Nogomet

Video: Srna strijelac u novoj uvjerljivoj pobjedi Šahtara, Porto u Bilbau osigurao prolazak dalje

Davor Kovačević • srijeda, 05.11.2014.
Video: Srna strijelac u novoj uvjerljivoj pobjedi Šahtara, Porto u Bilbau osigurao prolazak dalje
Foto: EPA

Ključne korake prema osmini finala u grupi H napravili su Šahtar i Porto. Ukrajinci su u Lvivu još jednom demolirali BATE Borisov i s ukupnih 12:0 u dvije utakmice pokazali nadmoć i to uz hattrick Luiza Adriana, dok je Porto s nova tri boda u Bilbau osigurao prolazak među 16 najboljih momčadi.

Šahtar – BATE Borisov 5:0

Poslije sedmice u Borisovu čime je došao u dobru priliku za prolazak skupine, Šahtar je u Lvivu i drugi puta uvjerljivo svladao BATE. Doduše, Bjelorusi su inkasirali dva gola manje, ali Šahtar ih je još jednom potpuno nadigrao i vjerojatno izbacio iz utrke za prolazak u osminu finala, a uz Darija Srnu koji je postigao vodeći pogodak, još je jednom junak Šahtara bio Luiz Adriano koji je nakon pet komada u Borisovu, dodao nova tri pogotka.

Domaćin je došao u vodstvo u 19. minuti. Ubačaj sa strane Luiz Adriano je lijepo glavom spustio do Darija Srne čiji se udarac odbio od jednog gostujućeg igrača i završio u mreži. Na samom završetku prvog poluvremena nade Bjelorusa u prokret su se dodatno umanjile kada je Haguš praktički pri izlasku s travnjaka zaradio crveni karton i ostavio svoju momčad na cjedilu.

To je iskoristio Šahtar i u tri minute nastavka je udvostručio svoje vodstvo te je lošu reakciju u bjeloruskoj obrani iskoristo Alex. Deset minuta kasnije Yablonski je skrivio najstrožu kaznu što nije propustio realizirati Luiz Adriano. Osmi i deveti pogodak u ovogodišnjo ligi prvaka Adriano je postigao u 83. i trećoj minuti sudačke nadoknade i tako uvjerljivo ostao prvi strijelac ovogodišnje Lige prvaka.

Athletic Bilbao – Porto 0:2

Pred dolazak Porta u Bilbau je bila potpuna mobilizacija budući da ih je samo pobjeda ostavljala u Ligi prvaka, no Porto je bio još uvjerljiviji nego na domaćem terenu i poslao Bilbao u borbu za Europsku ligu, a sebi osigurao prolazak dalje.

Odličnu priliku za vodstvo Porto je imao na samo završetku prvog poluvremena. U 42. minuti Jackson Martinez je namjestio loptu na bijelu točku, no zapucao je najstrožu kaznu. Ipak, bolju igru Porto je kapitalizirao u 56. minuti. Brahimi je odlično prošao po lijevoj strani i uputio loptu prema Martinezu, a lopta je uz dosta sreće završila u domaćem golu.

Potvrda gostujuće pobjede stigla je u 73. minuti. Još je jednom glavni akter bio Brahimi koji je iskoristio lošu reakciju domaćeg golmana, ali i travnjak i tako Portu osigurao zaslužena tri boda i prolazak u osminu finala.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Athletic Bilbao0:2Porto
Šahtar5:0BATE Borisov
1Porto 616:4+1214
2Šahtar 615:4+119
3Athletic Bilbao 65:6-17
4BATE Borisov 62:24-223

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 23:40
    Zadnje dvije grupne svi u Šahtaru igraju na Luiz Adriana, jer ak zabije još jedan prestigao je Ronalda koji je, mislim prošle godine, utrpao isto 9 u grupnoj fazi.
    Obrisan korisnik
  • Assassin5505.11.2014. u 23:38
    Ovaj BATE Borisov bi potukal čak i sve Dinamove negativne rekorde, da na neku foru nisu uspili dobiti Athletic.
    Assassin55
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 23:29
    Luiz Adriano 9 golova u 4 kola, naklon do poda!!
    Obrisan korisnik