Košarka

Repeša: "Tek kada nam ovi mladi stasaju, bit ćemo reprezentacija za medalju"

Mihaela Bradovski • petak, 21.11.2014.
Repeša: "Tek kada nam ovi mladi stasaju, bit ćemo reprezentacija za medalju"
Foto: EPA

Jasmin Repeša podnio je izvješće o nastupu na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskom košarkaškom savezu koje je prihvaćeno. Izbornik tvrdi kako je mogla biti ostvarena koja pobjeda više, ali i da Hrvatska još uvijek nema momčad za medalju...

Stručni savjet Hrvatskog košarkaškog saveza prihvatio je izvješće izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmina Repeše. Repeša je govorio o nastupu na Svjetskom prvenstvu u Španjolsku za koje smatra da se tamo mogla ostvariti koja pobjeda više.

"Preuzimam svu odgovornost za pogreške, trebali smo ostvariti barem jednu pobjedu više i puno toga je moglo biti bolje. Prihvaćam pogreške, no i dalje sam ponosan na dva nastupa na Svjetskom prvenstvu i jednom na Olimpijskim igrama", tvrdi Jasmin Repeša u razgovoru za Sportske novosti.

Izbornik je progovorio o nekim temama koje su se spominjale u samom izvješću te o kojima se raspravljalo u javnosti. Posebno o pripremnoj utakmici protiv Litve koja je proglašena kao utakmica u kojoj je narušena atmosfera.

"Takva utakmica u tako kratko vrijeme prije Svjetskog prvenstva opasna je za emotivno pražnjenje igrača. Međutim, jasno je i meni koliko je bila važna za popularizaciju košarke. Istina je da me je Ukić pitao nakon te utakmice zašto nije počeo u petorci jer je bio pred obitelji i prijateljima, ali nitko ga ne može osuditi jer svi znamo koliko voli košarku."

Što se tiče reakcije Marija Hezonje u Španjolskoj kada je završio na klupi vidno nezadovoljan, Repeša smatra kako je riječ o naglašenom egu što i nije loše.

"Njegov stav je da mora biti među pet ili sedam igrača ili da ne treba biti u 12 uopće. Taj naglašeni ego je pohvalan i trebao sam ga ranije upoznati s njegovom pozicijom u momčadi što je moja pogreška, ali opet bih ga vodio. On ima ogromnu želju da se pokaže, ne zanima ga niti zlatno odličje ako ne igra. Hrvatska ima sjajan kostur igrača koji se može boriti za medalje kada mu se priključi još nekolicina igrača. Tek kada ovi mladi igrači stasaju, imat ćemo momčad za medalju. To trenutno nemamo."

O stranim razigravačima, kratko je rekao.

"Repešu se pita zašto nema domaćih igrača, a Blassingame i Ilievski igraju dok im Mavra grije klupu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kosarka17121.11.2014. u 20:44
    Veliki strucnjak Repesa prica o mladima kad je rastjerao domace igrace (Mustapic,Lebo,Bundovic) a doveo kumce,zeta,tatinog i svog sina i pametuje okolo kako treba razvijat mlade igrace.Sramotno je da komentira na takav nacin Hezonju a i provokativno bi kao on od Mavre pravio igraca.I s ovakvom... [više na forumu]
    kosarka171
  • loozer21.11.2014. u 16:53
    Dovoljno je vidjeti akcije i kretnje Tomića u Barceloni i repki. Pametnom dosta! Nakon tolko ciklusa jaska sa repkom mi nemamo poštenu akciju za Tomića, sve je statično i onda mu se gurne lopta na 4-5m od koša i kao ajde ti leđima nešto probaj rješit, a zna da da mu to nije jača strana. Ante kad... [više na forumu]
    loozer
  • Obrisan korisnik21.11.2014. u 16:27
    Za medalju nismo - to stoji. Isto tako igra je bila loša na SP-u. A možda i atmosfera u ekipi. A to je još gore. Kad se Tomiću, Bojanu i Šariću pridruže i Hezonja, Mazalin i Bender onda tu ima talenta za tražiti medalju. Play ????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2014. u 16:00
    a kada ćeš ti stasati Jasmine??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2014. u 15:42
    Kad nam mlad stasaju, HKS ce sigurno opet pronaci iluzionista koji ce nas povest u nova osvajanja medalja sta osvajamo od Pepsija Bozica na ovamo.
    Obrisan korisnik