Nogomet

Video: Maribor vodio protiv Chelseaja, Hazard zapucao pobjedu s 11 metara

Niko Rukavina • srijeda, 05.11.2014.
Video: Maribor vodio protiv Chelseaja, Hazard zapucao pobjedu s 11 metara
Foto: EPA

Nogometaši Maribora bili su na pragu velikog iznenađenja i malo im je nedostajalo da dođu do sva tri boda protiv Chelsea. Uz odličnu igru, vodili su sve do 73. minute kada je Chelsea izjednačio. U zadnjoj minuti Chelsea je imao i penal, no Handanovič je pročitao udarac Hazarda. U drugoj utakmici, Sporting je nadigrao i svladao goste iz Gelsenkirchena s 4:2

Maribor - Chelsea 1:1

Maribor je u Ljudskom vrtu odigrao neriješeno protiv Chelsea. Mariborčani su vodili sve do 73. minute, imali su i dvije izvrsne prigode za povećanje vodstva, no Londončani su na kraju došli do remija, a mogli su i do pobjede, međutim, Handanovič je Hazardu obranio jedanaesterac.

Prvu prigodu na utakmici imao je branič Chelsea Zouma koji je pucao glavom nakon centaršuta Fabregasa. Ubrzo je udarac okušao i Drogba no Handanović je bio spreman. Međutim, Maribor je igrao bez straha. Često su dolazili na gostujuću polovicu te su parirali Chelseau u svim aspektima igre. U prvom dijelu teško se moglo raspoznati koja je momčad vodeća u Premiershipu, a koja je četvrta u Prvoj slovenskoj ligi.

Mourinho je, očito nezadovoljan njihovim nastupom, na poluvremenu na klupi ostavio Williana i Schurrlea a u igru je ubacio Costu i Oscara. No, Maribor je u 50. došao do pomalo šokantnog vodstva. Makedonac Ibraimi je snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni kut Čechovog gola za vodstvo domaćih.

Nakon pogotka Costa je zapucao izglednu šansu za Chelsea, no u 60. je Zahovič propustio nevjerojatnu prigodu za povećanje vodstva. Sin sportskog direktora Maribora našao se neometan na pet metara od Čehovih vrata no iz matne pozicije pucao je preko gola.

Chelsea je ipak izjednačio u 73. preko Matića koji je ostao zaboravljen na drugoj stativi nakon kornera i nije mu bilo teško pospremiti loptu u mrežu. Nedugo nakon izjednačenja, Costa se našao u odličnoj prigodi ali je Handanovič i ovaj puta bio na visini zadatka i "iščupao" je njegov udarac koji je išao pod samu prečku.

Dvije minute kasnije Tavares iz prve puca tik uz vratnicu Čehovog gola. U 85. minuti Hazard je pobjegao obrani Maribora i izborio jedanaesterac za Chelsea. No, Handanovič je pročitao udarac Belgijca i svojoj momčadi donio treći remi iz četiri utakmice.

Sporting - Schalke 4:2

Nogometaši Sportinga na domaćem su terenu nadigrali Schalke i upisali su prvu pobjedu u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Gosti su poveli preko autogola Slimanija, no ubrzo je izjednačio Sarr. U drugom dijelu pobjedu Sportingu donijeli su Jefferson, Nani i Slimani, a drugi pogodak za Nijemce zabio je Aogo.

Gosti su poveli u 17. minuti kada je Slimani skrenuo Aogov centaršut u vlastitu mrežu. Portugalci su brzo uzvratili preko Sarra koji je odlično reagirao na centaršut Adriena Silve te iz blizine zabio glavom za izjednačenje.

Ubrzo nakon pogotka, Carvalho je mogao donijeti domaćinima prednost no iz izgledne pozicije je pucao po sredini gola. Mayer je na drugoj strani ubrzo zaprijetio volejem ali je lopta otišla iznad prečke. Do kraja poluvremena Zaprijetio je i Mario ali je Schalkeov vratar Fahrmann bio siguran.

Na početku drugog dijela Jefferson topovskim udarcem s ruba kaznenog prostora zabija za vodstvo Sportinga. Bolju igru Portugalaca potvrdio je Nani u 72. koji je na drugoj stativi primio prizemni centaršut Carrilla i poentirao za povećanje vodstva.

Do kraja utakmice pala su još dva pogotka. Nadu Nijemcima za izjednačenje donio je Aogo u 88. kada se sjurio u kaznenom prostoru domaćih i "zakucao" loptu u mrežu. Ipak, sve sumnje oko pobjednika maknuo je Slimani u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Maribor1:1Chelsea
Sporting4:2Schalke 04
1Chelsea 617:3+1414
2Schalke 04 69:14-58
3Sporting 612:1207
4Maribor 64:13-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2014. u 04:17
    Che sve je to ok kaj si napisao, ali i u nogometu trebas imati srece, Maribor je odigrao ok, ali sva 3 boda koja je osvoji pratila ga je bozica Fortuna!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2014. u 00:08
    da je dinamo u ovoj grupi imao bi 0 bodova i 0-30 gol razliku valjda ... dokaz da klub nije za klub dovoljno da bude uspješan tako što se dovedu neki igrači nego zdrava atmosfera,pravi trener i prije svega momčad i kolektiv igraju a ne pojedinci!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 23:36
    dobra tekma najrealniji rezultat.makar je chelsiju poništen radi zaleđa čisti gol coste
    Obrisan korisnik