Nogomet

Matjaž Kek: „Ovo je velika nagrada“; Andrej Kramarić: „Pokazali smo karakter, moramo uživati u pobjedi“

Davor Mikulić • četvrtak, 23.10.2014.
Matjaž Kek: „Ovo je velika nagrada“; Andrej Kramarić: „Pokazali smo karakter, moramo uživati u pobjedi“
Foto: FaH

Veliku pobjedu, prvu u Europskoj ligi, ostvarili su nogometaši Rijeke protiv nizozemskog Feyenoorda. Trostruki strijelac bio je fantastični Andrej Kramarić kojem je za hat-trick bilo potrebno samo 13 minuta...

Lyon, Betis, Vitoria i Sevilla odnijeli su po jedan bod s Kantride, ali to nije uspjelo i sastavu Freda Ruttena. Rijeka je napokon dočekala svoju zasluženu pobjedu kojom je ispisana nova stranica povijesti kluba, a briljantan je još jednom bio Andrej Kramarić.

„Lijepo je u Europi zabili tri pogotka, ali moram naglasiti kako je ovo pobjeda momčadi. Nije bilo lagano, Feyenoord nas je malo iznenadio svojom igrom u prvih pola sata, a mi smo se možda previše povukli“, rekao je poslije velike pobjede trostruki strijelac, te dodao: „Na svu sreću, napravili smo nekoliko prilika, uz sjajnu publiku dodatno se podigli i pokazali karakter“.

Samo tri minute bile su dovoljne da se Nizozemci vrate u susret odličnim pogotkom iz slobodnog udarca, no niti nakon toga se nisu predavali domaći igrači. Ponovno se ukazao Kramarić koji je dugačko ispucavanje Ivana Vargića pretvorio u novo vodstvo. „Kod rezultata 1:1 su se možda opet vratile neke crne misli, ali postigli smo drugi, a zatim i treći pogodak koji je potpuno smirio situaciju. Moramo uživati u ovakvom trenutku i ovakvoj pobjedi“, zaključio je Andrej Kramarić.

Sasvim jasno, oduševljen je rezultatom bio i trener Rijeke, Matjaž Kek. Jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate kluba s Kantride složio se da na samom početku stvari nisu izgledale baš najbolje, no vrlo brzo je njegova momčad preuzela kontrolu. „Ovo je velika pobjeda, smatram da je zaslužena. Na kraju je utakmicu odlučio naš motiv. Slabo smo reagirali na početku, ali onda smo uspostavili ravnotežu. Naš prvi pogodak je za udžbenike. Moram čestitati igračima, ovo je velika nagrada za sav rad“.

„U uzvratu će Feyenoord morati tražiti pobjedu. Skupina je teška, ali imamo kvalitetu i igrače, to je veliki kapital. Ipak smo naučili nešto iz susreta protiv Seville, odigrali odlično i zasluženo pobijedili“, riječi su kojima je završio Matjaž Kek.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rijeka3:1Feyenoord
Standard Liège0:0Sevilla
1Feyenoord 610:6+412
2Sevilla 68:5+311
3Rijeka 67:8-17
4Standard Liège 64:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 01:36
    ova rijeka itekako ima šanse ostat neporažena u rotterdamu, a ovaj dinamo itekako može posrnuti na maksimiru protiv bikova!
    Obrisan korisnik
  • sportoz23.10.2014. u 23:24
    Vjerujem da će bod u Roterdamu i pobjeda protiv Standarda doma biti dovoljno za prolaz. Idemo dečki! Vi to možete!
    sportoz
  • Obrisan korisnik23.10.2014. u 22:58
    Šteta, uz malo koncentracije moglo je biti svih 9 bodova...
    Obrisan korisnik