Košarka

Barcelona preživjela njemačku opasnost, Fenerbahče u završnici spretniji od Armanija

Davor Kovačević • petak, 17.10.2014.
Barcelona preživjela njemačku opasnost, Fenerbahče u završnici spretniji od Armanija
Foto: EPA

Skupina smrti Eurolige opravdala je svoj naziv. Odlične i neizvjesne dvije utakmice odigrali su Fenerbahče i Armani te Barcelona i Bayern, a bodovi su ostali u Turskoj, odnosno Španjolskoj. Ante Tomić još je jednm potvrdio dobru formu i za Barcelonu upisao novu double-double.

Fenerbahče – Armani Milano 77:74

Turski Fenerbahče okupio je ekipu s jasnim ciljem da izbori Final Four Eurolige, a po mogućnosti i napadne titulu. Prošle godine Milano ih je pobjedom u Istanbulu ostavio bez te mogućnosti, a Turci su im večeras to naplatili. Ni Milano nije bio štedljiv u prijelaznom roku, iako su ostali bez odličnog Langforda te Jerrelsa, a između ostalih iz NBA lige je stigao Brooks, iz Fenera Kleiza...

Fenerbahče je silovito krenuo u susret. Nakon četiri minute već su poveli s 13:2, držali veliku prednost do sredine druge četvrtine (39:30), a onda je Mellijev šou od deset uzastopnih poena, nadogradio Gentile i Milano je prešao u vodstvo (43:39).

Treća četvrtina bila je specifična, igrači obje momčadi nisu, figurativno rečeno, mogli bazen pogoditi i u deset minuta postigli su isto toliko koševa, Fener dva više. Neizvjesna završnica bila je neizbježna, a ona je pripala domaćim košarkašima. Još je talijanska momčad tri minute prije kraja vodila 69:68, a ključnom se pokazala trica Goudelocka za 76:71 i tu je priči bio kraj.

Goudelock je na kraju pisao 19 poena, a tek je Bjelica s 11 ubilježio više od deset poena za domaću ekipu. Luka Žorić je za 15 minuta postigao 8 poena i prikupio četiri skoka. Gentile je predvodio Armani s 15 poena, a uz bok su mu bili Samuels i Melli s 12.

Barcelona – Bayern 83:81

“Nogometni“ derbi odigrali su Barcelona i Bayern, a Nijemci su pokazali da i na košarkaškom parketu počinju igrati sve važniju ulogu te su odlično parirali moćnoj Barceloni. Bayern iz godine u godinu osnažuje momčad, a optimistične izjave iz gostujućih redova prije ove utakmice nisu bile bez realne osnove.

Utakmica je protekla u vrlo izjednačenom ritmu. Prvu opipljiviju prednost imala je Barcelona s 42:36, no do poluvremena su se Bavarci približili na samo minus jedan (43:44). Potom je Bayern kontrolirao rezultat u nastavku, gotovo cijelu treću četvrtinu proveo u vodstvu, no onda su zaigrali domaći košarkaši i predvođeni Tomićem otišli na 68:59. Bayern se nije predao i došavši na 71:73 utakmicu je učinio poptuno otvorenom. Tada su se za Španjolce ukazali Oleson i Huertas koji su dvjema tricama odveli Barcelonu na 79:71. Ni tada se Nijemci nisu predali, Steiger i Bryant su približili svoju momčad na 76:79, no Katalonci su bili mirni s linije slobodnih bacanja i upisali očekivanu, ali tešku pobjedu.

Doelmann je kod Barcelone postigao najviše poena, njih 16, dok je Tomić upisao svoj drugi uzastopni double-double s 15 poena i deset skokova. Oleson je dodao 15, a Navarro 12 (trica 2/10), dok se Mario Hezonja nije skidao u dres. Kod gostiju je prvo ime bio Đedović s 19 poena, a kvalitetnu partiju pružio je i Bryant koji je završio sa 16 poena.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Panathinaikos84:77PGE Turow Zgorzelec
Fenerbahçe77:74Armani Milano
Barcelona83:81Bayern
1Barcelona 91+123
2Fenerbahçe 82+56
3Panathinaikos 55+25
4Armani Milano 55-20
5Bayern 28-60
6PGE Turow Zgorzelec 19-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2014. u 09:09
    Još se jednom vijdelo da Tomić u klubu i Tomić u reprezentaciji su 2 različita igrača
    Obrisan korisnik