Nogomet

Video: Wales i BiH odigrali susret bez pogodaka, Belgija se lako obračunala s Andorom

Davor Kovačević • petak, 10.10.2014.
Video: Wales i BiH odigrali susret bez pogodaka, Belgija se lako obračunala s Andorom
Foto: EPA

Do prvog kvalifikacijskog boda stigla je reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je nakon iznenađujućeg poraza od Cipra protiv Walesa uzela bod. Belgija je šest golova postigla amaterskoj družini iz Andore, dok je Cipar pokvario dojam iz Zenice i izgubio kod kuće od Izraela...

Wales – Bosna i Hercegovina 0:0

I nakon druge utakmice nogometaši Bosne i Hercegovine nisu stigli do pobjede. Tek bod su osvojili na neugodnom gostovanju u Walesu koje je proteklo bez pogodaka, iako na terenu nije bilo nezanimljivo.

Obje momčadi su bile suočene s velikim problemima u svojim redovima. Velški izbornik nije mogao računati na čak desetoricu igrača, a ni Safetu Sušiću nije bilo lako sastaviti početnu jedanaestoricu.

Prvi su zaprijetili gosti i to preko Pjanića, no njegov udarac obranio je Hennessey. Nešto kasnije zaprijetili su i domaćini, no Gunterov udarac nije zahtijevao Begovićevu intervenciju. Pjanić je u 27. minuti još jednom oprobao svoj udarac, ali ni ovog puta nije bio precizan. Na isteku prvog poluvremena sumnjiva situacija bila je u šesnaestercu domaćina, Ibišević je oboren, no sudac nije pokazao na bijelu točku.

BiH je preuzela konce igre i nastavila nizati prilike, a u nastavku ni Ibišević ni Lulić nisu bili koncetrirani. U 68. minuti Pjanić je probao iz slobodnog udarca, kasnije još jednom, ali Hennessey je ostao nesavladan. Wales je odličnu priliku imao u 78. minuti, ali Williams s pet metara šalje loptu iznad gola.

U samoj završnici susreta Bale je iz teške situacije probao iznenaditi Begovića, no gostujući vratar krajnjim je naporom spriječio pogodak i na kraju su obje momčadi upisale po bod.

Belgija – Andora 6:0

Svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu odigrali su Blegijci koji su ugostili austsajdera skupine, Andoru. Prije susreta s Bosnom i Hercegovinom koji je na rasporedu u ponedjeljak, belgijski izbornik Mark Wilmots nije htio ništa prepustiti slučaju, te je na teren poslao vrlo jak sastav koji nije imao previše problema s Andorcima koji već deset godina čekaju na pobjedu u službenim utakmicama. Čak šest golova postigli su rasploženi Belgijci, a koliko su bili nadmoćni pokazuju i 42 udarca prema vratima Andore.

Čistu mrežu Andora je držala prvih pola sata, a onda je u sedam minuta primila čak tri zgoditka. Najprije je u 31. minuti De Bruyne iz kaznenog udarca doveo domaćine u vodstvo, a isti je igrač samo tri minute kasnije udvostručio vodstvo Belgije. U 37. minuti već je bilo 3:0, a u strijelce se upisao Chadli.

I u drugom poluvremenu kratak je period bio dovoljan Belgijcima za nova tri zgodtika. U 59. minuti Origi je postigao četvrti pogodak za Crvene Vragove, Mertens u 65. je bio autor petog zgoditka, a tri minute poslije Mertens je postigao i svoj drugi pogodak, ukupno šesti za Wilmotsovu družinu i prva tri boda u skupini B.

Cipar – Izrael 1:2

Ciprani su iznenadili nogometni svijet kada su u prvom kolu kvalifikacija pobijedili Bosnu i Hercegovinu i iz Zenice odnijeli sva tri boda. Protiv Izraela su se nadali kako će na svom terenu upisati nova tri boda što bi dodatno pobudilo snove oko odlaska u Francusku, no euforija je brzo splasnula.

Izraelu je, također ovo bila premijera u ovogodišnjim kvalifikacijama (odgodili utakmicu s Belgijom zbog stanja u državi) i potpuno su zasluženo odnijeli pobjedu s vrućeg Cipra. U 38. minuti Damari je doveo goste u vodstvo, a na samom isteku prvih 45 minuta ciparski golman je i po drugi puta morao vaditi loptu iz svoje mreže. Strijelac za Izrael bio je Ben Haim.

Makrides je u 67. minuti smanjio zaostatak domaćina i dao nadu u povratak, ali to se nije dogodilo. Izrael je bio puno bolji suparnik, čak 21 put su uputili udarac prema vratima naspram ciparskih deset i na kraju razočarali domaćine.

Kvalifikacije, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica
31.03.2015.
Izrael0:1Belgija
28.03.2015.
Izrael0:3Wales
Belgija5:0Cipar
Andora0:3Bosna i Hercegovina
16.11.2014.
Izrael3:0Bosna i Hercegovina
Belgija0:0Wales
Cipar5:0Andora
13.10.2014.
Andora1:4Izrael
Bosna i Hercegovina1:1Belgija
Wales2:1Cipar
10.10.2014.
Belgija6:0Andora
Cipar1:2Izrael
Wales0:0Bosna i Hercegovina
09.09.2014.
Andora1:2Wales
Bosna i Hercegovina1:2Cipar
1Belgija 513:1+1211
2Wales 57:2+511
3Izrael 59:6+39
4Cipar 59:10-16
5Bosna i Hercegovina 55:6-15
6Andora 52:20-180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crodevils11.10.2014. u 11:57
    prije početka kvalifikacija pomislio sam pa kako je moguće da BIH opet dobije laganu skupinu.. al sad će bit zanimljivo vidjeti hoću li se uopće kvalificirati na EP
    crodevils
  • Obrisan korisnik11.10.2014. u 01:46
    bosna je ekipa odkurca, cim su napravili neki uspjeh (kvalificiranje na SP) i dobili neke novce raspali se...sreca da ovdje nije bilo spahica jer bi i izgubili
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2014. u 00:27
    Pucali su 38 puta SAD-u na ovogodišnjem SP-u.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2014. u 23:36
    makar se protivnik Andora zvao ne vjerujem jos da su Belgijci uputili 42 udarca u utakmici,svaka im cast jer neznam kad sam to vidio uopce u zadnje vrijeme...
    Obrisan korisnik