Nogomet

Video: Ronaldo nastavlja utrku s Messijem, Liverpoolova obrana darivala i Ludogorec

Branimir Korać • srijeda, 26.11.2014.
Video: Ronaldo nastavlja utrku s Messijem, Liverpoolova obrana darivala i Ludogorec
Foto: EPA

U skupini B Lige prvaka Real Madrid stigao je i do pete pobjede i tako ostao jedina stopostotna momčad Lige prvaka, a Liverpool je nastavio s lošim igrama tek remijem punim pogrešaka protiv Ludogoreca...

Basel - Real Madrid 0:1

Madridski Real jedina je stopostotna momčad u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Nakon mučenja na gostovanju kod Ludogoreca, teško je bilo i u Baselu gdje je Ancelottijeva momčad slavila samo s 1:0.

Međutim, Madriđanima je ovaj susret bio važan samo s aspekta održavanja pobjedničkog niza i nije Real Madrid igrao u ovom dvoboju s punom snagom. Nekako u drugoj brzini odrađivao je posao, ali i to je bilo dovoljno.

Prvi put zaprijetio je u 20 minuti kada je Cristiano Ronaldo iz teške pozicije pokušao dovesti goste u vodstvo.

Što nije uspio tada, Ronaldo je uspio u 35. minuti. Sve je napravio Karim Benzema koji je krasno ušao u 16 metara i pronašao Ronalda na petercu, a ovom nije bio problem pogoditi mrežu.

Ronaldo tako nastavlja utrku s Leom Messijem po broju golova u Ligi prvaka. Messi je na 74 na prvom mjestu, a Ronaldo ima tri manje i sa 71 golom poravnao se s Raulom. Osim toga, Ronaldo je i nastavio seriju pogodaka u gostujućim utakmicama i ovo mu je čak 12. uzastopni susret van Santiago Bernabeua u kojem je postigao pogodak.

U završnici poluvremena Basel se oslobodio i zaprijetio u dva navrata, no mreža Navasa ostala je nedirnuta.

U drugom poluvremenu opasno su Madriđani živjeli u njegovom središnjem dijelu, Basel je propustio prilike preko Embola, Gashija i Freija, a onda je Real Madrid dva puta tresao okvir gola. Prvo je u 74. minuti greda zaustavila pokušaj Garetha Balea, a zatim u 77. minuti pokušaj Cristiana Ronalda.

Basel može žaliti jer je igrao dobro i prijetio gostima te stvorio nekoliko izglednih prilika.

Ludogorec - Liverpool 2:2

Dejan Lovren izgubio je mjesto u početnoj postavi Liverpoola i susret protiv Ludogoreca odgledao je s klupe. Međutim niti bez njega,. koji je bio najviše na udaru kritika, Liverpoolova obrana nije bila puno sigurnija.

Već u drugoj minuti Ludogorec je iskoristio niz pogrešaka. Prvo je Kolo Toure kratko odbio loptu do Marcelinha, ovaj puca iz daljine, a Mignolet samo odbija loptu, Abaloa nije nitko ispratio i on lakoćom pogađa mrežu.

Kako je Liverpool darivao domaćina, tako je i domaćin uzvratio na isti način u osmoj minuti.

Marcelinho je krenuo u solo prodor i izgubio loptu na 35 metara od svojeg gola, nakon ubačene lopte u 16 metara, Moti je pustio da ona odskače nadajući se da će je njegov vratar pokupiti i dok je on bio odlučan, naletio je Rickie Lambert koji zabija za 1:1.

Na novi pogodak čekalo se do 37. minute kada Raheem Sterling odlično ubacuje na drugu vratnicu za natrčalog Jordana Hendersona, a ovaj pogađa za preokret gostiju.

U drugom poluvremenu domaćin je krenuo po poravnanje, no nakon nekoliko dobrih pokušaja izborio ga je u 88. minuti.

Bila je to još jedna loša reakcija Liverpoolove obrane. Ovaj put nakon kornera lopta je prebačena u peterac na potpuno samog Terzijeva koji donosi bod Ludogorecu.

Do kraja susreta nije bilo promjena i sve ostaje otvoreno do posljednjeg kola.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Basel0:1Real Madrid
Ludogorec Razgrad2:2Liverpool
1Real Madrid 616:2+1418
2Basel 67:8-17
3Liverpool 65:9-45
4Ludogorec Razgrad 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2014. u 09:36
    Sramotno. Može ih sve biti sram.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2014. u 01:20
    Sjetit ćemo se i da je Krstanović zabio u Ligi prvaka gol, a da ne govorim kako je parao mreže po bosanskim a i hrvatskim pašnjacima prve tri lige
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2014. u 01:17
    Čudno, nije zabio iz penala...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2014. u 01:15
    Što je pjesnik htio reći?
    Obrisan korisnik
  • ...27.11.2014. u 00:16
    Lambert has now scored in:- Conference- League 2- League 1- Championship- Premier League- England NT- Champions Leaguei onda mi neki pričaju o Messiju kao o najboljem ikad...
    ...