda doveli da sjedi na klupi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2014. u 09:21
    A koji te vrag vodija da ides na index :-)Ali zajebanciju na stranu, ja isto, ko dalmatinac, se u potpunosti slazem. Koliko je god tesko nama gledat kako Dinamo igra po Europi, zgrce novce od premija, prodaja, ulaznica... toliko im moram skinut kapu do poda zbog vizije i upornosti.Ali bez obzira... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2014. u 08:01
    najbolju ekipu i najboljeg trenera u zadnji iljadu godina,za par godina postat će izbornik
    Obrisan korisnik
  • crodevils19.09.2014. u 07:41
    odlična tekma.. ovo je pravi dinamo,a sa ovakvim napadom svaka momčad će imati problema.. a i mora se čestitati navijačima koji su došli jer ovaj dinamo ovakvu podršku zaslužuje u svakoj utakmici,bilo u HNL-u ili europi
    crodevils