MAXtv Prva liga, 9. kolo, 21.09.2014, 19:00 h
Rijeka
Rijeka
Andrej Kramarić 58'
1:2(0:1) Dinamo
El Arbi Hillel Soudani 33', 69'
Dinamo

Video: Sjajni Soudani srušio i Rijeku, Dinamo se odvojio na vrhu prvenstvene ljestvice

Branimir Korać • nedjelja, 21.09.2014.
Video: Sjajni Soudani srušio i Rijeku, Dinamo se odvojio na vrhu prvenstvene ljestvice
Foto: FaH

Derbi u Rijeci između drugoplasiranog domaćina i vodećeg Dinama otišao je na stranu Zagrepčana koji su slavili 2:1 predvođeni fantastičnim Hilalom Soudanijem. Alžirac je s dva gola donio Modrima pobjedu i nakon Hajduka i Astre odigrao još jednu vrhunsku utakmicu...

Modri su u Rijeku doputovali u dobrom raspoloženju nakon sjajnog starta u Europskoj ligi i tražili su pobjedu koja bi im dodatno učvrstila samopouzdanje, ali ih i odvojila od domaćina na ljestvici.

I Mamić i Kek izveli su slične sastave kao oni s kojima su igrali na otvaranju Europske lige. Dinamo je krenuo s jednom promjenom u prvih 11, umjesto Sigalija na stoperu je zaigrao Goncalo dok je Kek umjesto Jajala stavio u sastav Moisesa, a Kvržića je zamijenio Vešović.

Rijeka je krenula s visokim presingom, posebno prema bokovima Modrih, ali u početku joj to nije donijelo neke velike prilike. Kek je već u prvih deset minuta ostao bez Samardžića koji je morao van travnjaka zbog ozljede, a zamijenio ga je Mitrović.

Riječani su imali više loptu u nogama, međutim prva velika prijetnja bila je pred njihovim golom. Dinamo je odradio dobru kontru, u sredini je loptu dobio Wilson, ali promašio je potpuno prazan gol.

Uslijedilo je dobro razdoblje u igri Riječana koji su u narednih deset minuta stvorili nekoliko izglednih prilika. Prvo je u 24. minuti nakon krasne akcije Moisesa i Cvijanovića pred Eduarda iskosa došao Krstanović, no njegov udarac bio je vrlo loš.

Već u sljedećoj minuti najveća prilika za domaćina. Jugović je dobro pucao glavom, činilo se da lopta ide u gol, međutim zaustavila ju je vratnica.

U 33. minuti Dinamo je stigao do vodstva. Pinto je prošao po desnoj strani, Cvijanović je uklizao, ali nije uspio odnijeti loptu i Portugalac je odlično ubacio na Soudanija koji iz sredine glavom lakoćom zabija.

Do kraja prvog dijela Kramarić je u dva navrata opasno prijetio, prvo iz slobodnog udarca koji boksa Eduardo, a zatim iz prodora kada je pucao sa 18 metara, ali malo pokraj gola.

Rijeka je nastavila pritiskati i u drugom poluvremenu, no Dinamo se vrlo kvalitetno branio i nije dopustio domaćinima u početku neke značajnije prilike. U 55. minuti stigla je prva ozbiljnija kada je Kramarić još jednom iz odlične pozicije prijetio iz slobodnog udarca, no pucao je koji centimetar preko grede.

Što nije uspio tada, Kramarić je uspio dvije minute kasnije. Sharbini je ubacio s lijeve strane u sredinu, Krstanović je promašio loptu, ali ispalo je bolje tako jer je ona došla do Kramarića koji je zakucava u mrežu.

Tu se Dinamo počeo polako buditi i ponovno češće ići prema Vargiću. Tako je prvo u 65. minuti u gužvi u 16 metara malo nedostajalo Henriquezu da se izbori za poziciju za udarac, a zatim je Dinamo u 70. minuti ponovno poveo.

Pivarić je ubacio s lijeve strane, nije se isprva činilo posebno opasno, ali nakon što riječka obrana nije uspjela izbaciti loptu ispred svog gola, Soudani je u padu zakačio loptu i ponovno je poslao iza leđa Vargića.

Rijeka se tako još jednom našla u minusu, pokušala se otvoriti i doći do pogotka, ali to je otvorilo prostor Dinamu koji je ponovno prijetio. Soudani je još jednom stvorio pomutnju u 16 metara domaćina deset minuta prije kraja, no srećom po Vargića, nije uspio doći do dovoljno prostora za udarac.

Do kraja susreta Rijeka je jednom opasnije zaprijetila preko Leovca dok je Dinamo na drugoj strani prijetio preko raspoloženog Soudanija i Ćorića, no pogodaka nije bilo.

U konačnici, Dinamo je discipliniranom igrom stigao zasluženo do pobjede, nakon što se Rijeka posve otvorila u drugom dijelu, mogao je i do uvjerljivijeg slavlja, a Riječani su nakon dugo vremena upisali dva poraza u nizu.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir22.09.2014. u 11:38
    Odlična utakmica, odličan nogomet na visokom "europskom" nivou. Da bilo je tu pogrešaka sa obje strane, no pogreške su sastavni dio nogometa. dinamo je ovaj puta za razliku od kupa, bio "pametniji" na terenu i dobio utakmicu. Bilo je dobrih poteza sa obje strane i za derbi, puno prilika. U 2... [više na forumu]
    Mithrandir
  • crodevils22.09.2014. u 07:42
    napokon prava euro tekma u HNL-u.. svaka čast dinamu koji pokazuje da napokon ima karakter te da bi ove sezone mogao pokazati iskorak i u europi... za soudanija jednostavno nemam komentar,jednostavno se ovaj igrač ne može zamijeniiti.. o rijeci sve najbolje mogu reći,al im se opet dogodio... [više na forumu]
    crodevils
  • Obrisan korisnik22.09.2014. u 01:51
    odlican derbi, na europskom nivou - dinamo i dalje ima problem sa obranom, narocito lijevim bekom, pivaric je sa jedno deset metara indolentno promatral kak krama sam ko duh zabija zicer ( a i rijekina obrana je isto tak ostavila soudanija ) - kaj se dinama tice, nadam se da ce se to valjda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2014. u 23:59
    Danas nam je jedino falilo malo sreće ništa više... ali nema veze, prvenstvo je tek počelo i bit će prilike za revanš - Krepat ma ne molat!
    Obrisan korisnik
  • zovche21.09.2014. u 23:49
    rijeka ima sve, jos kad im se navijaci pocnu kulturno ponasati i sportski cestitati boljima bit ce nesto od vas... i da, velik klub se ne svara 2 godine vec desetljecima, pa ajmo malo sacekati...
    zovche