Nogomet

Video: Srnin Šahtar u posljednjoj minuti ostao bez pobjede, Bate uspješan na domaćoj premijeri

Davor Kovačević • utorak, 30.09.2014.
Video: Srnin Šahtar u posljednjoj minuti ostao bez pobjede, Bate uspješan na domaćoj premijeri
Foto: EPA

Još u u 88. minuti Šahtar je imao vodstvo od 2:0, no Martinez je s dva pogotka u završnici osigurao Portu bod na Lviv Areni. U drugoj utakmici skupine H Bate je kao domaćin ostvario pobjedu na premijeri Borisov Arene.

Šahtar – Porto 2:2 (0:0)

Svoju prvu domaću utakmicu u ovogodišnjoj Ligi prvaka imao je Šahtar i to na Areni Lviv na kojoj je ugostio Porto, a tamo će odigrati i preostale utakmice kao domaćin zbog dobro poznatih razloga u Ukrajini.

Nakon prvog poluvremena koje je prošlo bez zgoditaka, u drugih 45 minuta odigrala se prava drama, a Porto, koji je u prvom kolu razbio bjeloruski BATE, poraza je spasio Martinez. Portu se na kraju isplatila inicijativa koju je imao tijekom utakmice u kojoj je za Šahtar svih 90 minuta odigrao Darijo Srna.

U 35. minuti Porto je imao odličnu priliku za doći u vodstvo. Naime, Kučer je skrivio najstrožu kaznu koju je propustio realizirat Brahimi kojemu je udarac obranio Šahtarov vratar Pjatov.

To su Ukrajinci kaznili 17 minuta kasnije kada je neopreznost u Portovoj obrani iskoristio Alex koji je doveo Šahtar u vodstvo, a veliki je posao napravio Kučer koji je oduzeo loptu Portugalcima u njihovom šesnaestercu i poslužio neometanog Alexa.

Porto je nakon gola nastavio pritiskati domaćina, Lopetegui je u igru uveo Martineza i Quintera što će se na kraju pokazati punim pogotkom.

Četiri minute prije isteka regularnog vremena je zabio i drugi pogodak za domaćine koji je trebao osigurati mirnu završnicu susreta, no to se nije dogodilo. Najprije je u 89. minuti Martinez realizirao kazneni udarac, a isti je igrač u trećoj minuti nadoknade doveo Porto do velikog boda koji im je osigurao i vodeću poziciju skupine H.

BATE Borisov – Athletic Bilbao 2:1 (2:1)

Borisov Arena po prvi puta je ugostila jednu utakmicu Lige prvaka, a BATE se nakon sramotnog poraza u Portu iskupio pred svojim navijačima protiv respektabilnog protivnika iz Bilbaa i tako povećao svoje šanse u skupini H.

Već u 19. minuti BATE je poveo. Korner su bjeloruski nogometaši izveli s lijeve strane, lopta je išla na prvu vratnicu odakle je Signevič prebacio glavom na drugu stranu, a tamo je čekao Poljakov i pospremio loptu u mrežu.

20-ak minuta kasnije Bjelorusi su udvostručili svoje vodstvo. Lopta je došla do Signeviča koji je povratnom loptom uposlio Karnickog koji se lijepo oslobodio svog čuvara, a njegov šut u mrežu je preusmjerio nesretni gostujući branič.

Prije isteka poluvremena Athletic se vratio u utakmicu. Aduriz je je lijepo primio loptu i sigurno realizirao sa smanjenje vodstva Bjelorusa.

U nastavku se domaćin nije povukao što pokazuje i konačna statistika od gotovo dvostruko više udaraca prema vratima od Španjolaca, ali ni jedna ni druga momčad nije uspjela realizirati svoje prilike u drugom poluvremenu te je utakmica okončana rezultatom s poluvremena, a Bate je s prva tri boda stigao do druge pozicije ove skupine.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

BATE Borisov2:1Athletic Bilbao
Šahtar2:2Porto
1Porto 616:4+1214
2Šahtar 615:4+119
3Athletic Bilbao 65:6-17
4BATE Borisov 62:24-223

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199001.10.2014. u 00:47
    Ove godine LP na prvu, po imenima izgleda nikad slabija, a u biti već gledajući nepotpuna prva dva kola se čini da će bit najizjednačenija. I da je sve manja razlika između prvaka "livih" liga i ovih iz liga petice.
    Hrvoje1990