Nogomet

Na sceni zagrebački klubovi: Modri u Kranjčevićevoj, Lokomotiva na Kantridi

nedjelja, 09.11.2014.
Na sceni zagrebački klubovi: Modri u Kranjčevićevoj, Lokomotiva na Kantridi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

15. kolo MAXtv Prve lige zaključit će gradski dvoboj između Zagreba i Dinama te susret na Kantridi gdje gostuje Lokomotiva...

Susret s liderom prvenstva za nogometaše Zagreba stiže nakon neugodnog poraza u Osijeku. Neugodna je za Bijele činjenica što niti u situaciji da imaju dva igrača više nisu uspjeli postići barem pogodak, no jednako tako ne zaboravlja se niti kazneni udarac koji je domaćinu na kraju donio puni plijen.

Dražen Medić priču iz Gradskog vrta zaključio je riječima: "Imam pravo zaspati na klupi, no to nikome ne daje pravo da mi ukrade novčanik. Mi smo imali slab dan, ali to ne briše činjenicu da su prije crvenog bila još dva pogibeljna starta kao i da jedanaesterac nije postojao", a zatim se okrenuo idućem velikom izazovu:

"Stiže nam Dinamo, stiže nam ranjeni lav. U ovom trenutku još uvijek imamo nekoliko nepoznanica vezanih za sastav, zbog tri žuta kartona nedostaje nam Kolinger, ali bez obzira na protivnika mi ćemo mu pokušati parirati. Imamo i mi neke adute kao i pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu."

Pjesnici će na Dinamo bez stupa obrane Denisa Kolingera, a prije zadnjeg treninga ostala je nepoznanica hoće li za u konkurenciji za nastup biti ozlijeđeni Dino Bevab.

Nedostaju: Kolinger (kartoni), B. Boban, Šulc, Novak, Dučkić (ozljede)

Nakon teškog poraza u sklopu Europske lige od Red Bull Salzburga nogometaši Dinama okreću se obavezama u domaćem prvenstvu. Stanje u svlačionici pokušat će barem malo popraviti pobjedom protiv Zagreba u Kranjčevićevoj. Iako su svi u klubu svjesni da ih čeka težak posao trener Zoran Mamić vjeruje u puno bolje izdanje svojih igrača.

"Čeka nas prvenstvena utakmica nakon teškog poraza. Naravno da je bolje u pozitivnom raspoloženju čekati utakmicu nego ovako, ali moramo tom bolnom porazu pogledati u oči i izaći još jači," izjavio je Mamić i dodao: "Zagreb nam je na Maksimiru uzeo dva boda, a mi smo promašili puno šansi. Oni su poletna, rastrčana momčad i ne smijemo im dozvoliti igrati".

Za kraj je Mamić s još par riječi pohvalno govorio o Zagrebu: "Dobro stoje na ljestvici i igraju dobro. Neugodan su protivnik svakome kada im se dozvoli igrati jer svakako znaju igrati," zaključio je.

Dinamov strateg nije govorio o konkretnim imenima kada je u pitanju početna momčad samo je rekao da se u kadar vraća Machado dok zbog žutih kartona sigurno neće biti Šimunovića.

Nedostaju: Husejinović, Hodžić, Addy, Ćorić (ozljede), Šimunović (kartoni)

Mozaičan raspored Riječana uključuje prvenstvo, Kup, Europu, reprezentativne akcije, a igrači se sada moraju prebaciti u prvenstveni ritam. Na Kantridu dolazi Lokomotiva, momčad koja se neće zatvoriti već će se pokušati nadigravati s Riječanima, a nakon napornog dvoboja u Rotterdamu, pred Matjažom Kekom je prvenstveno zadatak osvježiti momčad i pripremiti je za ovaj naporan dvoboj.

"Pauza u prvenstvu dobro će nam doći, a pred nama je vrlo zahtjevna utakmica protiv momčadi koja je u pozitivnoj seriji i dobro i stručno vođena. Dosta su dobili s Lekom i Rukavinom, gledao sam nekoliko njihovih posljednjih utakmica i jasno je da igraju otvoreno sa željom za nadigravanjem. Mi bez obzira na sve želimo bodove, moramo se skupiti i doći do tog cilja", tvrdi Kek.

Situacija s ozljedama je praktički idealna, posebno ako se sjetimo početka sezone kada je imao dosta izostanaka. Sada su svi u kadru s izuzetkom Maleša koji vjerojatno neće konkurirati za nastup u ovom susretu jer nije posljednjih dana trenirao zbog bolova koje je osjetio nakon povratka na travnjak i utakmice za Rijeku II.

Nedostaju: Maleš (oporavljenik)

Iako je Tomislav Ivković na pressici uoči utakmice nizao pohvale Riječanima, govorio kako možda da bolje ni ne putuju na Kantridu nakon drugog riječkog poluvremena u Rotterdamu, jasno je da ne ide u Rijeku s bijelom zastavom. Lokomotiva želi i na Kantridi pokazati zašto je u gornjem dijelu ljestvice i učinit će sve da oteža put Riječanima do željena tri boda.

"Mi možemo igrati sa svakim ako odradimo onaj traženi trkački dio. Naša igra dosta ovisi o tim loptama Pavičića i Šovšića, a ono što moramo pod svaku cijenu smanjiti je broj izgubljenih lopti. Rijeka iz toga može doći do kontranapada u čemu je izuzetno opasna. Cijenim Rijeku, ali je se ne bojim. Oni koji se boje kod mene ne mogu igrati. Evo igračima puna Kantrida pa neka se pokažu", poručuje Ivković.

Strateg Lokosa dodaje kako nema igrača koji nisu sposobni za nastup, svi su spremni i s najjačim snagama dolazi u Rijeku. Želja je jasna, bod bi za Lokose bio poput kuće, no Ivković želi i pobjedu. I ove sezone Lokomotiva se pokazala kao vrlo neugodan protivnik za Rijeku, riječ je o nepredvidljivoj momčadi i nije isključeno iznenađenje na Kantridi.

Nedostaje: nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!