Nogomet

Video: Maribor otkinuo bod Schalkeu, Chelsea slavio kod Sportinga

Ivana Spahija • utorak, 30.09.2014.
Video: Maribor otkinuo bod Schalkeu, Chelsea slavio kod Sportinga
Foto: EPA

Drugi susreti skupine G Lige prvaka donijeli su iznenađujući remi Schalkea i Maribora, Slovenci nastavljaju dobar niz u najelitnijem europskom natjecanju i nakon Sportinga, račune su pomrsili i njemačkoj momčadi. Drugi susret donio je minimalnu pobjedu Chelsea u gostima kod Sportinga, čime su izabranici Josea Mourinha zasjeli na čelo skupine...

Schalke 04 - Maribor 1:1

Nakon remija protiv Sportinga u prvim susretima skupine (1:1), nogometaši Maribora odličan niz nastavili su i u ovom kolu odigravši neodlučenih 1:1 u gostima kod Schalkea. Iako su domaćini bolje ušli u susret, prvi su do vodstva došli gosti iz Maribora, a Schalke je od potpune katastrofe spasio Huntelaar pogotkom za 1:1 i raspodjelu bodova iz ovog dvoboja.

Utakmicu su bolje otvorili domaćini, koji su već u trećoj minuti zaprijetili vratima Maribora, ali je Aogo gađao iznad grede. Tri minute kasnije Huntelaar je odlično pronašao Boatenga, koji je loptu poslao malo pokraj gola. Minutu kasnije i sam Huntelaar je bio neprecizan, imao je priliku iz blizine dovesti Schalke u vodstvo, ali je uputio neopasan udarac prema vratima Handanoviča.

Prva prilika gostima ukazala se u 11. minuti, Bohar je dobro uposlio Vršiča, čiji je pokušaj iz velike udaljenosti prohujao malo iznad grede. Domaćini su do pogotka mogli doći u 26. minuti, no udarac Boatenga glavom nije bio precizan.

Četiri minute kasnije bljesnula je prilika na drugoj strani, dobro je gađao Ibrahimi, ali je obrana domaćina bila na visini zadatka. Ipak, obrana Schalkea kapitulirala je u 37. minuti susreta. Viler je ubacio u sredinu za Bohara, koji je s lakoćom matirao Fahrmanna za vodstvo Maribora od 1:0. Šokirani domaćini pokušali su uzvratiti u 41. minuti, ali je udarac Draxlera uspješno neutralizirala obrana Maribora.

Već od samog početka drugog dijela nogometaši Schalkea krenuli su po izjednačujući pogodak do kojeg su mogli doći u 51. minuti, ali je Draxler gađao visoko iznad gola gostiju. Ipak, pet minuta kasnije Huntelaar je lijepim pogotkom matirao Handanoviča i poravnao rezultat na 1:1.

Sedam minuta kasnije domaćini su mogli doći do vodstva, ali je Draxler loptu poslao iznad gola. Do kraja susreta nogometaši Schalkea pokušavali su doći do preokreta, ali to im nije pošlo za rukom i semafor se zaustavio na konačnih 1:1 za radost gostiju iz Maribora koji su uzeli i drugi bod u Ligi prvaka.

Sporting Lisabon - Chelsea 0:1

Nogometaši Chelsea nisu dopustili iznenađenje na gostovanju u Lisabonu, s minimalnih 1:0 svladali su Sporting i uzeli važna tri boda za uspon na vrh ljestvice. Gosti iz Londona odigrali su dobar susret, držali su inicijativu gotovo tijekom cijelih 90 minuta i pogotkom Nemanje Matića zasluženo iz Lisabona odnijeli sva tri boda.

Od samog početka dvoboja inicijativu su preuzeli nogometaši Chelsea, koji su mogli povesti u trećoj minuti, ali je dobar pokušaj Coste još bolje zaustavio vratar domaćina Rui Patricio. Chelsea je vratima Sportinga ponovno opasnije zaprijetio u 14. minuti, Costa je idealno dodao za Schürrlea, koji nije uspio zaobići domaćeg vratara.

Raspoloženi Costa ponovno se iskazao u 20. minuti susreta, dobro je uposlio Hazarda, ali je ponovno dobro reagirao Rui Patricio i sačuvao mrežu netaknutom. Dvije minute kasnije Hazard je probio po desnoj strani obrane Sportinga, ali je potom loše gađao pokraj gola.

Upornost se gostima iz Londona konačno isplatila u 34. minuti susreta, Fabregas je dodao za Matića, koji je glavom matirao Patricija za vodstvo Chelsea od 1:0. Dvije minute kasnije domaćini su pokušali doći do izjednačenja, Slimani je pobjegao obrani Chelsea, ali je loptu poslao daleko pokraj gola.

U otvaranju drugog dijela probudili su se i domaćini, koji su do izjednačenja mogli doći u 48. minuti, ali je dobar pokušaj Nanija iz daljine završio malo iznad grede. Chelsea je do novog pogotka mogao doći u 53. minuti, Costa je pobjegao braničima Sportinga, ali je loptu poslao pokraj gola. Dvije minute kasnije veliku priliku za goste propustio je Oscar koji se našao sam ispred gola Sportinga, ali je gađao ravno u vratara Patricija.

Novu priliku za povećanje vodstva gosti su imali u 69. minuti, iz slobodnog udarca gađao je Hazard, ali je to uspješno obranio Patricio. Chelsea je ponovno zabljesnuo u 84. minuti, Costa je odlično dodao za Matića, ali je Patricio bio spreman i za taj udarac. Pri samom kraju susreta pritisnuli su domaćini, Montero je glavom potražio vrata Courtoisa, ali je gađao pokraj gola. Susret je tako završen minimalnom pobjedom Chelsea i usponom engleske momčadi na čelo skupine.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Schalke 041:1Maribor
Sporting0:1Chelsea
1Chelsea 617:3+1414
2Schalke 04 69:14-58
3Sporting 612:1207
4Maribor 64:13-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2014. u 16:43
    Da, nekaj kar je maribor že naredil !!! lani... In izpadel tesno z zmagovalcem Sevillo. In zbral več točk v ligi prvakov kot Dinamo v vseh letih.. Ne pa 6 puta puš.iona gladko:: DInamo ja...LOL Idemo Rijeka ...Pa pozdrav iz SLO
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2014. u 10:06
    To se zove pravi optimizam; Dinamo prolazi u drugi krug EL od osnutka EL, odnosno Lige UEFA, odnosno kup UEFA, odnosno...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2014. u 09:52
    Da vidjeli smo kak je maribor s dinamom prošao prije dvije godine u 4. pretkolu za lp. Ispao. Al zato će dinamo u drugi krug EL, a maribor će kući nakon 6 kola
    Obrisan korisnik
  • ZooM01.10.2014. u 00:00
    Da je baba muško zvala bi se Duško..
    ZooM
  • Obrisan korisnik30.09.2014. u 23:35
    da je dinamo u toj grupi imao bi nakon 6kola 0 bodova,a od schalkea kod njih izgubili bi minimalo 3-4 razlike
    Obrisan korisnik